Класическа семейна история...

• 16 856
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Аз бих задала един друг въпрос, близък до този на брат ти: Ти би ли се съгласила един ден дъщеря ти да живее с мъж, който да се държи така с нея???

И това, че  стоиш с него от страх е най-лошото от всичко. Страхът не е любов, страхът е тормоз. И тези унижения, които търпиш, никога няма да ги забравиш и лъжите също. Сметката, която ще платиш за изпросеното време, което ще прекараш с него, наистина е огромна.

# 196
И това, че  стоиш с него от страх е най-лошото от всичко. Страхът не е любов, страхът е тормоз. И тези унижения, които търпиш, никога няма да ги забравиш и лъжите също.

Към това искам да добавя и че с времето болката и огорчението стават все повече, защото той по никакъв начин не се чувства виновен и не прави нищо, за да "изкупи вината си".
И това ти го казвам от личен опит.

Все пак, дано си попаднала на малкото изключения, които си взимат поука Hug

# 197
Страх ме е, че ще направя грешка, ако му кажа да се изнесе. Цялото ми същество крещи, че не иска това.
Всичко се случва толкова бързо...Не съжалявам, че съм открила това, което съм открила. Съжалявам, че нещата са стигнали до тук. Съжалявам, че не е потърсил мен  Cry

Според вас има ли смисъл да търся контакт с човек, на който знам, че има доверие (не Поли - за нея нищо не знам) ? Да си поговоря с този човек и да потърся съвет, евентуално обяснение, ако мъжа ми е споделил...Да напарвя нещо...още нещо  Tired

# 198
  • sf
Аз бих говорила с въпросния човек.

# 199
Страх ме е, че ще направя грешка, ако му кажа да се изнесе. Цялото ми същество крещи, че не иска това.
Всичко се случва толкова бързо...Не съжалявам, че съм открила това, което съм открила. Съжалявам, че нещата са стигнали до тук. Съжалявам, че не е потърсил мен  Cry

Според вас има ли смисъл да търся контакт с човек, на който знам, че има доверие (не Поли - за нея нищо не знам) ? Да си поговоря с този човек и да потърся съвет, евентуално обяснение, ако мъжа ми е споделил...Да напарвя нещо...още нещо  Tired

За това ти нямаш вина. За това няма за какво да съжаляваш.

По мое мнение, на този етап от отношенията, разговорите трябва да са само между вас. Всеки човек допълнително във връзката ви, ще ви изостри още повече. Само специализирана помощ може да намесите. Аз не успях да го накарам да отидем. Само за това съжалявам.

# 200

Според вас има ли смисъл да търся контакт с човек, на който знам, че има доверие (не Поли - за нея нищо не знам) ? Да си поговоря с този човек и да потърся съвет, евентуално обяснение, ако мъжа ми е споделил...Да напарвя нещо...още нещо  Tired
Според мен това е още едно унижение за теб. Не рови и не търси, вредиш само и единствено на себе си. Той няма да се трогне от това, а и на теб едва ли ще ти стане по-леко от по-нататъшни разкрития.  Peace

# 201
  • Най-сетне у дома

Sad but true, нали не мислиш, че поведението на възрастен човек трябва да бъде обяснявано от трети лица? Каквото и да направиш в момента, ще е грешка. Не действай. Спри, изчакай, просто не прави нищо. Стани толкова непроницаема, колкото е той. Ако иска нещо да ти каже, той сам ще го направи. Не е дете. Всякакви опити да манипулираш ситуацията в своя полза (по-скоро не в своя полза, а в полза на желанието ти да го задържиш), ще има обратен ефект. Изчакай. Просто стой така и не прави нищо.

# 202
Понеже ние тук само гадаем и говорим общо, можеш ли поне донякъде да ни насочиш какво се случи след като решихте да опитате пак?Какво те разочарова толкова скоро след взимане на решението?

# 203
Напълно съм съгласна със Saule. Изчакай и не прави нищо. Мълчи! Мълчанието ражда невероятни картини в главата на отсрещния. Само така има шанс той да направи крачка към теб. А това е най-важното.

# 204
Neversaynever, и аз предлагах, още преди да разбера за разговорите, да отидем на семейна терапия...Отказа...

REAL_WOMAN , на мен май ми идват само такива самоунищожителни идеи Crazy

Saule, ШаляляляHug Hug

Miracle_today, мъжа ми изглежда ужасно объркан  Tired

Изисквам прекалено много, прекалено бързо  ooooh!

Както се вижда и аз не мирясвам. А там е разковничето. Да спра за малко с тази психоатака към мен самата. Да се държа на ниво и да не залагам всичко на това, че нещата ще се оправят.
За мен и за вас ще сложа един от любимите ми цитати :

”Knowing love, I can allow all things to come and go,

to be as supple as the wind

and to face all things with great courage.

As Rasa would say to me: Life is right in any case!

My heart is as open as the sky.”

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 14:18 от Sad_but_true

# 205
Sad_but_true, не би трябвало да му простиш просто така, нито да зарежеш всичко на секундата - та вие имате зад гърба си 4 години семеен живот, както и малко дете, което има нужда от вас.
Хората наистина заслужават шанс, но шанс с ясни и категорични условия. Т.е. преди да му простиш искай да се изясните - какво точно има между него и онази жена, защо се е забъркал с нея, какво му тежи, какво теб те е наранило в поведението му, и как ще се опитате да оправите нещата.
И категорично да му е ясно, че при следващата изцепка от негова страна - всичко приключва. Защото хората лесно забравят да полагат усилия, особено, когато са ги приели и са им простили бързо.
Пожелавам ти много щастие и щастлива развръзка  bouquet

# 206
  • Най-сетне у дома
Saule, ШаляляляHug Hug

Miracle_today, мъжа ми изглежда ужасно объркан  Tired

Изисквам прекалено много, прекалено бързо  :ooooh:

Да стовариш отговорността за случилото се върху себе си, е много лош начин да запазиш контрол над ситуацията. Нещо в духа на "АЗ изисквам твърде много и в кратки срокове, аз съм виновна, но ако се променя, всичко ще бъде наред и той също ще се промени". Нищо подобно. Човекът, който е отказал да сътрудничи в опитите ти да говорите е той, не ти. Бих казала, че твоите опити, не-опити и поведение имат много малко въздействие върху ситуацията. Не си ти отговорна за действията му. Когато има проблеми, ъзрастните хора говори с партньора си, карат се с него, конфронтират се, а не си намират любовница, обвинявайки за това официалната си партньорка. Млъкни, игнорирай го, не прави нищо, толкова дълго, колкото е нужно. Каквото и да направиш в момента, ще сбъркаш.

И, да, след цялата каша, която е сътворил, много се надявам мъжът ти наистина да е объркан.

# 207

Не , не бих търсила друг човек за съвет и обяснения .

# 208

Категорично не  Peace
На този етап не бих изнесла проблема извън семейството - той засяга само вас двамата, а вмешателството на външни хора, били те близки и приятели, би могло допълнително да нагнети напрежението.

# 209

Категорично не  Peace
На този етап не бих изнесла проблема извън семейството - той засяга само вас двамата, а вмешателството на външни хора, били те близки и приятели, би могло допълнително да нагнети напрежението.

+ още един глас против намесването на трети лица  Peace освен ако не са семейни терапевти.

Първо, защото само ще се унижиш още повече, второ, защото не се знае колко ще е добронамерен и чистосърдечен този 'близък' негов човек, с когото би говорила. Личи си, че ти си много добродушна и добронамерена, но не всички хора са такива. А и не забравяй, че никой няма да се нагърби да ти казва какво точно да направиш в ситуацията - дали да го напускаш, дали не и т.н.

Съчувствам ти, въпреки че не съм преживяла (или поне не съм разкрила все още  Crazy) такава история, но от разказите ти личи колко се самоизмъчваш и самонаказваш. Недей така! Опитай се да гледаш трезво на нещата. За жалост ми се струва, че съпругът ти, освен, че е постъпил крайно недостойно и жалко, е и висш манипулатор  Tired И аз не искам да съм лош пророк и да казвам, че хората не се променят току-така на 30 години, но ти желая от сърце той пък да е изключение   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт