Късно ли е да родиш на 40?

• 171 684
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ще видим,на 56г ще се разправяте с пубертет и ще обяснявате че не сте баба а майка му,и преди да се пенсионирате няма да ви достигнат години защото сте били в майчинство,ако имате собствен печеливш бизнес ок,ако не-280лв майчинство и 35лв детски и пей сърце....
На 56 да се пенсионираш? Thinking
Те сега се пенсионират поне на 63 и го увеличават всяка година. Нас ни гласят да работим поне до 70, та стягайте се в кръста, рано ви е на 40 да се сбабичосвате.

# 181
  • София
Като отидеш на родителска среща и другите мами са по на 30 , а ти на 50+ , каквато и визия да имаш , ще си личи . Дори и да не те питат .
Че то на днешно време, кой ходи на родителски срещи на 16-годишните  Joy доста по-вероятно е да си единствения на родителската среща, отколкото да е пълно с млади майки там  Mr. Green

...и преди да се пенсионирате няма да ви достигнат години защото сте били в майчинство,ако имате собствен печеливш бизнес ок,ако не-280лв майчинство и 35лв детски и пей сърце....
тази сметка от де дойде  newsm78

# 182
Като отидеш на родителска среща и другите мами са по на 30 , а ти на 50+ , каквато и визия да имаш , ще си личи . Дори и да не те питат .

Стига бе, Хепи, от теб не го очаквах.. Laughing

Те и сега ме гледат на кръв, защото съм по-добре изглеждаща от всички, а синът ми все ме пита защо не приличам на "другите" майки..))

# 183
 Laughing Като пропусна момента за реклама, искам да потвърдя това, което казва Хепито - децата сравняват, това е истината.
И да - понякога вида определя отношението на околните, има си и поговорка - по дрехите посрещат...а как ще те из пратят - друг въпрос, от нас зависи основно  Wink

# 184
  • София
Е, смятай тия 30 годишни на родителска среща на пубертет на колко са родили.

# 185
  • София
Между другото, майката на свекърва ми е родила първото от 10-те си деца на 40 Simple Smile. Проблемът е бил по-скоро за бащата, който не стига, че е трябвало да работи много, за да изхрани всичките деца, но и не е могъл да се справи с проблемите на тинейджърите.
Кога е спряла да ражда? И как на 40 е започнала като се има предвид времената тогава? Проблем ли е имала? И как изведнъж наваксва?

ТОгава се е омъжила, било е задължително да имаш 10 деца в тяхната общност. То затова никой от семейството не е религиозен като резултат.

Ти сигурна ли си, че е истина всичко това, защото звучи като пълен абсурд. Почти невъзможно е да родиш 10 деца, започвайки на 40, освен ако не раждаш по няколко наведнъж. Освен това никъде по света няма общност, в която "е задължително да имаш 10 деца". А в общностите, в които "задължително" се раждат по много деца, е още по-задължително да се ожениш млад.

# 186
Е, смятай тия 30 годишни на родителска среща на пубертет на колко са родили.

Ставаше дума за първокласник , не за пубертет . Wink

Абе аз 8 години ( в училище ) ходя по срещи , татковци  няма . Sunglasses

Стига бе, Хепи, от теб не го очаквах.. Laughing

Те и сега ме гледат на кръв, защото съм по-добре изглеждаща от всички, а синът ми все ме пита защо не приличам на "другите" майки..))

Е ти какво се кахъриш , млада си . Не си родила на 40+ Hug

# 187
  • София
И какво като иде 47 годишна, родила на 40, на родителска среща на първокласник?

# 188
  • София
Родих на 36, което е много близо до 40. Имах лека бременност и нормално раждане. Засега негативи не виждам от това - дъщеря ми е на 6. Сприятелих се с доста майки от градината на дъщеря ми, по-млади от мен със сигурност с по 5-10 години, приятелки сме и извън градината и често се виждаме, тя вече ходи на училище всъщност. Хората не се делят по възраст /поне не при малки разлики - до 10 г./, а по интереси.  Simple Smile Всъщност, ако ми се усмихне щастието /ама надали, поне не по естествен начин, защото и първото стана трудно/, бих родила с удоволствие второ дете сега.
Строго индивидуално е според мен. Чисто физиологично - до голяма степен въпрос на ген и начин на живот - за това как изглежда и се чувства майката. Останалото е въпрос на лично решение, но ако имаш желание - 40 г. ми изглеждат прекрасна възраст за раждане. Единственото, което мен лично ме притеснява и заради което не съм предприела активни мерки за второ, е страхът от евентуални генетични/други болести заради възрастта на майката. Не искам да си насилвам втори път късмета...звучи суеверно /макар че не съм/, но така се чувствам относно това.

# 189
И какво като иде 47 годишна, родила на 40, на родителска среща на първокласник?

Ми, нищо  Laughing
Най-много да види, че повечето са по-млади. Това - което и децата виждат.

# 190
  • София
И какво като видят?
Не е за вярване, че до първи клас сте успели да набиете собствените си предразсъдъци в главите на децата си.

Аз пък последните години такъв широк диапазон виждам по градинките, че хич не бих се обзалагала кои ще са "повечето".

# 191
Нищо не набивам аз - просто очите ми са широко отворени и виждам.
Да, на мен прави впечатление как изглеждат хората, в това число родителите в класа на сина.

# 192
  • София
Явно не е просто да виждаш, а нещо си анализираш, иначе няма как да съществува подобен довод против раждането на 40. Вилико виждала кой как изглежда и й правело впечатление или пък някоя си друга щастлива мама... несериозно е. Освен това откъде знаете вие какво впечатление правите? Thinking

# 193
Няма да постигнете съгласие по темата. Докато има ограничени хора с предрасъдъци и комплекси, ще го има този спор.
Най-малкото всеки си решава за своя живот, кога да има деца и как да ги възпитава. Не виждам защо трябва да пренасяте собствените си виждания върху другите. Бъдете си млади, раждайте на 20-25 г. и си гледайте децата. Но не коментирайте колко "грозно" или "срамно" е да си родител на 35+, запазете го за себе си. Явно така възпитавате и децата си, щом коментират възрастта или как изглеждат другите, да не са широкоскроени хора, а да пречупват всичко само през собствената си призма!

# 194
  • Пловдив
И аз не можах да си обясня историята с пенсионирането на 56 и как майчинството ти се отразява, като липса на осигуряване и съответно малка пенсия?
Относно общността, при която е задължително да имаш 10 деца. Аз за пръв път чувам подобно нещо, че и точна бройка 10. Ами ако са 9 какво става?
При 10 обаче вероятността за поне 1 - 2 двойки близнаци е доста голяма.
Има общности в България обаче от хора, които на се цигани или ниско интелигентни и така нататък, при които след брака не е прието да се използват методи за контрацепция и нещата трябва да са на нивото "каквото Господ е преценил да ни даде", това донякъде обяснява 10-те деца на въпросната жена, която е родила първото на 40. Може и до 46 например Господ да е преценял ежегодно, та дори през 10 месаца да им дава деца, а понякога и близнаци.

Общи условия

Активация на акаунт