Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 38 059
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Момичета какво мислите за витамините по време на бременност...Една приятелка ми даде тези днес http://apteka.framar.bg/30010165/%D1%81%D1%8E%D0%BF%D0%BB%D0%B5- … 81-60-yves-ponroy
Срещнах и тези http://apteka.framar.bg/30019002/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%81% … B0%D0%BF%D1%81-30
Някой вземал ли ги е?
Също така четох че цитрусови плодове не се препоръчват по време на бременност,а друго на пазара няма....Какви плодове хапвате вие?

Аз мисля, че най добре лекарят ще ни посъветва какви лекарства да вземаме и да не си предписваме сами разни витамини, освен фолиевата киселина. Моят лекар на мен ми предписа PRENATAL - и каза да спра фолиевата, защото в тях се съдържала необходимото количество. Също така ми препоръча да хапвам повече плодове и зеленчуци, но не и да се храня като за двама, а да хапвам толкова колкото ми се яде.

# 166
dona_78 може въпроса ми да е тъп, но кои видове риба са забранени и защо. Аз не, че ям такова, но ако ми се прияде случайно искам да знам  newsm12

# 167
dona_78 може въпроса ми да е тъп, но кои видове риба са забранени и защо. Аз не, че ям такова, но ако ми се прияде случайно искам да знам  newsm12
не, не е тъп   bouquet
ами риба тон, мисля акула, а наскоро четох и за мерлуза, защото можело да имат увеличени нива на живак в тях. По принцип обаче в статии за храненето при бременната пише, че е задължително 1 път седмично риба, защото това е начина да си набавиш желаните Омега-3  Hug
ето тук има много хубава и полезна статия по въпроса
не мога да копирам линка, защото излиза като спам. Иначе е в mamaweb - Какви храни трябва да избягвате по време на бременност
дано съм била полезна Peace

# 168
не, не е тъп   bouquet
ами риба тон, мисля акула, а наскоро четох и за мерлуза, защото можело да имат увеличени нива на живак в тях. По принцип обаче в статии за храненето при бременната пише, че е задължително 1 път седмично риба, защото това е начина да си набавиш желаните Омега-3  Hug
http://www.-spam-flood-  - kakvi_hrani_triabva_da_izbiagvate_po_vreme_na_bremennost

При мен линка не се отваря newsm78

# 169
не, не е тъп   bouquet
http://www.-spam-flood-  - kakvi_hrani_triabva_da_izbiagvate_po_vreme_na_bremennost

При мен линка не се отваря newsm78
да, видях, редактирах доколкото мога, защото го припознава като спам

# 170
  • Ispania
С втората бременност взимах витамини от по4ти пьрвият ден. Както писах по напред, с много усилия стигнах до 11 кг.
Според мен взимането на витамини няма нищо общо с килограмите.

# 171
# 172
не, не е тъп   bouquet
не мога да копирам линка, защото излиза като спам. Иначе е в mamaweb - Какви храни трябва да избягвате по време на бременност

Също и дънните и хищни риби трябвало да се избягват,заради голямото количество живак..И мидите не били препоръчителни, както и дробът....Почти всичко в нета съм изчела за вредните храни....направих си списък дори в една тетрадка...но с ровенето из нета,все повече се уверявам че на всеки организъм всяко нещо се отразява по различен начин...Като например ананасът...не се препоръчвал, защото предизвиквал контракции.Много мами са яли ананас през цялата бременност и не са имали проблем....други пък са имали...и така...
Ако някой се интересува можем да направим един списък тук с непрепоръчителните храни...

П.П. Ето нещо интересно "Как се заражда човешкият живот"
http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=645

# 173
  • Ispania
Ананас не може да се яде Laughing ? Аз го ядох като за световно през бременностите. Добре 4е не е имало последствия Simple Smile

# 174
не, не е тъп   bouquet

Също и дънните и хищни риби трябвало да се избягват,заради голямото количество живак..И мидите не били препоръчителни, както и дробът....Почти всичко в нета съм изчела за вредните храни....направих си списък дори в една тетрадка...но с ровенето из нета,все повече се уверявам че на всеки организъм всяко нещо се отразява по различен начин...Като например ананасът...не се препоръчвал, защото предизвиквал контракции.Много мами са яли ананас през цялата бременност и не са имали проблем....други пък са имали...и така...
Ако някой се интересува можем да направим един списък тук с непрепоръчителните храни...

П.П. Ето нещо интересно "Как се заражда човешкият живот"
http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=645
линкът е много интересен   bouquet благодаря
значи, това написано така "Макар да няма категорично доказателство за твърдението, според някои акушерки, жените, които преносват, трябва да пият повече сок от ананас, защото консумацията му може да предизвика контракции на матката." значи че африканките трябва да умират от глад  Mr. Green едва ли се прехранват с друго Mr. Green
но едва ли непастьоризирано и непреварено мляко ще се отрази по различен начин на две бременни, както и не добре сварени яйца  Laughing останалото е според избора на бременната - аз например много обичам торти, сладкиши, кексове. Сега обаче от две хапки торта ми става отвратително лошо, така че слушайте организма си и не се притеснявайте Hug

# 175
Ох вече не знам на какво да вярва и на какво не. Май ще слушам какво ще ми каже организма ми и ще е каквото стане  smile3506
Не че няма да питам и лекарката де! Все пак като се знам каква съм паника  Joy Аз само така си говоря  hahaha

# 176
Момичета, не се шашкайте толкова - живейте си нормално,хранете се както обикновено,без да пиете твърд алкохол и да не пушите и никакви лекарства без докторско разрешение и това е...Всякакви щуротии пише за храните,козметиката,боядисването на косата и дори лакирането на ноктите... Не прекалявайте с нищо и се живейте  нормално, обаче ако ви е приятно да се ровите и да спазвате всички безбройни препоръки - давайте Simple Smile Важното е всеки да се чувства спокоен  Hug
 За витамините - аз съм като че ли против.Ще си ям повечко плодове и зеленчуци и това е.
 Ще взимате ли болнични отрано или ще работите?Пречи ли работата на бременността ви?
 Моята е много изнервяща и рискова откъм болести та ще съм май през цялото време по вкъщи.....пък и след предната неуспешна- много ще се пазя  Simple Smile

# 177
  • Бургас
Ох вече не знам на какво да вярва и на какво не. Май ще слушам какво ще ми каже организма ми и ще е каквото стане  smile3506
Не че няма да питам и лекарката де! Все пак като се знам каква съм паника  Joy Аз само така си говоря  hahaha

и аз съм същата паника, но май наистина ще слушам организма си пък каквото да става. Но преди всичко САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ МИСЛИ  newsm68 newsm44

# 178
здравейте момичета аз се казвам Нели и съм на 20 години сега съм в 5 та седмица и съм много щастлива от факта , но имам проблем предразположена съм към пълнеене и имам стари стрий които наблюдавам и виждам че са започнали да уголемяват дължината и големината си , така че нз какво да ползвам за сега от това което съм изчела препоръчват много лавандуловото масло на икаров против стрий джонсанс олиото за бебета и аз съм се спряла на един нов крем на bepanten . моля някой да даде съвет и да ми каже какво е най-добре да се ползва и от какво има ефект при жени като мен .

# 179
Здравейте на всички. На 1 ноември си направих тест и видях двете чертички, а в понеделник се видя и малка, черна точица при гинеколога.  tooth Термина ми се пада на 7 юли. След 2 седмици имам пак час и тогава ми казаха, че ще има вече сърчице.  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт