За да изглежда фигурата ми добра Дюкан ще избера - 272

• 37 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • София
smileys - Започвам да си водя дневник, разбира се, то си е полезно.. просто сега имах предвид, че успях да се ориентирам... аз реално си го водех, но само мерки, сега започвам да записвам и яденето...

Благодаря ти!   bouquet

# 286
  • Варна
И аз да припомня личен опит за запека, че нали наскоро бях на Дуфалак (със захар...  Sick)...
По препоръки от тук, две лъжици овесени + една пшенични трици подействаха безотказно още на първия ден. Но пшеничните в кисело мляко ми бяха много гадни и затова ги замених с една лъжица ленено семе. Пак работеше, та до сега...  bowuu

# 287
Здравейте , хубав и слънчев ден на всички Simple Smile
Предварително искам да се извиня на Стайко за следващите редове Simple Smile
От 15 годишна съм с диагноза " Поликистозни яйчници" , което също доста допринесе за теглото ми , но  и имам голям проблем с МЦ 1во не ми идва редовно и 2ро след "лечение" с противозачатачни преди 5 г. ако ми дойде изобщо ми е по 3 дни ( преди беше 5) и с много слабо кръвотечение (ама мнооого слабо )
Таа да си дойдем на думата след като не ми беше идвало от 23.06 тази година в Петък най - накрая ме изненада първите 2 дни си беше нормално ( е смисъл пак доста слабо , поради което ползвам ежедневни пр. ) Днес сутринта се събудих рано и понеже ми е 3ти ден бях мноого изненадана като видях , че съм се изцапала, както и да е измих се оправих се и започнах да чистя ( понеже имам ново приятелче и всичко е в косми 
Скрит текст:
  )и след 1 час чистене аз пак съм се изцапала, което много ме зарадва ( това нормално кръвотечение за всяка жена за мен вече не беше нормално )  Много съм щастлива , че вместо днес да ми свърши нещата сякаш си влизат в релси Simple Smile Аз това го отдавам да Дюкан Дано всичко продължи да се нарежда... Много се извинявам ако на някои не му е било  приятно да чете за моя проблем , но просто много се зарадвах и исках да го споделя с вас

# 288
Здравейте на всички, извинявам се, че не съм писала, но детето ми е болно и нямах време да пиша. Отчета при мен е -3,5 кг за сега. Надявам се и за напред да е така Simple Smile хубав уикенд от мен!

# 289
  • Испания
По принцип ми е едно и също. Ям сутрин 3 суп лъжици трици,ако огладнея до обяд една ябълка. На обяд винаги печено бутче и 2 яйца без жълтък . Вечеря по принцип същото или пържени яйца на тефлонов тиган. Водата по 1пол.и 2 сия пия,аз по принцип си пия много вода

Аз имам ЛИКУИД в къщи може ли да го използвам

Първа фаза

Върнах се на предишната страница да видя нещо и...  Shocked

1. Пишеш, че си в първа фаза, а на линийката ти е написано, че от 13 дни си на режима. Караш цялото време на протеини ли?

2. Прочете ли хубаво книгата, Алекс? Плодовете не са разрешени до трета фаза. Каква ябълка до обяд?

3. Лили те е питала: бутчето ти ли си го печеш?

Оставам с впечатление, че не се отнасяш сериозно към режима и изобщо не си запозната с него, макар че го спазваш за втори/трети път /според постовете ти/ само тази година. Това е много опасно за здравето ти. Няма как само с писане във форума да се ориентираш в правилното спазване. И преди ти писах, че се храниш малко и еднообразно, при това с прегрешения от началото. Няма как да имаш очакваните резултати по всички изброени по-горе причини.  Peace

Много се надявам да не съм права и да греша.  Sad

4. Не виждам някаква основателна причина да имаш нужда от Ликуид при стриктно спазване на режима.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 15:04 от smileys

# 290
  • Варна
Обещаният снимкиов материал от вчерашното ми творение...

Току-що извадена от фурната:
Скрит текст:

Малко "спихната" след 5-6 минути:
Скрит текст:

И приготвеното за тази сутрин и за понеделник за работа:
Скрит текст:

Само искам да добавя, че баничката е супер вкусна и студена. Даже тази сутрин ми се стори по-вкусна. И дори и за такива пишман-готвачи като мен, приготвянето не е никак трудно!  bowuu

# 291
  • Варна
Само да добавя за тези, които още се "страхуват" да си я направят... Виждате, че дори палачинките, които ми се разкъсаха, после се "спояват" със сместа за плънка и стават хубави дори и на вид!

# 292
Бутчето сама си го печа.Карам 4 протеини и 3 дни ПЗ

Проблема ми е че немога да си изготвя меню. И може би за това несе получава.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 16:16 от alex_bebe90

# 293
  • софия
Бутчето сама си го печа.Карам 4 протеини и 3 дни ПЗ

Проблема ми е че немога да си изготвя меню. И може би за това несе получава.

Аз знаеш ли какво ядох вчера (само ден на протеини ми е ): на закуска си направих 1 палачинка от 2 лъжици овесени трици,1л. пшенични трици, малко кисело мляко, 1 яйце и извара. После към 11 хапнах една купичка подобие на крем карамел,(само че без карамел в него), обядвах пилешко бутче с айрянче, и малко рибка  после следобед хапнах още малко извара и на вечеря пак печена рибка. междувременно си пия какво ли не- водичка, зелен чай, малко кола лайт, ама от нея наистина малко,че то уж може,ама все пак не й се предоверявам .
Ако съм на ден ПЗ хапвам примерно палачинка или част от някое дюканско кексче на закуска, на обяд пилешко бутче или рибка със салатка, после на вечеря или пак месце или примерно пълнени чушки или омлетче или пак салатка. Може през деня и някое варено яйчице. Ама определено трябва да ядеш достатъчно,а не да седиш гладна. И без ябълки  Stop

# 294
Здравейте. Пиша заради близък, който в момента тежи цели 140кг. Интересува ме обаче във втората фаза как определяте как точно да редувате дните, т.е. 5/5 4/4 6/4? Има ли някакво правило, някаква изпитана комбинация?

И друго около мен са все хора дето са били на Дюкан, отслабнали са много и след това са си върнали всичко, че даже и отгоре, това силно ме демотивира (мен лично, защото става дума за мъжа ми и не искам да се впуска в нещо, което да не му донесе траен ефект). Кажете ми че има измежду вас хора, които когато спазват принципите на 3 и 4та фаза всичко си върви нормално и няма йо-йо ефект.

Извинявам се ако ви притеснявам с неща, които сте обсъждали вече милион пъти. Питам само това и спирам да досаждам, евентуално да го поФаля до някой ден Mr. Green

# 295
 Sad Sad Sad не мога да ям изваря  Sad

# 296
  • софия
Sad Sad Sad не мога да ям изваря  Sad
Жалко, защото има доста рецепти с извара  Sad Ами може да си правиш закуска сладка палачинка-същата като тази,за която ти казах, само че вместо извара сложи канела или подсладител и тя става сладка,аз и такава съм си правила. Аз си закусвам подобни и много ме засищат, пък и нали трябва да се ядат такива. То има много неща без извара в тях,хапвай тях. Важното е да не гладуваш, аз хапвам по доста сега и пак си отслабвам, което много ми харесва. Виж в темата за рецепти за дюкан има адски много идеи за готвене, аз си правих вече няколко от там и съм много очарована.

# 297
  • София
alex_bebe90 - Ами хапвай си каквото ти се яде... отвори темата с рецептите... правиш нещо и си хапваш цял ден щом ти хрумне.. когато си на ПЗ си обели и си нарежи моркови и ако имаш навика като мен просто да хапваш снаксове или семки или нещо просто да си дъвчеш дъвчи вместо ябълка моркови, а по време П дните си печа една тавичка бяло месо от пиле така че да стане по сухичко... и щом ми е гладно си хапвам...

Но  Naughty и аз подкрепям smileys не си прочела нито книгата нито си прочела внимателно относно режима... съдя по това по питанията ти...

Моят съвет е, че ако просто искаш някоя диета смени я с друга... ако не я спазваш този режим както трябва има неща, които могат да ти докарат много проблеми със здравето, с хормоните и т.н... просто или го правиш както трябва или не го почваш... всичко, което е неспазване на описанията от Дюкан си е собствена версия на диета и всеки си носи последствията за това...

White_rose - познавам хора, които заедно пазиха диетата и свалиха много килограми, но после единият ги задържа, другият ги върна, че даже и отгоре... Изкара до четвърта, но тогава почнаха всякакви проблеми в тяхното семейство и килцата се върнаха от стреса и неправилното ядене...

Haley_James - и аз си хапвам завидно като теб... бравооос...

Само още баничката не се престрашавам да я направя... но има време...

# 298
Haley_James Как си приготвяш рибата

Чела съм я книгата аз имам старото издание и новото. Просто рецептите не ми допадат . И тука като нея бая храни.  А и гледам рецептите и си мисля че са обаркани . Аз искам само за 1 и 2 фаза да ми се покаже ане общи за 4те фази

Haley_James каква риба хапваш

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 17:05 от alex_bebe90

# 299
  • софия
Haley_James Как си приготвяш рибата

Аз си я правя печена в тефлонова тавичка на фурна.  Слагам си пилешко филенце в нея (ако съм на ПЗ дни слагам и доматки в тавичката, ако не-само рибката). аз си я заливам и с мляко, ама това защото имам голяма любов към млякото,не знам дали ти обичащ комбинацията месо и мляко. Но дори и без него става вкусно, рибката е много хубава за диетата, а е и полезна, така че аз хапвам често от нея

Общи условия

Активация на акаунт