Априлките започват да се питат, кога бебоците за първи път ще ритат.

• 30 922
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Ясно!  newsm10  Алена, благодаря!

Голям е сладурчо! Не мога да му се нагледам!

# 526
Да, моята ФМ също ще бъде в 20-та г.с. Падна се точно 20 г.с. Simple Smile Едва си запазих час преди два месеца. Ехокардио отделно ли се прави?

# 527
  • София
да отделно е, доки препоръча д-р Томова в МЦ Надежда, утре смятам да звъня да питам за часове, ехокардио се прави в 20-22 г.с.

# 528
Аз съм при доктор Марков. Моят доктор не ми е казвал за ехокардио. Вероятно разчита на него и за това.

# 529
  И аз се следя на частно,до сега  ми пускаха вече 2 пъти ПКК„глюкоза,урина,1цитонамазка,1 микробиология.2 ФМ ще правя почти в 19 г.с,без 1ден,на 6 ноември. мисля че не е рано,т.к бебето върви с 1 седм.напред и тъкмо ще е навреме.

# 530
  • София
аз бях писала в предишен пост: доки ми обясни, че ехокардио, за да е валиден правно документ, може да се извърши само от педиатър кардиолог; други лекари също може да го правят разбира се, но тогава отговорността не е тяхна, иначе фм, ще си правя при моята си лекарка, тя това си специализира и преди е работила във фемина, една позната беше при марков - той е толкова претрупан с часове, че нея я беше претупал, та ходи на друго място, за да е по-спокойна, та не се шашкам толкова - то в интернет става такъв лавинообразен ефект от споделяне, че човек ще реши, че в българия има само един добър ехографист Simple Smile

# 531
И аз съм при д-р Марков на ФМ:) Моят лекар ме изпрати при него, защото са колеги в Майчин дом и му има доверие явно. Ехокардиография ще правя само ако на ФМ се види нещо притеснително.

Май чакаме момченце за втори път:) При предишния преглед прогнозата беше за момиче. Синът ми е много доволен. Готиното е, че и като му казахме, че най-вероятно ще има сестричка, пак беше щастлив:)))

# 532
  • London
Добро утро, муцани! Как е главоболието днес, надявам се дефицитно? Mr. Green На мен ми пристигна резултата от теста за Даун и няма абсолютно никакви притеснения, та с тестовете по тоя повод приключих. Днес мисля да спретна един боб със бекон по английски, нещо ми се е приял от няколко дни и все го отлагам. Mr. Green Laughing

# 533
  • София
La Catrala ,кажи,моля те,каква е разликата с нашия боб и как го приготвяш.И друг път съм чувала за английски боб та ми е интересно newsm78

Към другите 3 момичета,които ще правят амниоцентеза-ориентирахте ли се вече къде и при кого ще я направите и в коя седмица? Д-р Михова каза,че се прави между 16 и 20 г.с.

# 534
Вчера звънях във Фемина да питам именно за ехо-кардио - кога, как , колко. Казаха ми, че се прави след ФМ и дори малко се учудиха (или поне така ми се стори), че проявявам самоинициатива да го правя без да съм правила ФМ (моята е на 20.11 в Тина Киркова, което 21 г.с.) та може и аз да го правя в случай, че на ФМ се види нещо притеснително. От друга страна ми се ще независимо от резултати да го направя, защото покрай мен доста бебчета с проблеми на сърчицето се раждат.. и при фамилна обремененост (от към майка ми почти всички са със сърдечен проблем)... де да знам.. Вие как бихте ме посъветвали  Thinking
Гертруда Смехуркова, къде мислиш да записваш образованието си? Не е ли късно? Аз също исках да запиша, но реших, че съм изпуснала сроковете...
Момичета, аз пак да кажа за нашето чадо, че ще е мома (по последна информация), не са само юнаци тук  Laughing Макар, че покрай мен всички бременни са с момичета, както и всичките ми познати (с 2 изключения) и ми се струва, че бумът е на момичета последните години Simple Smile
Хайде слънчев следобяд на всички и само положителни емоции днес.. все пак е ПЕТЪЪЪЪЪК   bouquet  bouquet

# 535
  • London
Ето такъв боб си имам винаги зареден в долапа 1-2 стека...

Нарязвам глава кромид на дребно, 1 морков на дребно, 1 скилидка чесън отново на дребно и запържвам в мазнина до почервяване. След това добавям 1 пакет бекон нарязан на кубчета или на ивички в зависиост какъв имам за момента. Позапържвам и с него зеленчука и накрая добавям 2 консерви от този боб горе, добавям и 2-3 чаши вода. В зависимост по-гъсто ли го искаш или по чорбяно. Овкусяваш със сол, джоджен и малко червен пипер ( аз слагам дорито пипер лютичък). С боба някъде около 20 тина минути му трябва не повече на слаб огън и после облизваш купичката. Mr. Green Рецептата са я казвали колеги англичани на мъжа ми така, че си се води автентична. Боб вече по др. начин не мога да ям, освен на салата, но и бобената салата я правя с консерва само, че със салатен боб, не този вид. Mr. Green

# 536
  • София, Манастирски ливади
Здравейте, мацки   bouquet
аз отдавна не съм писала, ама то няма какво....главоболието и при мен е с пълна сила. Лоша работа е това. Вчера бях на преглед и говорих с моята лекарка по въпроса, че да чукна на дърво това ми е единствената болежка. Каза, че ако е около датата на цикъла, можело това да е причината. При мен май не е това обаче.
Ще се присъединя към момчешките мами за втори път. Имала малки съмнения, но били малки  Mr. Green
Баткото беше много доволен от новината.
20 г.с. на ФМ
Хубав ден на всички!

# 537
  • в 1001-та нощ
И аз съм с главоболие тази сутрин, има нещо .... защото не мога да стана, раззвъняха се на вратата и се наложи, но сега едва я държа вдигната Sad

# 538
  • София
a.l.e.n.a., може да е от вестибуларния апарат заради рязкото ставане пък и в нашето състояние е нормално да е той, масажирай леко с палец основата на тила, там където има като вдлъбнатинка преди да се слезе към врата - няколко минутки са достатъчни; ако си у дома седни на хубаво и удобно местенце и се пробвай да местиш фокуса на очите извън дома - по улица, дървета, блокове - не рязко разбира се, фокусираш и гледаш няколко секунди - после на друго място, но бъди седнала за всеки случай - надявам се да помогне  Hug сега се стих - ако седиш дълго време на лаптоп - позицията води до голямо изкривяване във врата, защото мониторът не е на височината на очите - това може да е друга причина вестибуларният да се обажда

jul_j, аз за амнио не съм решила още - чакам бхс2 и какво ще каже втората фм; общо взето на който и лекар да спомена това, за да се консултирам - директно ме режат - човек да не смее да попита

# 539
  • София
Здравейте на всички мамчета в тази тема!
Казвам се Рая Христова, от София, на 38 год. Бременността ми е първа и съвсем наскоро влязох в 12 г.с. Записах се на женска консултация в Център за жената "Света Петка" /в сградата на 20-та поликлиника/ при д-р Виолета Стратиева. До този момент ми направи преглед с ехограф за Скрининг за Даун, БХС и пълния набор клинична лаборатория- резултатите са отлични. Следващият ми преглед е насрочен за 05.11.2013 г.
До скоро имах напрегнатост в областта на корема и гърдите, а от няколко дни тези симптоми изчезнаха.
Понеже бременността ми е в много ранен стадий и бебето все още не рита, моля ви за съвет, как да позная да ли все още е живо? Виждам, че повечето от вас в 14 и повече гест. седмици,т.е. преминали сте през този период и имате наблюдения и мнения по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт