Априлките започват да се питат, кога бебоците за първи път ще ритат.

• 30 921
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Sisinka87, току що си направих един зелен чай Grinning Не съм запозната из основи, но доколкото знам е с най-слабо съдържание на кофеин от кофеиновите напитки и аз лично не се притеснявам за чашка-две на ден. Кафе не пия. По-скоро не съм му фен. В началото чайове не можех да пия, а кафето ми понасяше, но сега се върнах пак към чайчетата.

# 106
И аз да се включа :
 - коремче имам вече от около 2 седмици и доста бързичко расте. Даже ми пречи, когато съм седнала, затова се налага да стоя леко назад.
 - гърдите също наедряха още от 4 гес. седмица.
 - а с това повръщане килограмите не са мръднали, дори съм  с един назад, но пък бебчо е добре, така че аз не държа да качвам на мен.
 - друго интересно - избиха ми лунички по лицето, които по принцип ми се получават от лятното слънце smile3506

Това е засега в отчета ....  newsm03

И ЕДНО ВЪПРОСЧЕ: Къде в София продават  клинове за бременни на нормални цени????

# 107
  • Сидни
 за клинове не знам, но в  H&M има чорапогащтници за бременни. Аз съм много зле с магазините за бременни- не знам нито един. Може по-запознатите да помогнат да направим някакъв смисък с магазини? newsm78

# 108
за клинове не знам, но в  H&M има чорапогащтници за бременни. Аз съм много зле с магазините за бременни- не знам нито един. Може по-запознатите да помогнат да направим някакъв смисък с магазини? newsm78
а цени и дали са плътни-подходящи за зимата?

# 109
babes,аз знам че през бременноста може да се пие само чай от липа,шипка и джинджифил,другите не е хубаво да се пият,дори и мента:-)
Mushmolina,аз съм си купила два клина за по 12 лв.,който ми стигат до гърдите ,не стискат грам и много топлят.От едсна бутка на спирката на трамвайте на ул.Алабин,точно преди да пресечеш бул.Македония от дясно Simple Smile Казва св бамбуков клин Simple Smile Много съм доволна
За дрехи за бременни,съм си купила дънки за 60 лв.от H&M,и всичко друго си го набавям от втора употреба.Ходя си само в един магазин на Мария Луиза,точно срещу хотел Принцес,който е много голям,вътре може и час да откарате,ще останете доволни,всеки път си купувам по 2,3 неща.Simple Smile
Дано една февруарска мама ви е помогнала с избора Simple Smile

# 110
Здравейте! Аз отдавна не съм писала. Не съм вярвала, че с втората бременност няма да имам време.
Свалила съм 3 кг.от началото на забременявването. Много се изморявам. Поисках 1 седмица отпуск,дадоха ми само 3 дни. Доктора ми препоръча 2 седмици болничен, защото имам много контракции и каза че бебето върви много ниско,каквото и да значи последното. Много се тревожа да не ме намразят колежките и няма да се възползвам. Но ако ми се качът на главата или ми стане тежко, ще се възползвам.

Много се двоумя за изследването на синдрома на Даун? Аз съм на 27 години, нямаме в родовете болни, дали е рисковано ако не си направя?

Не ям сладко. Основното което хапваме с бебока са салати и плодове.

Около мен настъпва драма с роднините и разни лелки-клюкарски-съседки, които обясняват че децата трябва да са ми нашарени. Аз имам момче, за сега за бебока също казват момче. И реакцията е "ооооо" или "еееее " или "то не е сигурно"! Нали такива реакции не нормални?

# 111
  • Сидни
 За цени- не помня, но иначе аз си взех 2 и са супер дебели, направо са си като клинове. Едва ли бяха повече от 15 лв.

# 112
  • сто акровата гора
Добро утро мами Simple Smile
marusj с дъщеря ми ходих само на фетална морфология, бях на 29 г. Сега като ме емнаха "поради възраст", ставам на 36 през ноември, та затова го правих.
mushmolina аз никога не съм имала лунички, а с предишната бременност ми излязоха - по корема и по врата, после се скриха, с изключение на 2-3.
До Н&М все се каня да отида и все не стигам, ходя си още със старите дънки.
Гледам пупи показвате, моята е съвсем малка, все едно съм преяла Simple Smile
Реакциите за пола изобщо не ме вълнуват и не смятам, че е нормално някакви си външни хора да ми ааааа-хкат и оооооо-хкат, щото било хубаво да са от еди си какъв пол децата!
То е хубаво и хората малко акъл да имат, че да не дрънкат излишно, ама ей на, не се получава!
  bouquet от мен

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 08:18 от soceress

# 113
Здравейте мамчета! Пожелавам лека работна седмица!

По въпроса с дрехите, има разнообразие, но доста от нещата са много скъпи. И винаги мерете! Аз на око си купих панталон от Н и М и няма обуване , а е за бременни!

Хубав ден!

# 114
Здравейте момичета
Приятна работна седмица на работещите мами:)
Искам да споделя ,че снощи като си легнах започна едно точно пърхане или гъделичкане
стана ми много смешно Simple Smileнаправо че беше гъдел не знам дали е бебето ,но с първата го усетих към 20 много късно чак се притеснявай като четях как другите го усещат ;€
Така че при всеки е индивидуално:)

# 115
А аз снощи сънувах, че бебето толкова много шава, че трябваше да си слагам ръката на корема, понеже беше много силно. С първото имах такова усещане накрая - като тръгнеше да се мести отвътре, имах чувството, че ще ми излезе през пъпа. И тази сутрин ставам, поглеждам се - коремът ми пак плосък. Кой знае накъде са ми потеглили вътрешностите, за да ги сънувам така....

# 116
Добро утро Simple Smile

не знаех, че чай не може да се пие по време на бременност. Аз в момента съм със зверски ларингит и отвратителна кашлица, доктора ми каза само чайчета да пия и прополки...пия по 10 чая лайка или липа на ден и си правя инхалации с лайка и сода. Тоя път доста го закъсах, дано да се размина с лекарствата. Sad

В Prenatal The Mall имаше много хубави дрехи за бременни, цените обаче са им доста "добри". Аз си бях купила от Debenhames от Англия страхотни чорапогащници за бременни. Извадих ги преди няколко дни, но не стават, взела съм им душицата. Бяха 2 в комплект около 9£, трябва да проверя в България Мол дали ги има.

От днес започвам да си следя теглото, не съм качила още, но имам коремче и дънките са ми са тесни горе. След 18ч. не ям нищо, гаденето ми беше вечер и така свикнах. Преди да забременея бях на ВМНВ (високо мазнинно-ниско ваглехидратно хранене) и не ядях хляб и тестени, сега дали не ям само това:)))
Сладко не пипвам, а ядях като за последно. Сега карам на моркови с лимон и тестени:)

Успешна и спокойна седмица, момичета Simple Smile

# 117
Добро утро и от мен, момичета!
illyy , и аз не знаех за чая , пия предимно мента успокоява ми стомаха и се чувствам по - добре.
Дрехи още не съм си купувала, имам 2 рокли, които все още ми стават и един по-еластичен панаталон, с него нося по -широки блузки.Корем имам чувството, че ми си появи още във втория месец, но този път не е ясно изразен, като предните два пъти, а сякаш започва от гърдите, и на пълнявам  навсякъде, не са тегля, не хапвам много, а качвам.
 marusj , изобщо не обръщай внимание на никого, аз имам две момчета и чакам трето , независимо какъв пол е детето, то носи много радост и се ражда с късмета си.

# 118
Привет, дами!
Разбира се, че може да се пие чай по време на бременност, не трябва да се прекалява (по над 5-6 чая на ден). И е добре да се избягва зелен и черен чай. Преди няколко дни четох по тази тема, тъй като в нас имаше само зелен, мъжът ми го обожава, но нещо ми подсказа да проверя. Беше свързано с извличането на фолиевата киселина. Сигурно по един зелен от време на време ще е ОК, но имайте едно наум. Аз лично пия основно мента (да ми спре кърмата, така че след раждането по-добре не консумирайте мента), туристически и други билкови чайове, основно български. Капучино по 1 на ден.

И ние се оженихме като бях в 5-ти месец, но изобщо не ми личеше, имах по-малък корем от сега. Казват, че с втората бременност коремът по-бързо пораствал. Движения не усещам още. Ами какво е чувството...нещо ти мърда в корема Grinning В началото много го бърках с газове, мислех че имам газове и от там това усещане, то се оказа бебето. Вече към 6-тия месец започнах и да го виждам как мърда и корема ми се движи Simple Smile

И пак да питам - нужно ли е да ходя на преглед при гинеколога, ако съм била на ФМ в 12-та и 16-та седмица, точно през месец. ФМ покрива ли нещата, за които се следи на един нормален преглед? Не забелязах някой да е отговорил, може и да съм пропуснала...

# 119
  • София
Добро утро! И аз да се запиша в новата тема и да се оплача, че се събудих с болки и налепи в гърлото  Sad Надявам се да успея да се преборя с гаргари, чай и таблетки за смучене.

По рано някой питаше дали имаме усещане за пола. Аз имам такова доста силно за момче, но ще видим скоро.

Видях и страхотни булки и аз като наскоро омъжена ще споделя една цветна снимка с пожелания за цветна седмица на всички.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 09:43 от dominikka7

Общи условия

Активация на акаунт