Късно ли е да родиш на 40?

• 172 312
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 210
  • София
Само Мамасита да знае, че вероятно ще трябва да хваща бързия влак и тефтера и да търси нов мъж/тате, който не иска собствени деца. А със завързани тръби, мустаци и брада е по-трудно дори и с контингента на БДЖ.

Мамасито, да не почнеш да припадаш сега, за мен тая тема отдавна е предимно хумористична, казах. Sunglasses

# 3 211
Сори, но хората не са чак толкова различни.

Друго забелязвам: тази идея на "правя нещо за себе си", "мое лично хоби". Това е доста модерна идея. Доскоро общо взето старото поколение е правело нещата за другите. Като се замислиш, малко е смешно да правиш неща за себе си от една възраст нататък. И какво като си с толкова хобита и толкова специален? Утре всичко може да изчезне. Обаче ако свършиш нещо с децата и внуците си, то може и три поколения след теб да живее. Тъжно е да се грижиш за великия си Аз, само и само да си независим и да усещаш собствената си значимост.

Смилка, нали знаеш, че в тази ситуация част от риска го поема и детето. Не е само твоята глава. А и мисленето само с главата подвежда.

Камъчка, ми това ми е отговорът. Има разлика дали вече си родила едно, или тепърва гледаш да не изпуснеш влака. Има някакво спокойствие в това да може да махнеш с ръка и да кажеш-е, не било писано, давай нататък. Имам си списък с планински върхове за катерене, и той чака, а не ставам по-млада:) та имам си занимавка и за след 35.

"Само Мамасита да знае, че вероятно ще трябва да хваща бързия влак и тефтера и да търси нов мъж/тате, който не иска собствени деца."

О, те такива са мнозинството. Има една категория мадами с връзки на по-голяма възраст, без деца- ей така, за купона, компанията и пътуването. Мен вероятно няма да ме огрее, по-скоро ме чака нов етап с памперси.

Но да помислим сериозно: дори мъжът до мен да иска деца, в крайна сметка е хубаво да знае, че не може да ми измъчва тялото до безкрай. Има си граница. Познавам мъже, почти психопати, които са карали партньорките си да се лекуват болезнено и безрезултатно. В крайна сметка и мъжът може да се наложи да се примири, като види, че нещата просто не стават. Или да напусне. Някак си е по-честно да кажа отрано, че няма да има безкрайни опити, отколкото примерно да го държа и да удължаваме чакането и опитите, като така и той остава без деца. Ако иска да бяга да прави бебета- все пак да му дам преднина, нали...

Ситуацията е хипотетична. По-вероятно сценарият ще е друг.

# 3 212
  • София
И да напомня, че някакви врели-некипели, които на някого му ражда главата, кое му било смешно, кое тъжно и прочее, не са "аргументи", а просто негови си дрънканици. Laughing

# 3 213
Смилка, нали знаеш, че в тази ситуация част от риска го поема и детето. Не е само твоята глава. А и мисленето само с главата подвежда.

Кой риск, Мамсита?

# 3 214
Ами за себе си си права, може Peace но доколкото разбирам мъжът до теб не е баща на детето ти. Ако той поиска друго дете, какво правиш? Казваш му, че си си изпълнила плана Thinking

# 3 215
  • София
Много интересни хора има - влезли сме тук не за нещо важно на живот и смърт, а просто дъвчем нещо.
И изведнъж - не определяйте хората, не им давайте квалификации, не правете това и онова...   #Crazy Е, добре де, аз тогава за чий.... съм тук? Не им определям живота, но съм в правото си да дам мнение за нечие поведение или мироглед, точно колкото другите са свободни да обсъждат мен.
Ами животът е шарен, имаме нужда и да поклюкарстваме, независимо с добри или лоши чувства.

Mamacita Bandida, ами ако на 35 г. 4 м. срещнеш човек, от когото поискаш да имаш дете? Не зная дали вече не си го срещнала, просто питам хипотетично.

# 3 216
Ами просто щото дъвчем нещо и не е на живот и смърт, смятам, че трябва да бъдем толерантни един към друг.
Щото истината на Мамасита не е моята истина.

# 3 217

Кой риск, Мамсита?

Например да се роди преждевременно и да страда от това. Рискът се увеличава с възрастта.

Елица, това вече е аргумент. Коментирай, ако желаеш!

# 3 218
Ами не е вярно това ooooh! три мои познати родиха преждевременно, съответно са на по 20 и.
Аз си родих нормално, а не бях най- примерната бременна Blush

# 3 219
Кой риск, Мамсита?
Например да се роди преждевременно и да страда от това. Рискът се увеличава с възрастта.

Може  Peace То и риска за синдром на Даун се увеличава с възрастта, но аз родих здраво дете, а моя позната на 25 роди дете със синдрома.Така че нека не даваме такива примери.  Peace

# 3 220

Кой риск, Мамсита?

Елица, това вече е аргумент. Коментирай, ако желаеш!

Увеличава се и от изброените тук: http://www.nichd.nih.gov/health/topics/preterm/conditioninfo/Pages/who_risk.aspx,  мнозинството, от които, нямат общо с възрастта. Която фигурира като рисков фактор.

# 3 221
Рискове има и от късната бременност, и от преждевременното раждане, но това не е причина човек да не си направи сметката и да реши, че е склонен да приеме рисковете, каквито и да са те. Особено в 21 век, когато медицината е напреднала дотолкова, че и преждевременно родените деца имам огромен шанс за нормален живот и развитие. Това, което тук се опитваме да кажем и го повтаряме като латерни от доста време насам е, че да, хубаво е човек да си роди децата "навреме", да си роди поне две дечица, за да има на кого да оставят своите деца, ако нещо се случи с тях  Wink (за Янечек), обаче ако по причини най-различни на една жена не и се е получило да роди до 35, няма причина ако тя и мъжът с когото искат дете и ако има възможност, да не си го роди. Аз лично не бих правила опити след 42-43, но това за мен. Не отричам правото на всеки да си жоивее живота какво му харесва.

# 3 222
Чували ли сте израза "множественото число на анекдот не е данни"? Тоест не може от ЕЖК и 2-3 приятелки да си правиш изводи как стоят нещата, погледнати в по-широк план.

Тоест познатите на Камъчка не означават, че "не е вярно". Не може да съдиш от толкова малко примери.

Парадоксът е следният: уж си живеят живота независимо от всякакви модели, но пак идва моментът на "ОМГ, ще изпусна нещо, ако не родя дете!" Ако си наистина чак толкова независима, може да си изобретиш и живот, в който не се мъчиш на дърти години, щото другите си имали.

# 3 223
И какво като си с толкова хобита и толкова специален? Утре всичко може да изчезне. Обаче ако свършиш нещо с децата и внуците си, то може и три поколения след теб да живее. Тъжно е да се грижиш за великия си Аз, само и само да си независим и да усещаш собствената си значимост.

Тези хобита може да ги споделиш и практикуваш с децата си. Ти си на 31, а откровенно си по-голяма баба и от моята ! То понякога за едно дете е по-тежко да живее с преждевременно остарели хора, отколкото с млади по дух дъртаци Crossing Arms .

# 3 224
Разбрахме вече, че ти колиш и бесиш Wink Щом си казала , че е така- значи-да, така е Peace
Само, че животът не е нито статистики, нито Шекспир, нито Мамасита Бандида! Сто жени да ти го напишат, едно си баба знае, едно си пее  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт