Училищата в район Младост, София- ІІI част

• 70 991
  • 788
  •   1
Отговори
# 60
Аз доста писах в миналата тема.
И за 125 СОУ писах и за ПГ в 144 СОУ съм писала, няма да се повтарям.

Сега малкото е в ПГ в 10 СОУ и още не съм съвсем категорична какво ми е мнението, но ако нещата не се променят към зле няма да го преместя в 125 СОУ.

Оглеждам се за мнения за 145 СОУ или за "Шилер"

Валя, синът ти при 5 или 6 годишните е?

Редактирам се, видях, децата ни са в един клас.  А според моето той й бил един от най-хубавите приятели там.  Grinning

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 11:27 от Касита

# 61
добре, че се върна темата. тъкмо мислех аз да я възстановявам тези дни, само че не можах да намеря старата направо   bouquet

ние сме наборчета 2007, живот и здраве първи клас от 2014  Heart Eyes

сякаш съм най-вече за 144то и за 10то луис карол...

за 10то бяха казалаи, че 1ви клас ще е само, ако занималня е карана там... до колко ч. са вечер в 1ви клас?? и какви странични занимания имат в рамките на у-ще и занималня? страхотно е, че там си пишат домашните, супер важн ое това. там в луис карол са до 7ми клас, нали?

144то имам от шани и други момичета препоръки поне за 3 класни. ние сме сякаш за паралелка с рисуване, а отделно на вокална група могат всички да ходят, ако правилно съм разбрала.
впечатлениякак за занимални пресни?? успяват ли там да си напишат домашните? и до 18.15ч. може да се остава, доколкото разбрах. мой голям въпрос тук е за точно образованието там 5-7 клас........ най-важно за кандидатстване после... а не ми се иска да сменяме у-ще и след 4ти и след 7ми клас...

за шилер чувам много позитивни неща, има активна отделна тема. характерчета мисля, че взимат всякакъв вид. но не обичам немския.... но не искам по-специфично у-ще аз поне. тук са само до 17ч.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 00:16 от fluttershy

# 62
Някакви драми са ме налегнали... Дали мога по това време на учебната година да преместя детето от предучилищна в ДГ в такава в у-ще?

# 63
Някакви драми са ме налегнали... Дали мога по това време на учебната година да преместя детето от предучилищна в ДГ в такава в у-ще?
  Вероятно

# 64
  Вероятно

Поне така пише в правилника за Прилагане на ЗНП:

чл. 28, ал. 8
(Sunglasses (Нова - ДВ, бр. 33 от 2003 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 99 от 2003 г.) Децата от подготвителните групи към детските градини по ал. 1 могат да се преместват в друга подготвителна група към детска градина или подготвителен клас към училище. Преместването се извършва с удостоверение за преместване.
В правилника няма други изисквания (текстове).

Питай в училището където ще го местите - ще кажат може ли (има ли места) и какъв е редът.

# 65
Може, стига да има места в училището.Първо попитай в училището.

# 66
Благодаря!  Ще споделя когато има резултат.

# 67
  • София
 А някой някакво инфо за 105-то Атанас Далчев, не е в Младост, но е на спирката на Г.М. Димитров на метрото.  Hug

# 68
  • София
А някой някакво инфо за 105-то Атанас Далчев, не е в Младост, но е на спирката на Г.М. Димитров на метрото.  Hug

присъединявам се към въпроса

# 69
момичета, освен по въпросите ми по-горе, като се включвате за 144ти и 10то първокласничета, ще се радвам да споделите всичко, което се случва интересно, което считате за полезно  bouquet

# 70
fluttershy, в Сдружението са там, уви, до 4-ти клас. Домашните наистина се пишат там, не се и носят учебниците у дома, освен събота и неделя, или ако вие не искате през седмицата. Аз вземам кутията, в която се съхраняват в края на седмицата, преглеждаме какво е писано и връщаме в понеделник.  Повече от доволна съм от обучението, но смея да вметна и, че зависи от самия класен ръководител.
Един от най-големите плюсове е наистина интензивното обучение по език- два учебни часа всеки ден+ 3 часа по учебен план. Другият абсолютно еквивалентен плюс е, че целодневно се учи с класния.

# 71
  • с/у ОколоМръсТното
Другият абсолютно еквивалентен плюс е, че целодневно се учи с класния.

аз лично това бих го избегнала на всяка цена.
За мен е минус. Както и целодневното висене в школото. За 4-5ч. може.  Simple Smile

# 72

За мен е минус. Както и целодневното висене в школото. За 4-5ч. може.  Simple Smile

Защо?
Инак няма как, при работещи родители това е начинът за масата. Две години държах детето далече от занималня, сега го намирам полезно.

# 73
В нашето училище /39-то/ организираха еднодневна екскурзия до Цари Мали град. Попълнихме декларациите, че сме съгласни, дойде денят за плащане и изведнъж се оказа, че първокласниците нямало да ги водят, понеже били много малки...  Shocked Е как тогава ходят на летен и зимен лагер още в детската градина?!
Вчера, по случай патронния празник на училището, ги водиха на театър, но и това било на път да се забрани от директорката. Учителката, която ми го каза, не знаеше подробности.
Имате ли представа дали това са някакви изисквания на инспектората, някаква нова наредба ли, що ли?!...  newsm78

# 74
  • СОФИЯ
jane1,
Дъщеря ми беше първи клас миналата година. Още в началото на учебната година имаха екскурзия, а за театъра това е просто "по дифот" няма мърдане от него. Искаш-не искаш ходиш на театър. Всеки директор има право да взима такива решения, ако прецени. Аз навремето(вярно много отдавна) учих в едно училище, в което се ходеше на екскурзии, но имаше един инцидент и от там екскурзиите само в нашето училище бяха забранени. Предполагам, че при вас ситуацията може да е подобна.

Цитат на: Шани в Пет., 18 Окт. 2013, 15:49
Цитат на: Касита в Пет., 18 Окт. 2013, 10:00
За мен е минус.

За мен също е минус. Но по-скоро от гледна точка на това, че децата работят само с един преподавател.
А за висенето то е ясно. Най-добре е да си е в къщи, да си учи там уроците, но поради не възможност на родителите това е единствената алтернатива за тях.

Общи условия

Активация на акаунт