Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 797
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 915
Сега разбирам за това изпитване на дъската в школата newsm78 Синът ми в първи клас се състезаваше на собствени сили, във втори беше при г-жа Рухова на школа.Точно във втори нямаше особени успехи на съсезания, да не кажа- никакви, беше все под средната черта.

Независимо от това- Рухова е великолепен човек и много стойностен педагог!Училището, в което преподава ни е твърде далече по местоживеене, затова и не ми е дошло на акъла да записвам детето при нея, то и на курс по математика попадна случайно там.Но за нея мога да кажа само суперлативи, при това аз съм майка на обикновено дете и не математик, а просто дете с увлечение по математиката.

# 916
  • най-шареното място
Да допълня за Рухова - много благ човек и грижовен учител.
Съжалявам за случаят с детето на Slavena, но е редно да бъдем коректни.
Не ни е била класна, но съм склонна да мисля, че точно защото е един от най-добрите математици, ще е чудесен класен. Сборникът ѝ за първи клас е пример за подход.

Проучете дали товари децата повече /вкл. по математика/ ако това ви притеснява. Мен лично би ме притеснило и знам за нейни колежки, които го правят. За нея точно не съм чувала нещо подобно. Не вярвам и да ви откаже да разговаряте на срещите в училището и да попитате каквото ви интересува. Мисля правят такива. Тъкмо ще видите и другите класни.

# 917
В началото и аз се притеснявах от пътуването, въпреки че ние сме хора, които ежедневно пътуваме много за/от работа, ДГ . Но после видях, че всичко е организирано много добре и коректно и не би следвало да се притеснявам. Точно 30мин пътува автобуса от центъра до Камчия и обратното. Има транспорт и от кв.Аспарухово.
Виждам, че детето ти е в училището в Камчия.

Удобно ли ще е да дадеш допълнително информация за обучението, извънкласните занимания, спорт. Ако имаш инфо и за представянията на децата по състезания и олимпиади, също би ми било от полза!
Предварително благодаря!

Синът ми е 1 клас, за първи път стъпваме в училище , нямаме база за сравнение Laughing
Не знам дали е по-добро или по-лошо от другите училища, а и не ме интересува. Детето ми се чувства чудесно там, спокойно е, учи с любов, ходи с желание на училище. Класът му е от 9 деца, всички започнаха на различно ниво от ПУГ, но в момента са с еднакви знания. Не пишем домашни вкъщи, всичко е подготвено в училище. Всички ученици посещават различи кръжоци, спортове, клубове по интереси и участват в концерти, рецитали, празненства. Педагозите са строги, но много внимателни и винаги подхождат с добро, търсят силните страни на децата. Всички учители са минали дълги обучения , преди да започнат работа в това училище. Относно състезания и олимпиади, не съм се интересувала, но първокласниците се справиха много добре на състезанията, които посетиха.
Всеки, който се интересува, може да си направи среща с директора, за да посети училището и сам да прецени харесва ли му или не, като това не го ангажира с нищо.
Успех!

# 918
  • Варна
Някой може ли да сподели нещо за Черноризец Храбър / квартално ни е / - база , учители . Благодаря ! Мисля и за 7-мо СОУ  Найден Геров, може би е по-доброто ,но там преима е по точки и е доста трудно да се влезе май.

# 919
Само да дам едно уточнение школите в МГ са по състезателна математика, а в материка по занимателна математика + сугестопедичен подход. Гонят различни цели, ползват различни методи..

# 920
  • Варна
Точно щях да напиша това, което Коте е отбелязала. Ние сме поредния пример за това, че г-жа Рухова направи чудеса с моето дете, което не бих определила като математик. Също ми е много емоционална и чувствителна девойката, но никога не се е оплакала от поведението на г-жа Рухова в школата - напротив, радва се, когато я похвали и знае, че е било заслужено. Не знам каква е като класна, мога само да споделя, че ми прави впечатление на много организиран човек, с индивидуален подход към децата - още след третото занятие не само че знаеше имената на всички деца, но и даваше препоръки персонално къде има слабо място и нужда да се средоточим. За разлика от нея, нашата класна правеше това към края на първия срок...

# 921
Вярно ли е, че Рухова я слагат в паралелка с руски език?

# 922
Конкретно за Рухова не знам,  но това е практика да се намали потокът от желаещи при даден учител. Тогава се появяват вече и други имена. Синът ми е в паралелка с немски точно по тази схема, но не съжалявам, е признавам си,че е по-тежко, защото се налага да учи английски и немски паралелно

# 923
Вярно ли е, че Рухова я слагат в паралелка с руски език?

Да ,вярно е.

# 924
  • UK
Конкретно за Рухова не знам,  но това е практика да се намали потокът от желаещи при даден учител. Тогава се появяват вече и други имена. Синът ми е в паралелка с немски точно по тази схема, но не съжалявам, е признавам си,че е по-тежко, защото се налага да учи английски и немски паралелно

Извинявам се в кое у-ще е това?  bouquet

# 925
Детето ми е в "Ангел Кънчев", английския обаче продължаваме в частна школа.

# 926
  • UK
Коте благодаря   bouquet А коя школа посещавате по отношение на езика? Извинявам се, че отклонявам леко темата Embarassed

# 927
Затвърдихте интереса ми към г-жа Рухова и нейната школа и бих помолила за малко повече инфо.
Къде се провежда, в кои дни, кога се записват децата за новата учебна година, големи ли са групите, таксите и телефон за връзка. Благодаря на откликналите!

# 928
  • Варна
Само да дам едно уточнение школите в МГ са по състезателна математика, а в материка по занимателна математика + сугестопедичен подход. Гонят различни цели, ползват различни методи..

Какво ще рече "занимателна математика"? В Материка има група за деца с изявен интерес към математиката и ги подготвят точно за различните състезания, на които децата се представят повече от добре.

# 929
  • Варна
Тази година беше и на 1. клас със сигурност (надявам се догодина да е на втори Simple Smile ).
Записванията са след 1.06. в МГ. Школата се провежда там. Тази уч. година беше в събота от 10:15 до 11:45. Плаща се на два пъти по около 120 лв мисля беше (дано не те подведа за точната сума, но нещо такова). Първата такса се плаща при записване. Групата беше около 20-22 деца, но не винаги бяха всички, така че мисля се е работило спокойно. Поне дъщеря ми казваше, че било тихо и приятно. Ако искаш, ще те подсетя да видиш сайта на МГ като дойде време - там изнасят информация в секцията "извънкласни дейности"  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт