Училищата в район Младост, София- ІІI част

• 71 031
  • 788
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А какъв е минусът, че работят само с един преподавател?

# 76
  • нейде там, където ....
Аз мисля, че преподавателят също се изморява, когато стои по цял ден с децата.
Работата с тях си е доста натоварваща, а не остава време да си починат и умората се натрупва, колкото и да са добри и да обичат децата.  Thinking

# 77

Не бих го нарекла точно минус, но като цяло колкото повече преподаватели и въобще хора работят с едно дете, толкова то се обогатява и черпи от всеки по нещо добро / поне в добрите случаи/.
Тоест ако децата имат повече преподаватели те имат контакт с повече различни хора, повече различни подходи, позиции и съответно знания - което за мен е плюс.
Езиковото обучение, обучението по музика, изкуство, спорт според мен би било добре да се поднасят от друг преподавател специалист в съответната област дори и в началният курс на обучение.

# 78
Аз мисля, че преподавателят също се изморява, когато стои по цял ден с децата.
Работата с тях си е доста натоварваща, а не остава време да си починат и умората се натрупва, колкото и да са добри и да обичат децата.  Thinking

и аз така мислех, но имат и време за почивка. А и честно казано, финансово мотивирани са. Доста голяма част от преподавателите в 125-то, начален курс след това ходят из разни занимални. Е, те дали не са по-малко уморени и отегчени от децата?!  Sunglasses

Лени, ако занималнята обаче е като тази в 125-то, предпочитам 1001 пъти повече уморен от целодневно преподаване педагог, пред такъв, който не си мърши работата както трябва.
А и фактът е, че работното време на учителите в Луис Карол е от 8,00 до 17,00 часа с почивка. Вярно, работят с деца, но все пак не са на линия по 16 часа.
Наясно съм, че има минуси, но за момента виждам само плюсовете.

# 79

и аз така мислех, но имат и време за почивка. А и честно казано, финансово мотивирани са. Доста голяма част от преподавателите в 125-то, начален курс след това ходят из разни занимални. Е, те дали не са по-малко уморени и отегчени от децата?!  Sunglasses

някои от тях в много интересен формат при това, но .... за цялата работа вината е на родителите

Лени, ако занималнята обаче е като тази в 125-то, предпочитам 1001 пъти повече уморен от целодневно преподаване педагог, пред такъв, който не си мърши работата както трябва.
А и фактът е, че работното време на учителите в Луис Карол е от 8,00 до 17,00 часа с почивка. Вярно, работят с деца, но все пак не са на линия по 16 часа.
Наясно съм, че има минуси, но за момента виждам само плюсовете.

Съгласна съм  Peace Всъщност това в 125-то не е точно занималня или поне не изпълнява идеята на занималнята, а е просто както грубичко, но основателно се изрази една съфорумка - паркинг за деца със заети родители.

Каси, кажи моля те ПУК-четата /малките / на чинчета ли седят през деня, как протичат заниманията им - имат ли почивка, въобще как е структуриран един ден ?!
Май ще трябва да се разходя до там, позволяват ли родители да влязат и да понаблюдават как стоят нещата?

# 80
Влизала ли си в ДГ? Влизала си! 5-годишните ПУК-чета  Grinning са точно като в група в ДГ. Имат две стаи- едната за учене и хранене, другата за спане. Т.е. разполагат с две стандартни класни стаи, което е повече като площ от стандартно помещение на група в ДГ.
Водят се сутрин от 8 до 8,30. Има няколко варианта- закусили у дома, със закуска, носена от вкъщи или такава предоставена в стола.
После учат, ако това е правилният глагол. Учат не на чинове, а на масички като в ДГ. Излизат навън. Играят в двора на училището или в близката градинка. Обядват в стола. Едни остават да спят, други си отиват. После имат шах, танци, английски и пр. Вземат се до към 17,00 часа.
Аха, да, следобедната закуска е или носена от вкъщи, или предоставена от стола. Това със стола още не сме го отиграли, от днес имат стол. До петък бяха с обедно кетерингово хранене.
Учителките са две- едната винаги е сутрин, другата винаги следобед.
Това е.
Иди и виж, хората са много отзивчиви.

# 81
  • София-Младост
Какво е  ПУК-чета?  Embarassed

# 82

ПредУчилищенКлас  Mr. Green

или т.нар. - предучилищна група - обичайно в училищата, защото в ДГ си ги наричат просто 4-та група

# 83
  • София-Младост

ПредУчилищенКлас  Mr. Green

или т.нар. - предучилищна група - обичайно в училищата, защото в ДГ си ги наричат просто 4-та група
За П и У имах представа, но това К ме обърка Simple Smile))

# 84
и мен  Laughing

ехххх много жалко, че са само до 4ти..... аз така да не искам да сменям клас... пък и то ениуей не сме там пг, та... а до колко ч. са вечер: 18:15 поне??

май си клоня към 144то... Simple Smile
тук, освен шани, ако някой друг се отзове, би било добре, някой, чието детенце ходи на занималняцитира мсе "144то имам от шани и други момичета препоръки поне за 3 класни. ние сме сякаш за паралелка с рисуване, а отделно на вокална група могат всички да ходят, ако правилно съм разбрала.
впечатлениякак за занимални пресни?? успяват ли там да си напишат домашните? и до 18.15ч. може да се остава, доколкото разбрах. мой голям въпрос тук е за точно образованието там 5-7 клас........ най-важно за кандидатстване после... а не ми се иска да сменяме у-ще и след 4ти и след 7ми клас..."

за мен е по-добре с 1 учител поне 1ви клас... много по-спокойно е за децата, после ще оопознават хора и подходи...

а за целодневното... май към 600лв ще струва минимум месечно някой да взима детето и да стои с него вкъщи... не всеки може да си го позволи, хора, плюс другите куп разходи. чудя се какво се прави 2 и 3 клас... тогава май съвсем малк одеца ходят на занималня... newsm78  то това може и добре да е...

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 17:34 от fluttershy

# 85
  • с/у ОколоМръсТното

Не бих го нарекла точно минус, но като цяло колкото повече преподаватели и въобще хора работят с едно дете, толкова то се обогатява и черпи от всеки по нещо добро / поне в добрите случаи/.
Тоест ако децата имат повече преподаватели те имат контакт с повече различни хора, повече различни подходи, позиции и съответно знания - което за мен е плюс.
Езиковото обучение, обучението по музика, изкуство, спорт според мен би било добре да се поднасят от друг преподавател специалист в съответната област дори и в началният курс на обучение.

както винаги, Лени доста добре е обяснила "минуса".  Grinning
Освен всичко, аз държа моят син да има и мъже преподаватели. Не може да се обучава нон-стоп в женско царство. Еле пък само от царкиня...

И нещо твърде интересно... и вярно  Tired
http://www.novavizia.com/11055.html

# 86
  • София
Лени, благодаря за отговора. Моето мнение съвпада с това на flutershy - с един учител е по-спокойно за 1-2 клас. Музика, рисуване и спорт е по- добре да са с различни.

# 87
В 125-то музика, рисуване, физическо се провеждат с класната.
В 10-то имат учител по физическо и стриктно провеждани часове, а вчера се появила и учителка по музика.  Simple Smile

# 88
  • London

В 10-то имат учител по физическо и стриктно провеждани часове, а вчера се появила и учителка по музика.  Simple Smile

Нямаха ли преди това учител ... един батко Иво с  детски ансанбъл? newsm78
Касита,  аз просто не мога да повярвам какво пишеш за 10-то?! Започвам да го харесвам това училище, въпреки явната ми омраза към него.

# 89
Cheeky Monkey, познаваме се, знаеш от квартала съм, знаеш, говорили сме, и двете знаем какво училище беше 10-то. Градацията в начален курс идва от два основни фактора:
- увеличаващите се като брой деца от набор;
- идването в училището на Сдружение "Луис Карол".

Увеличават се децата, увеличават се и, прощавайте за дефектността, и читавите родители.
А за Сдружението е ясно- води хора от цяла София, с някаква еднаква цел.

Наборът на Художничката ми, т.е. 2009-ти ще превърне училището в 125-то. Гарантирам за поне 6 паралелки първи клас, проблеми със занималнята и пр.

За момента, въпреки и наличието на негативи /честна дума, не откривам нито един до този момент!/, които всеки ще намери, за мен това е по-доброто училище от 125-то, да речем. За моето дете, за мен. Но! оценявам наличието на добър учител, прекрасни деца и за момента все още тиха база.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт