ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 445
  • 715
  •   1
Отговори
# 555
Това прави операция, 6 месеца лукрин, два докато се върне цикъл, при стимулирано бебеправене 2-3 месеца с цикъл и после около година и нещо носене и кърмене /според всички лекари - най доброто и резултатно лечение/.
Точно по този начин се развиват нещата при мен до момента, но със Золадекс, а не Лукрин.
На мнение съм, че нито лапаро без лечение след това, нито лечение без лапаро са по-добрите варианти.

# 556
Точно по този начин се развиват нещата при мен до момента, но със Золадекс, а не Лукрин.
На мнение съм, че нито лапаро без лечение след това, нито лечение без лапаро са по-добрите варианти.

Не знам защо, но във Варна ЗК отпуска само лукрин. До колкото четох е с повече странични ефекти, но когато попитах за друго лекарство не получих помощ относно решението.  Не знам, нека да ми насрочат дата за операцията, надявам се да се получи за 17-ти февруари, вече промишлени количества витамин С пия, че да ми се забави цикъла, защото не искам да съм пред нов цикъл след операцията и да имам време да се сдобия с лекарствата. "Mometo", би ли споделила повече относно лечението, как се чувстваш, от колко време си на золадекс.

# 557
Минах отдавна лечението, вече съм бременна Simple Smile Първата доза сложих ноември 2012 г., 6 месеца, цикълът ми се възстанови на втория месец след последната инжекция. Последваха два ин-витро опита. Страничните ефекти започнаха след втората инжекция, имах късмет, че беше вече зима - горещи вълни и раздразнителност. Това беше, нямах проблем с кости/зъби, нито напълняване. Преживява се, особено като знаеш, че е само за няколко месеца  Peace

# 558
Минах отдавна лечението, вече съм бременна Simple Smile Първата доза сложих ноември 2012 г., 6 месеца, цикълът ми се възстанови на втория месец след последната инжекция. Последваха два ин-витро опита. Страничните ефекти започнаха след втората инжекция, имах късмет, че беше вече зима - горещи вълни и раздразнителност. Това беше, нямах проблем с кости/зъби, нито напълняване. Преживява се, особено като знаеш, че е само за няколко месеца  Peace
Благодаря за бързия отговор. Пожелавам безпроблемна бременност и здраво бебче Simple Smile Да се надявам до края на 2015-та и аз да пиша с добри новини тук Simple Smile

# 559
  • Варна
Като чета така от доста време мнения и гледни точки, оставам с впечатление че истината никога не е една. Както се казва всеки си има своята истина! Rolling Eyes
 Няма как да кажеш: Ето това е най-доброто за теб, в крайна сметка за какво са докторите. Всички ние сме различни, организмите ни реагират по различен начин на интервенциите.
 Даже и сега като го пиша ми коства усилия, защото всеки сам си страда по собствен начин, затворен в себе си или не, споделящ или не, ...
 Има един момент на шесто чувство при нас жените, някак си на клетъчно ниво усещаме кога сме сбъркали, кога са ни подвели, кога сме изпуснали шанса си. Е, за мен този момент беше лечението. Знам че така се действа при този стадий на ЕМ, изчетох достатъчно литература по въпроса за човек без понятие от медицина, но това не ме кара да се чувствам по-добре или да мисля по друг начин.
 Не знам ..., сложно е  .. и доста индивидуално. Просто споделям личното си разочарование, че в крайна сметка още няма бебе. Дано не ви подейства подтискащо, но явно всички си имаме добри и лоши дни!

# 560
Didito,  Hug Hug Hug

Не се притеснявай да споделяш, форума е за това, да се подкрепяме.

В един от предните си постове бях пуснала линк в който се казва че  жените под 30 години с лека до средна степен ендометриоза имат 30%-40% шанс да забременеят в рамките на 3 години при положение че имат проходими тръби, нормална овулация и няма мъжки фактор. Ако говориш с някое от момичетата, които попадат в тази категория, ще ти казат, че много лесно са забременели.
Какво става ако си в другата категория? При инфертилити много често се работи на принципа на проба/грешка и така минава много време докато евентуално се стигне до желания резултат. Грозната истина на инфертилити е ,че не всеки успява, независимо от лекари, лекарства, методи.

Не се самообвинявай и не съжалявай за нищо което си направила. Било е най-доброто решение, което си взела при информацията която си имала към момента.  Hug

Не си спомням твоя случай -  на колко години си и правила ли си инвитро?

# 561
За да вдъхна малко кураж, ще кажа, че съм на над 30 г., с тежка ендометриоза, само един яйчник, запушени и прекъснати впоследствие тръби, ЛУФ синдром, и с много тежък мъжки фактор - т.е. "издишаме" по всички параметри.

# 562
Здравейте,
Има ли някоя от вас, която в момента да е на Золадекс? От медиите разбрах, че при част от лекарствата по Здравна каса след Нова година променят 4-та цифра от кода или добавят такава. Това автоматично означава, че не могат да изпишат лекарството без нов протокол и заверка от касата. Въпросът ми е дали при Золадекс има промени?

# 563
Аз не м исля, че страничните ефекти са различни при Лукрин, Золадекс ,Диферелин, Декапептил, Синарел и т.н. Но и не мисля, че въобще това трябва да е повод за притеснение....... то минава. Въпроса е да действа лекарството и да спре цикъла.

# 564
Краси, при теб не останало, така че пожелавам ти леко раждане и бързо възстановяване!

# 565
Много благодаря   bouquet

# 566
  • Варна
Алинеа, Благодаря! Hug
 Когато ми откриха ЕМ, оперираха и лекуваха бях на 29, сега навършвам 33 и трябваше да съм от ония безпроблемните проценти ама не. Проходими тръби, запазени два яйчника, единия намален, откъм мъжа няма проблеми, но нищо. Заповедта за ин витро е вече във мен, но лекаря смята че все още имаме шанс за естествен път и изчакваме. Та така де, аз трябваше да съм от тези дето няма да срещнат трудности,но ето че винаги има изключение от правилото.

# 567
Момичета, отново ме хвърли в тъча нашето родно здравеопазване.. Отивам аз до ЗК, за да си подам документите за Лукрина, нося си всичко необходимо - рецептурна книжка, епикриза, в която е описан резултата от хистологията и протокол от болницата за назначаване на лечението. Е, както се и опасявах, изскачат ми с изискванито за установен стерилитет и ми отказват! Никъде в епикризата не е опоменат стерилитета и ми казват, че само тази болница /става въпрос за Вита/ правела такива епикризи и в много от случаите, затова е отказвано лечението. Направо пребледнях  ooooh!  Чупиха пръсти известно време и ми казаха, че ако имам някой познат гинеколог, мога да го помоля да ми издаде амбулаторен лист, на който да пише, че имам стерилитет. Сега се чудя и се мая къде да го намеря тоя АГ /от Бургас съм/, който на добра воля ще ми издаде такъв лист. Моля, ако някоя от вас е изпадала в такава ситуация да сподели.  Sad

# 568
Didito, 4 години е доста дълъг период. Вярно е, че шанс винаги има, колкото и малък да е той. Зависи колко още сте склонни да чакате и колко риск сте готови да поемете. За съжаление всеки случай е индивидуален и това, че някой е забременял при невероятни обстоятелства на мен лично не ми вдъхва никаква надежда защото това не означава, че нещата ще се развият по същия начин и при мен. Много хора са потив инвитрото, а аз нямах търпение да започнем. Вярно, бях много наивна тогава и си мислех, че нещо толкова високо научно/технологично няма начин да не успее ( Rolling Eyes).

Как е яйчниковия ти резерв? Имаш ли нови кисти/ендо огнища? Имунология тествала ли си? Витамин Д и тироидни хормони?

# 569
Момичета, отново ме хвърли в тъча нашето родно здравеопазване.. Отивам аз до ЗК, за да си подам документите за Лукрина, нося си всичко необходимо - рецептурна книжка, епикриза, в която е описан резултата от хистологията и протокол от болницата за назначаване на лечението. Е, както се и опасявах, изскачат ми с изискването за установен стерилитет и ми отказват! Никъде в епикризата не е упоменат стерилитета и ми казват, че само тази болница /става въпрос за Вита/ правела такива епикризи и в много от случаите, затова е отказвано лечението. Направо пребледнях  ooooh!  Чупиха пръсти известно време и ми казаха, че ако имам някой познат гинеколог, мога да го помоля да ми издаде амбулаторен лист, на който да пише, че имам стерилитет. Сега се чудя и се мая къде да го намеря тоя АГ /от Бургас съм/, който на добра воля ще ми издаде такъв лист. Моля, ако някоя от вас е изпадала в такава ситуация да сподели.  Sad

И при мен беше така! Направо щях да ги пребия тези от Здравната каса! Това изискване ново ли е не знам,но 2009 при първото лапаро никой не ми е искал такъв документ! А и аз  тогава нямаше от къде да им го дам! На мен ми отриха киста , на следващия месец веднага лапаро- после  диагнозата ендометриоза и предписанието за лечение с лукрин! Нито съм лекувала стерилитет , нито съм правила опити за бебе тогава! А сега какво е това изискване не мога да разбера?! Младите момичета , които нямат намерение да раждат още , какво на тях не им се полагат инжекции така ли ? Пак някакви абсурди! Добре ,че този път имах  етапна епикриза от болницата където правих ин витро и свърши работа, но бях бясна и не им спестих нищо , но те и те нямат вина- спазват "новите " изисквания!
 just_smile , мисля ,че при който и гинеколог да отидеш няма да ти откаже! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт