Късно ли е да родиш на 40?

• 172 287
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 255

Една от причините да почна и да приключа рано е именно факторът "да не съм нефелна". Предпочитам да проверя отрано, за да си знам.

Убедена съм, че си чувала за вторичен стерилитет. Както и за стерилитет при мъжете. Както и за неизяснен стерилитет, където понякога се касае за несъвместимост между партньорите. Дано не те достига (newsm78 не се чудя, чукам на дърво), но не си прави сметките без кръчмаря.

# 3 256
  • София
Чакай да уточня, че ще има легенди из форума. Аз имам едно, новият още няма, но ще има, най-вероятно. Може и две, щото не е честно да вземеш жена и да не ти роди две деца. Аз ще съм леко прецакана, ама да видим:) поне всички ще са мои.

Верно ли това с двете деца е задължително? Те затова май всеки има поне по 2 в днешно време.

# 3 257

Една от причините да почна и да приключа рано е именно факторът "да не съм нефелна". Предпочитам да проверя отрано, за да си знам.

Убедена съм, че си чувала за вторичен стерилитет. Както и за стерилитет при мъжете. Както и за неизяснен стерилитет, където понякога се касае за несъвместимост между партньорите. Дано не те достига (newsm78 не се чудя, чукам на дърво), но не си прави сметките без кръчмаря.

Чувала съм, и пак правилото "започни рано" си е валидно. Именно за да се види сметката и от кръчмаря.

Ми да, то без да му родиш две деца, не се броиш. И трябва и мусака да готвиш Simple Smile

# 3 258
  • София
 Sick от гоУЕми глупости на още по-гоУЕми!

# 3 259

Чувала съм, и пак правилото "започни рано" си е валидно. Именно за да се види сметката и от кръчмаря.

Ми да, то без да му родиш две деца, не се броиш. И трябва и мусака да готвиш Simple Smile
Срока от 4 години, който си даваш, е твърде кратък, ако възникне проблем.Ако няма пречки или фалове, е предостатъчен.

# 3 260
Темата заприлича на " 1001 нощи"  Crazy

# 3 261
  • София
Sick от гоУЕми глупости на още по-гоУЕми!

Споко, мисли си, че дразни по-различно, отколкото, когато си мисли, че говори умни работи.

# 3 262
  • София - Рим и обратно
Мамаситке, защо си седнала да им се отчиташ така старателно, само не мога да разбера.

# 3 263
Аз пък обичам еснафското мислене. Обичам и да си спомням, че човек е внезапно смъртен, то всъщност това спомняне е единственият начин да си истински жив. Другото е просто маниакално бръмчене. Малко като в народната приказка (ех, колко еснафско!) за дядото, дето на 90г. посадил орех и приготвил чувал да бере орехи. Изобщо, еснафското и ограничено мислене е много хубаво нещо срещу главозамайване.

Защото на идейно ниво човек всичко може да приеме, да е напълно свободен, но въпросът е дали това е истинска свобода.

Mamacita Bandida, имаш право на еснафско мислене - но моля те, задръж го за себе си и себеподобните.

В много неща споделям вижданията ти (по-добре рано отколкото никога, подходящите мъже дебнат отвсякъде, стига да имаме очи и сърце за тях....),
НО
1. Всеки има право на собствен избор, на собствени грешки и собствени умозаключения. Нито ти, нито аз имаме право да съдим другите.
2. Лично за тебе - философията ти пречи, пречи на природната женственост. Стигнала си до елементарни изводи по труден и болезнен начин. И плащаш цената. Естествените (природните) неща са по-велики от твоята еснафщина. Отпусни се, почувствай първичната сила и... нещата ще се наредят. Природните закони са по-силни от философските умозаключения.

# 3 264
Ако аз понеча да износя бебе на 40, надали ще ми се получи така безпроблемно като на съфорумките, защото и на 27 имах патологична бременност.

Не, това не може да се прогнозира. Когато бях бременна на 22 беше такова чудо, че бебето ми едва оживя, докато на 36 имах такива леки бременност и раждане, че както се казва "Дай, Боже, всекиму!" Не искам да кажа, че това е правило, а по-скоро, че няма как да очакваме бременност с бременност да си прилича.

# 3 265
Аз пък обичам еснафското мислене. Обичам и да си спомням, че човек е внезапно смъртен, то всъщност това спомняне е единственият начин да си истински жив. Другото е просто маниакално бръмчене. Малко като в народната приказка (ех, колко еснафско!) за дядото, дето на 90г. посадил орех и приготвил чувал да бере орехи. Изобщо, еснафското и ограничено мислене е много хубаво нещо срещу главозамайване.

Защото на идейно ниво човек всичко може да приеме, да е напълно свободен, но въпросът е дали това е истинска свобода.

Mamacita Bandida, имаш право на еснафско мислене - но моля те, задръж го за себе си и себеподобните.
В много неща споделям вижданията ти (по-добре рано отколкото никога, подходящите мъже дебнат отвсякъде, стига да имаме очи и сърце за тях....),
НО
1. Всеки има право на собствен избор, на собствени грешки и собствени умозаключения. Нито ти, нито аз имаме право да съдим другите.
2. Лично за тебе - философията ти пречи, пречи на природната женственост. Стигнала си до елементарни изводи по труден и болезнен начин. И плащаш цената. Естествените (природните) неща са по-велики от твоята еснафщина. Отпусни се, почувствай първичната сила и... нещата ще се наредят. Природните закони са по-силни от философските умозаключения.

Чудесно казано.

# 3 266
Знае ли някой, бременна жена на 40 години, ако няма някакви проблеми по време на бременността, води ли се рискова бременност само заради възрастта?
да

Благодаря на всички, които ми отговориха че се счита за рискова бременност.

Сега да ви кажа защо питам.
Моята снаха е бременна на 41 години, много проблемна бременност в началото  с много кървене, болки, отлепване на плацентата по едно време. Но плацентата се залепи и сега е горе-долу добре.
Тя е в паника, защото отказват бременността и да се следи при специалист по рискова бременност. Казват че нейната бременност не била рискова и трябва да си ходи при обикновения си гинеколог.
Не и препоръчаха амниоцентоза (така ли беше думата newsm78). Даже и препоръчаха да НЕ прави. В тоя форум четох, че нисък риск за Даун се води 1:500 или 1:700 и това мисля, че даже беше за по-млада възраст. Нейният резултат от кръвния тест за Даун беше много нисък риск 1:10,000. Може би затова и казаха, че няма нужда да прави амниоцентоза, но нали има и други болести...
Отделно тя има разни хронични болести за които се притеснява, но пак не искат да я водят за рискова бременност.
А най-странно ми се струва, че първото и раждане на 34 години е било с цезарово сечение, а сега и препоръчват нормално раждане.
Тя е притеснена, не толкова заради възрастта си, но заради другите неща.

Не е ли странно, че при толкова проблеми в началото на бременността, 41 годишната възраст и хроничните и здравословни проблеми не се води като рискова бременност, а съвсем нормална? 

# 3 267
  • Tам през Атлантическия океан
Случая който описваш не е в Бг нали  Wink ?

В Бг се препоръчва цезарово сечение след 35 г  Rolling Eyes
като цяло оперативните раждания се правят с лека ръка Wink

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 04:57 от Desss

# 3 268
Не, в САЩ, където си и ти:)

Аз си мислех, че дори само заради възрастта е рискова, но сега си мисля - да не би само да я водят за рискова заради бебето.

Ами майката? Все пак няма ли и за нея по-голям риск при по-голяма възраст? Вярно че тук масово си раждат на 45 и не им пука, ама все пак, не трябва ли някакви по-особени мерки да се вземат?
Или е достатъчно да се наблюдава само бебето?

И се чудя също, ако си по-стар, дали пък секциото не е по-рисково от вагиналното раждане?

# 3 269
  Тук не съм чувала да има специалисти по рискови бременности.По-специалното наблюдение на бременността се изразяваше в 1 или 2 допълнителни ултразвукови изследвания, както и безплатната амниоцентеза и изследванията в генетичната лаборатория.И на мен ми говориха за секцио, както междувпрочем правят и с всички с "тесен" таз и куп други уж причини, защото тук обичат да режат за щяло и нещяло.Моят лекар обаче се съгласи да опитаме нормално раждане, и да ме отвори само ако наистина се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт