Априлките започват да се питат, кога бебоците за първи път ще ритат.

• 30 897
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Хайде скок в новата тема  Grinning  Благодарности, Алена!
И аз си харесах това заглавие, тъй като всеки ден съм в очакване да усетя някое ритниче Grinning , но засега нищо.

На мен килограмите са ми болна тема. Не съм пушачка, а и работата ми изисква доста вървене, но все пак успях да кача повече от колкото трябва за този ранен етап. Дори си нямам на идея как успях  newsm78 не съм си увеличила кой знае колко яденето, но килцата растат. Явно съм така орисана. С първата бременност качих 22кг и без да ям сладко до 5месец. Здраве да е! Като му дойде времето ще свалям.

Видях доста се е обсъждало кърменето и силно се въодушевих, тъй като първият път много се измъчих. Едва кърмих до 6месец, но с дохранване, доизцеждане и много сълзи. Много исках да кърмя до към годинката, но явно много неща обърках и сега като ви четох коментарите пак се надъхвам. Дано този път е по-успешен. Извинявайте, нямам намерение да връщам назад темата, а само да изкажа благодарност за мотивационните коментари относно кърменето.   Hug

# 61
  • София
Добро утро:)
Гледам за дрехи си говорите- аз мисля скоро да поогледам за панталони , че дънките вече почнаха да ми стискат на корема като седя. И се налага да си разкопчавам копчето. Обаче понякога като тр да стана бързо и забравям да го закопчая и да не стане някоя смешка;)) Миналата бременост изкарах с едни чудни дънки дадени ми от снахата, обаче в последствие брат ми ги загуби някъде из парка.. Да си призная хич не ми се купуват нови дрехи за бременни. Нещо не ме влече....
Иначе кила не съм качила още. Но и аз с предната бременност качих мисля 7 кила.Дано и сега  е така. А много се притеснявах, защото майка ми и с мене и с брат ми е качвала по +25кила, но тогава постоянно са й повтаряли- яж, яж като за двама:) В крайна сметка каквото такова. Кила се свалят после с малко повече воля и с много желание;)
Вчера се сетих и обсъждахме вкъщи, че този път може би единственото нещо,което със сигурност искам да си купя е електрическа помпа, защото миналият път бая зор видях първите седмици. А и пак съм решила да кърмя поне до 1г...
Приятен ден момичета!

# 62
Bunnie  и аз като теб се замислям за електрическа помпа, че и аз с първото бая се изцеждах. Но още не съм решила каква  newsm78

За килцата засега не съм мръднала, но с опит от 25 кг и после 2г воля за отслабване  Laughing...не ми се мисли сега колко ще кача  Sad

За окосмяването - не съм се заглеждала, но косата определено е намаляла да капе, а и вече не ми се омазнява всеки ден, което е страхотно.

# 63
Новата темичка доста е напреднала  Simple Smile Аз да споделя че ходих на БХС и сега съм в очакване на резултатите.На 5.11 сме на консултация и се надявам да ми каже доктора пола на бебчо,но малко се съмнявам.А да ви попитам кога е най-доброто време да отида на 4D и да попитам някоя от вас да знае за 6D.Чух че във Варна има но нищо повече,ако имате инфо моля споделете  Heart Eyes

# 64
  • в 1001-та нощ
С първото раждане ползвах електрическа помпа на Медела, определено е много добре, след това я давах на доста приятелки и се надявам пак да ми е от полза  Peace

# 65
Mademoiselle Chocolate, не съм разбрала, че коментирате престоят на бебето през нощта, извинявам се  bouquet Да, права си за това, аз през деня го кърмех на поискване, нощем в 4 го хранеха те. За щастие това не се отрази на желанието за сучене - ето вече минава 1г и 8м и все още си суче, от шише не е опитвал след Токуда, биберон никога. Макар че този месец да смятам да го отбия. Мисля, че щеше да си суче и до над 2г ако не се бях намесила, но взех това решение. Не ми се ще да ги кърмя в тандем...

И аз съм с дънки за бременни вече от месец. И старите дънки ми стават, макар че като седна ми убиват в корема, но тези са доста по-удобни, не ги сменям за нищо на света Simple Smile Сега съм в процес на търсене на клин за бременни, че имам доста туники...

Имам такова питане - бях на ФМ на 02.10 в началото на 12г.с. Втората ФМ ще правя на 05.11 в средата на 16г.с. Нужно ли е да ходя и на преглед при гинеколог в този период? По ЗК ще си ходя, но на частно дали е необходимо или мога да си спестя парите....Извинявам се, ако сте го обсъждали преди, доста странички не успях да прочета...

Хубава неделя Simple Smile

# 66
irchooo, аз не съм чувала, но малко ми е странно това 5D, 6D...15D. Има 4 измерения, първите 3 са ясни, а четвъртото е измерение за време, тоест се наблюдава и движение. Пет и шест измерения не съм чувала да има в нашия свят, за света на гинекологичните изследвания явно е друго Simple Smile

# 67
  • в 1001-та нощ
Аз мога да кажа, че е мит това, че ако детето се храни от шише или с АМ после няма да суче.

Калоян се роди под 2 кг, беше 1 месец в болницата, първо в кувьоз, после на термолегло, не знам дали можете да си представите какво е месец - да го гледаш през стъкло, да не го докосваш ....

Първите дни беше на АМ през сонда, за да нося кърма - трябваше да мине микробиология - че е чиста - това отнема няколко дни, после носих кърма всеки ден, казаха ми, че така и ще си поддържам лактацията. Мога да кажа, че от майките, които носихме - поне 20 - накрая - останахме само 2 - всички други се отказаха.

Така детето се храни първо с АМ, после с кърма от шише - 1 месец. Няколко дни преди изписването ме викаха по-често за опити за кърмене - в стаята за кърмене - водят ми го, дават ми го, меко казано нито знаех как да го хвана, нито какво да правя. Всички опити бяха безкрайно неусоешни. Или му се спеше или нямаше сили да суче - все едно някой мен да ме кара - да вдигам по 100 кила щанги.

Прибрахме се у дома. И храненето с АМ беше мъка - имаше дози, които трябваше да поеме според теглото, а не успявахме. Всеки ден го взимах по малко да пробваме кърмене и на 4 ден - вече бяхме само на кърма. В началото правих опити да го тегля - преди и след хранене - за да видя колко е изсукал, но ..... се отказах. Първия месец у дома - качи 900 г. Хранихме се само на поискване понеже беше малък - искаше често - през час и половина - т.е. не съм имала повече от 1,5 часа сън без будене. Първите месеци бях станала на смъртник - жълта, хилава, 45 кг .... горе долу - след 3 месец - започнах да идвам на себе си  Peace

Всичко зависи от майката и вярата й, че ще се справи, аз не съм се съмнявала, но и не натисках нещата - всеки ден по малко. Голямата ми грешка в началото беше, че отивах с препълнени и твърди гърди, което затруднява мъничето - който е кърмил знае.

Човек, ако иска - не бива да се отказва  Peace

# 68
  • Nova Zagora
soceress  хубаво име сте избрали,но ние мислим по скоро за Стела.
Аз не знам да се хваля ли или да се оплаквам. Юли месец бях свалила 5 кг. и сега съм си ги върнала. Дънки не нося от много време,но доста анцузи си накупих по голям размер. Купих си и зимно яке 2 размера по голямо. Все пак вече съм в болничен и не ми трябват кои знае колко дрехи. На нова година моя мъж се пада на работа, така че и по официални дрехи няма да ми трябват.

