ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 444
  • 715
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
На мен на протокола от болницата, който ми дадоха, под клиничната пътека пишеше 2 диагнози - Ендометриоза и Стерилитет. Не знам дали за това говорите, но при мен го пишеше. Спомням си го, защото като го прочетох и направо ми  #Crazy, някак си не ми харесва тази дума.  Confused
Аз нямах никакви проблеми, буквално за 2 часа свърших цялата работа по уреждането на Золадекс по НЗОК.

П.С. Това се случва в София, тук не знам как е.

# 571
  • Варна
Ако става въпрос за Варна , на мен в майчин дом друго освен ендометриоза не ми бяха написали, даже нямаше и степен на ЕМ-то, но така или иначе моята док. ме беше подготвила сама да си купувам лекарствата, та това тогава не ми направи впечатление.

# 572
Здравейте, аз от два месеца съм на золадекс по цяла вечер се потя, отвивам и се завивам непрекъснато.

# 573
На мен ми ги отпускат от касата без проблем, диагнозата е само ендометриоза, става въпрос за тук в София.

# 574
  • София
Преди години, когато Диферелин и Лукрин се отпускаха по ЗК напълно безплатно - 2006 - 2008 г. беше задължително освен ендометриоза да се пише и стерилитет. Ендометриозата беше една от 10-те или 11-те програми за скъпоструващо лечение. Тогава лекарите не бяха съгласни с това, че трябва да се пише стерилитет и го пишеха просто, за да вземем лекарството без пари.

# 575
  • Варна
Маминка, напълно нормално е това с потенето и аз бях така, полудявах нощем, особено лятото.

# 576
Здравейте,мен ме оперираха преди седмица лапароскопска киста -ендометриоза.Предстои ми лечение с Лукрин и съм много притеснена остносно страничните ефекти.

# 577
marinelkaaa, при всеки е индивидуално. но не се притеснявай, аз имах горещи вълни и никакви други ефекти. изтърпява се.

# 578
Благодаря ви, че се включихте, момичета! Записах си час при един АГ и ще видя дали ще се съгласи, а междувременно ще говоря и с личната, ако се сети за някой, който може да ми помогне. Дано да се получи!
Спокойна вечер от мен!  Hug

# 579
Здравейте!

Благодаря ви за полезната информация, която публикувате.

just_smile,на мен следващата седмица също ми предстои подаване на документите в ЗК. Ще обърна внимание на това какво е написано в епикризата.

Момичета, моля ви за съвет: преди 11 дни ми беше лапарото, премахнатa малка ендометриозна киста; лекарят каза, че изглеждала стара. Може би съм я имала от няколко години, но преди това не съм правила опити за забременяване. От както я открихме през октомври, от притеснение или от друго не знам, започнах да имам и болки в кръста. Искам да проведа хормоналното лечение, но след лапарото, може би от тръбата, която са ми слагали, ми се възпали гърлото. Имам хроничен фарингит, който не се беше обаждал от няколко години. Болките в гърлото ме спряха да сложа първата инжекция веднага след операцията. Следващата седмица имам записан час с лекаря и искам да ми я сложи тогава, но ако гърлото продължава да ме боли? Нямам гной, нито температура, не е грип; просто е раздразнено. Сега пия за няколко дни един антибиотик, но не знам колко време ще отнеме, за да се успокои.
Моля ви, кажете ми това има ли значение за инжекциите, да изчакам ли още? Страх ме е от нови кисти... има ли ли сте настински по време на лечението? Може ли да се приемат други лекарства? Това влияе ли по някакъв начин?

Много ви благодаря за помощта!

# 580
Д-р Попов ми беше казал, че колкото по -бързо се сложи инжекцията (при мен Лукрин), толкова по - добре. Не съм лекар, но смятам, че не пречи да ти поставят инжекцията с твоите оплаквания.

# 581
Благодаря за мнението! Да, аз също съм при Д-р Попов. Миналата седмица беше в чужбина, затова не сложих инжекцията, исках да говоря и с него. Имам час следващата седмица.
И аз ще съм на Лукрин. Надявам се да нямам много странични ефекти.... много ме е страх.

# 582
Нищо страшно няма Simple Smile  При мен страничните ефекти бяха, че ми ставаше горещо (но отслабнах и това ми харесваше) и лесно се изнервях Simple Smile Но ме изтърпяха Grinning

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 18:15 от Let the Sunshine in

# 583
Let the sunshine in, Дано и при мен да мине леко. Притеснено ми е защото съм с ниско кръвно и след операцията няколко дни ми се въртеше главата сутрин. Дано да издържа Simple Smile Окуражи ме и фактът, че ако яйчниците се подтискат добре, лечението може да продължи и по-малко от 6 месеца, както си писала по-горе.
Благодаря още веднъж за помощта Simple Smile

# 584
  • Burgas, Bulgaria
Момичета  не знам къде да питам и го правя при вас ,защото за мен тук има много по знаещи от лекарите жени . На кратко миналия месец ме приеха в болница с течност в Дъгласа ,казаха спукана киста ,искаха лапароскопия да ми правят ,но един доктор реши медикаментозно да ме лекува ,защото имам много операции и бях много разстроена ,казаха ,че и този яйчник може да махнат. Преди 8години ми махнаха единия яйчник ,заради киста колкото портокал ,казаха ,че е фоликулна .Никога не съм имала проблеми с цикъла ,дори тогава . Та сега тази течност се резорбира и всичко беше ОК .Това става около О . Сега пак съм в О и снощи 40мин. бях със страхотни болки , днес леко се обаждат , убедена съм ,че пак се е спукал някой фоликул , обаче ако ида на лекар сега пак ще ме вземат в болницата .
Я ми кажете ,какво мислите , чета из нета ,че не е толкова опасно с тази течност, дори е нормално. какво мислите ?

Общи условия

Активация на акаунт