Късно ли е да родиш на 40?

• 172 287
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 240
Късмет, Ирис, просто късмет. Ако аз понеча да износя бебе на 40, надали ще ми се получи така безпроблемно като на съфорумките, защото и на 27 имах патологична бременност. Така че за някои наитсина може подобен опит да е успешен, но ако аз бях чакала да преваля 30 и тогава да се пробвам с бременност, най-вероятно щяха да се заредят едно след друго преждевременно родени бебета, които не оживяват. Изкажете се за травмите ако желаете.

# 3 241
Аз не чета, аз пиша:)
Доста от рисковите фактори уж са различни от просто "възраст", но като се замислиш, са пряко свързани с възрастта. Например асистирана репродукция и многоплодна бременност- вървят почти в комплект с по-голяма възраст.

А и тялото с годините по-лесно излиза от нормите и по-трудно се вкарва само в норма. Бременността изисква фина координация на всички системи, а това се затруднява от възрастта.

Няма да цитирам вица за чукчата.  hahaha

Съгласна съм с теб, не само аз, всички сме съгласни. Само че, както обяснихме вече няколко пъти (Уф, забравих, че не четеш Wink), има хора, които са си приели рисковете, не защото имат фикс идея в главата си, а защото са разумни, зрели индивиди, които са преценили рисковете и са решили, че за тях съответния риск е приемлив.

# 3 242
 Разбира се, че е късмет. Всяка успешна бременност е голяма доза късмет. И всяка е изпитание за организъм, психика и там каквото се сетиш.
 Затове е редно всяка такава да се адмирира, а не да се търсят причини защо нещо не е направено както трябва, навреме, без време и прочие. Щом има здраво и желано бебе и здрава майка, всички мрън-мрън и какви били рисковете е излишно да се натякват. В края на краищата хората си преценяват какво могат и какво не.

Не, че някой път не си отиват е така от едната процедура, без никой да очаква... и такива неща се случват...

# 3 243
Разбира се, че е късмет. Всяка успешна бременност е голяма доза късмет. И всяка е изпитание за организъм, психика и там каквото се сетиш.

Това несъмнено е така, но това важи за всяка възраст.

# 3 244
Има една незначителна подробност.Тези жени, които усещат, че не могат да се справят, просто не го правят.Тези, които са решили да забременеят на 40, за да се решат, значи се чувстват достатъчно добре, за да го направят.
И двете ми бременности бяха нормални, като при втората имах зацапвания в първите 3 месеца.Това беше единствения проблем, който се среща при много млади жени.В движение бях до последно и двата пъти.Родих нормално, не секцио.Второто дете-по-голямо от първото.Личен опит.

# 3 245
 Еми то нали затова отиваш на лекар, той ти казва екстра си,  или има такъв и такъв проблем, трябва да се следи...
 Аз на 38-39 години само на консултации съм ходила, а  там имаше сума ти жени, които лежаха за задържане, например, и с 10-15 години по-млади при това.
Индивидуални са си тия неща, късмет ли е, организъм ли е, всеки се съобразява с реалностите и стиска палци.

# 3 246
Аз на 38-39 години само на консултации съм ходила, а  там имаше сума ти жени, които лежаха за задържане, например, и с 10-15 години по-млади при това.

Така де, и аз от тези жени. Представи си щом на 20+ трябва да лежа за задържане, какво ще е на 40, когато тялото е остаряло с още 15 години. Вероятно на 40 ще трябва много повече късмет, за да го докараме поне до осмия месец.

# 3 247
Знае ли някой, бременна жена на 40 години, ако няма някакви проблеми по време на бременността, води ли се рискова бременност само заради възрастта?

Бременност над 35 и под 18 се води рискова поради възраст.
Макар че всяка бременност е рискова - няма безрискова бременност. Даже по-добре че ги водят такива - тамън разни безплатни изследвания може да се направят, които иначе не ги правят, пък си се раждат увредени деца - в другите възрастови групи имам предвид. (не дай боже)

Янечек, що говориш глупости - всичко е до организъм и други фактори - това, че някоя жена е нефелна на 20 и няколко (или материалът на таткото е такъв), не значи, че друга не може да има най-безпроблемна бременност на 40 и нещо.  Даже бременностите на една и съща жена може да са много различни без за това да е причина възрастта й.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 18:00 от White Magic

# 3 248
Янечек, що говориш глупости - всичко е до организъм и други фактори - това, че някоя жена е нефелна на 20 и няколко (или материалът на таткото е такъв), не значи, че друга не може да има най-безпроблемна бременност на 40 и нещо.  

Глупостите ги пишеш ти, защото аз никъде такъв извод не съм направила. Специално уточних, че говоря за себе си, но изглежда на някои трябва да им се обяснява по няколко пъти, макар да не са родени със съответните синдроми.
И ако си от нефелните (мерси за нежното определение) и го разбереш на 40, ще е драма.

# 3 249
Да, извинявай - сега прочетох и по-предишните ти постове. Отговорих само на последния ти пост.

# 3 250
Да, извинявай - сега прочетох и по-предишните ти постове. Отговорих само на последния ти пост.

Няма нищо, друг път свиня не ставай  Hug

# 3 251

Няма нищо, друг път свиня не ставай  Hug
Обещавам да не се повтаря.  Embarassed    Hug  ( А и се изразих по-остро отколкото следваше - дали не прихващам от някои съфорумки тук?? )

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 18:33 от White Magic

# 3 252
Какво я мислите Мамасита?
Тя си има дете, мъжът ѝ също, даже май две.
Раждането на второ, трето и до 35 е пожелателно.
Тя няма драми. Grinning

Това с батута е интересно, но не променя възрастта на хората.

И аз все още правя мост от стоеж, но ако тръгна да си търся нова работа, хич няма да ми е от полза.
Възрастта в БГ е порок. Tired
И за работа и за раждане.

Софи, много ценя мнението ти, но ти си в друг свят, тук реалността е друга. Confused

# 3 253
Това с батута е интересно, но не променя възрастта на хората.

И аз все още правя мост от стоеж, но ако тръгна да си търся нова работа, хич няма да ми е от полза.
Възрастта в БГ е порок. Tired
И за работа и за раждане.

Софи, много ценя мнението ти, но ти си в друг свят, тук реалността е друга. Confused

Благодаря, засрами ме.  Embarassed

# 3 254
Чакай да уточня, че ще има легенди из форума. Аз имам едно, новият още няма, но ще има, най-вероятно. Може и две, щото не е честно да вземеш жена и да не ти роди две деца. Аз ще съм леко прецакана, ама да видим:) поне всички ще са мои.

Една от причините да почна и да приключа рано е именно факторът "да не съм нефелна". Предпочитам да проверя отрано, за да си знам.

Общи условия

Активация на акаунт