# 69
Sun~shine и аз много се учудих като чух

# 70
Здравейте и от мен,и аз да се запиша в новата тема!Гласувах в анкетата и съм на мнение ,4е без значение от възрастта на майката,БХС е много полезен да се направи,дори и само в 11 г.с.,нито е болезнено да ти вземат кръв,нито е толкова скъп,все пак се чудя как някои жени дават супер много пари за кремове и мазила против стрии,а се чудят дали все пак да си направят изследването!Аз бях на 23 г. с първата бременност и въобще не се замислих дали да го направя,както и сега,6 г. по късно!

# 71
И аз идвам в новата тема, вече в редиците на госпожите.  smile3560

# 72
  • в 1001-та нощ
Ооооо, честито  Hug  bouquet и аз се омъжих бременна, но вече бях в 5 месец Simple Smile страхотно преживяване, но избягвах хорАта  Blush

После правихме църковен брак с кръщенето на малкия - рядко се връщам към снимките, но .... винаги ми става мило Simple Smile

# 73
Ооооо, честито  Hug  bouquet и аз се омъжих бременна, но вече бях в 5 месец Simple Smile страхотно преживяване, но избягвах хорАта  Blush

После правихме църковен брак с кръщенето на малкия - рядко се връщам към снимките, но .... винаги ми става мило Simple Smile

Благодаря, хубава идея! Heart Eyes
И ние отложихме църковния брак за по-натам, още един повод за празнуване Grinning . Нашето не беше традиционната сватба или както се изразиха едни деца, докато ни гледаха как се снимаме из града с късата рокля и цикламените обувки - "това май не е истинска булка", а друго му отвърна - "неее, истинска булка е и се снимат за списание и аз я снимах"!  Mr. Green
Но малко прекалих с танците и сега но шпа-то ми е пръв приятел.  Blush

# 74
  • London
east-lights , притесненията ни бяха основно за теста, който може да предизвика аборт. Ако си следила разговора никъде не става дума за пари или, че някой му се свиди да ги даде. Става дума за сигурност и за това, че някои от нас не са склонни да правят рискови изследвания. Разбрахме финално кое от тях е такова и се изяснихме. Тук дори са безплатни та за пари и дума не може да става. И все пак всеки да си преценява, информация е дадена, което е супер. И да го чоплим повече не виждам смисъл. Peace

Сисинка - Стела е хубаво име ( означава звезда). Иначе производното на Стоян за мен е Стояна, Стоянка, Стойка, а дали вече звучи ОК е отделен въпрос.

И аз в квартала и у дома пердаша с анцузи. Имам си все хубави няколко чифта и от тях липса нямам. Спортното ми яке е ново, но го купих без да съобразя нарастването на тумбака и ще купувам ново. Само дето смятам да е някакво универсално за кубинка да става, някаква платформерна бота или от сорта, а и за маратонка също. Тук има такива модели за бременни и ще се възползвам. А пъ палта и манта имам по официални, които ще си ми стават според мен до към 6-7, едното дори сигурно до финала то е малко като перелина. Joy Но пазар ще трябва да правя, защото много мразя да се чудя какво да обличам. Мисля за 4-5 хубави блузона,хубава плътна пижама, някакви плътни клинове и дънки, яке, удобни зимни боти и няколко сутиена съпортив. Сега не нося никакви, то цицата е застанала в силиконово положение. Радва много, ама да имам за зимата да ме топлят.

Аз да се пооплача нещо съм се схванала. Вчера явно ме е хванал студа вечерта като ходихме до кварталната пицария. Тук и времето е кошмарно, мрак, влага, студ. Sad Правя си чай и се мотая в леглото. Нямам никакво желание да ставам. Тия дни май ще пускаме вече парното, не ми се щеше още поне до ноември да не ми изсушава въздуха, но.... ако продължава така няма начин.

Не знам за вас но се улавям, че откакто съм бременна имам ужасни кошмари. Повече от преди. newsm78 А и мокрите сънища се увеличиха. #Crazy Joy

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 13:52 от La Catrala

Общи условия

Активация на акаунт