Есента скоро ще отлети,нека всички я изпратим с така желаните две черти-тема 44

• 19 904
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро и от мен!
Азира - добре ли ти действа тази вечерна иглика? Когато аз я пиех 2месеца, доста ми се измести цикъла. Когато попитах моя гинеколог, той ми каза само, че колкото е хубаво, толкова и не е, и затова само фолиевата ми е достатъчна. Ти питала ли си своя? Както той се смее с мен и казва - " Вие, за да забременеете, правите всичко, което мислите, че ще ви помогне, без да осъзнаете, че не е точно така"
Маги - радвам се, че си добре и това доказва ентусиазма ти, с които работиш, все пак. Имам приятелка, с двойно коремче, тя милата, още в четвърти месец каза, че няма да работи, защото корема и тежал Simple Smile но тя наистина беше още тогава с доста голям
Взимам от твоят прашец ...  newsm79 newsm75 newsm75 newsm28 newsm79 newsm28 newsm75
Естлар - стискам палци!  Praynig

При мен .. вече гърдите ме заболяха - имам 4-5дни до М. така че и аз я очаквам с търпение Wink

# 331
Здравейте, момичета!

Eстлар, тоито, благодаря ви за успокоението. Лекарят ми не обяснява много, но наистина, ако имаше нещо притеснително, щеше да предприеме действия веднага. Прочетох, че много добре действа чаят на Димков (бял равнец, невен, турта) срещу кисти, препоръчват го и профилактично. Мисля да опитам.

Естлар, надявам се, че всичко ще мине добре днес и че болките не са от нещо сериозно.

Много хубав ден на всички, въпреки лошото време!

# 332
К'во му е на времето, момичета?!? Тук си пече слънчице и е доста приветливо....ама ние все пак сме на ЮГ...заповядайте насам Wink има какво да се види Wink

# 333
Добро утро момичета. Аз се поуспах че младежа се будии през нощта и се наложи да легна малко при него и не можахме да отлепим днес. Сега си правя кафе,а трябва да излизам след най-много час.

мама сънчо, какво стана с теста?  Hug

Нищо не стана VIOLA го няма по аптеките, защото май са му спрели вноса- никъде по складовете го няма и кога ще го има не се знае.А за друг реших да не правя докато не закъснее поне една седмица - просто нямам сили за още една  EFN - по-добре да изчакам и тогава  и да ми дойде по-добре от тест, а дай боже да не дойде и тогава тест естествено ще направя, ноне искам излишно да се мъча ако не е нужно. Незнам дали ще издържа чак до другата седмица  Joy- от вчера три пъти ходих до аптеката и после се отказвам.  #Crazy

естлар  стискам палци всичко да е наред и да мине добре при лекаря!  Praynig

# 334
  • София
Добър ден!

Аз днес съм си взела един ден отпуска, защото имам да тичам по задачки следобеда. Поне успях да си поспя до късно и да си закусвам и пия кафенце на спокойствие.
Тестът за О и днес беше +, даже се насити много по-бързо и повече от вчера.
http://prikachi.com/images.php?images/256/6686256o.jpg

Снощи гонихме Ицето, предишната вечер също. Надявам се да можем и днес и утре, че ММ нещо се опитва да се разболява Sad

А уж бях казала, че не ми се занимава с бебеправене този месец  Crazy

# 335
Така...
Да се похваля, излезе АМХ - 3.2, добре е като стойности, няма да имам проблеми със инвитрото,  Grinning
Мъжът ми има предписан антибиотик, който ще пия и аз, пък така, след това повтаряме изследването за уреаплазма, дано сме я утрепали. По изследвания сме готови за инвитро и следващия месец, всичко ни е в норми.
ОБАЧЕ, нямаше как да мине без лоша новина. Имам киста на левия яйчник, тя е огрмна - 38мм, видях я и на старите снимки от сещате-се-къде, на УЗ изследвания, на които пише, че нищо не се вижда освен дребни фоликули, а тя моите очи ще избоде. И това чудо расте, та ще трябва да го пунктираме или оперираме, ако до следващата седмица не се е спукало. Аз се колебая кое да предпочета. Пункцията е действително по-щадяща и това е, което докторът ми препоръча. Но не знам дали хистологичното изследване след пункция може да докаже или отхвърли ендометриоза (аз да си попея за краставицата, че ми е любима тема). Ако не може, ще видим какво ще предпочета, защото вътрешното ми желание да разбера какъв е проблемът се бори с мисълта, че лапароскопията не е лека операция, а и намаля яйчниковия резерв, който сега е супер. Четох хиляди изследвания по въпроса, няма данни шансовете за инвитро да се подобряват значително след лапаро (при ендометриоза и запушени тръби). Май ще си преглътна любопитството и ще действам с пункция и инвитро следващия или по-следващия месец. Дано и аз като маги не дочакам фонда.

# 336
Здравейте.  Последно време не пиша, но всекидневно ви чета. Върнах се на работа и вечерно време нямах сили за писане, а уикендите ги проспивах. От днес отново съм си вкъщи и ще се включвам по често.  Точката расте, даже сме една седмица напред.   Записах се и на ЖК вчера. Все още ми е притеснено и го карам от преглед на преглед.

Поименно няма да ви споменавам, че пиша от телефона, но ви изпращам много положителни мисли!

# 337
Estlar много ти се радвам като напишеш, че всичко с изследванията върви ОК, ама до момента в колко след това прочета "обаче" или "но". Айде стига толкова "обаче"и "но". Пожелавам ти от сърце вече само хубави нови да носиш след преглед.

Иначе аз днес се появявам с молба, към всички, за мнение. Както ви казах има шанс да ме назначат на работа (не е сигурно още обаче). Говорих вчера с ММ какво да направим. От една страна сме много разочаровани да спрем с опитите. Сърцата ни казват да продължаваме. Аз обаче не съм такъв човек да постъпвам толкова долно - да ме назначат и след месец-2 .. ми бременна съм. При положение, че са ме и попитали. Мнението на моя мъж е, че на работодателите не им пука за нас, защо аз трябва да мисля за тях. Обобщено: сърцето ми казва "щом толкова искаш бебе, не трябва да има причина да се отказваш", а мозъка "когато ти се дава шанс, не е редно да правиш мръсно на хората, които ти го дават". Моля ви дайте мнение.

# 338
ianayana от опит ще ти кажа, че дали си току що назначена или си с 5-6 години стаж във фирмата, работодателя все ще е недоволен, като му сервираш, че си бременна. С дъщеря ми забренях на 2-3 месец след започване на работа, не беше планирана и беше изненада, но я исках и се престраших,  изкарах си във фирмата до края на бременността, после направо напуснах след 2 години майчинство.
Сега съм след 6 години стаж в настоящата ми фирма, уж в прекрасни отношения с шефовете ми, знаеха и очакваха, че ще се случи - и какво получих, като им казах, а първо на тях казах след като аз разбрах от уважение и толерантност да им дам достатъчно време да ми намерят заместник - та реакцията беше "е сега какво ще правим с работата...то после ще почнат болнични, сополи, едното кихнало, другото се одрискало и тн....", адски ме заболя от тази реакция, нооо шефа си гледа единствено и само бизнеса. Ще ти кажа обаче, че е адски трудно да им съобщиш, особено като си нова, като си им казала. Но пък и не си длъжна да се съобразяваш с тях, работа и работодатели бол - кариера, като секретарка в куриерска фирма (извини ме не искам да те обидя), но мисли реалистично има ли бъдеще и поле за реализация. Виж мечтата за бебе за мен е най най най-важното нещо на света.
Така, че не ти пречи да започнеш, дори и да си на изпитателен срок след 3 месеца мах ще си на постоянен трудов договор и да се случи (което ти пожелавам от сърце) не си длъжна да им казваш до изтичането на тези 3 месец, после си защитена от закона. След, като излезеш в майчинство, пък не си длъжна да се връщаш пак там. Всичко зависи от тяхното отношение и уважение, аз ако бях бих започнала работа, но не бих се отказала от опитите. Все пак и няколко месеца доход са си помощ, после каквото е рекъл Господ, ще се случи  Hug Hug Hug

# 339
maggie_m благодаря ти за отговора. Определено това не ми е мечтаната работа. Търся си работа, в която да съм лесно заменима точно с цел да не бъде безкрайно неудобно за работодателя ми моето майчинство. От друга страна не си търся нещо което ми е по сърце, именно защото в БГ шанса след майчинство мястото ти да е "изстинало" е огромен. Т.е. предпочитам да си изгледам живо и здраво детенце и тогава да работя нещо което ми доставя удоволствие и на място, където ще се задържа. Така че не се обиждам от думите ти, "кариера" на секретарка не е мечтана работа за никого според мен.
Все още се лутам обаче между съвестта и сърцето. Laughing Дано ако има някаква по-висша сила, да си наклони везните в правилната посока, защото аз не мога да взема твърдо решение. newsm78

# 340
ianayana според мен остави за малко съвестта си и ако те повикат започни работа. Това ще ти е и един повод да се отърсиш за малко от мислите за бебе. Новите начинания ще те ангажират, а както всички тук знаем, когато малко се отърси една жена от превърналата се във фикс идея за бебе, то нещата се случват много по-лесно. От друга страна пък дори и няколко месеца доход, пак са си доход. Ще са определящи за майчинство, за болнични и тн, така че започни си работа, а когато се случат нещата съм сигурна, че ще разбереш, че бебо е най-важен и хич няма да те гризе съвестта да информираш работодателите си.
А като знам, че в много държави първо е неморално, в някой дори незаконно да те пита работодател за семейното ти положение, камо ли за деца и тн...тази българска простотия направо ме вбесява. Ама тази тема ми е адски болезнена иии не ми се и коментира, че ще стана още по-досадна  Hug

# 341
Най-добрата ми приятелка разбра, че е бременна малко след като започна нова работа, ама сигурно нямаше и месец. Всичко мина наред с работодателя ѝ и си отгледа детенцето си и иаше трудов стаж. Не забравяй, че ако не започнеш работа преди да забременееш тези две години, в които евентуално ще се грижиш за малкото няма да ти се водят стаж, а това си е проблем при пенсиониране и т.н. Защо да не?

# 342
Естлар - радвам се за добрите новини и за не чак толкова добрите, но всичко ще е наред, не се притеснявай. Относно това, за какво се колебаеш, кое е по-щателно или не, един съвет.
Попитай лекарите! Simple Smile Ти при кои беше? Малинов, или се бъркам newsm78
А относно лапароскопията - това какво четеш и какво губиш и печелиш - не знам. Но от опит, ще ти кажа, че изминаха 4м от моята и при последния ми преглед нещата са съвсем наред. Нито имам проблем с яйчниковия резерв, нито с нещо друго. А аз също се колебаех! Но така или иначе, ако не беше това, нямаше да открият ендометриозата, защото само оперативно тя може да бъде открита. Но ако с тази пункция, която ще ти правят, ако може по този начин да разберат  newsm78 защо не попиташ лекаря. Но ако не ... няма какво да се притесняваш от лапароскопията. Като всяко нещо - операция си е, но пък само по този начин, може да изникне нещо, което не си и предполагала и така нещата се разрешават. Както стана и с мен, отвориха ме заради проходимост на тръби и махане на полип, а проходимостта ми е съвсем наред, ремахнаха полипа, но и излезе лека степен на ендометриоза. Simple Smile Лекарите ще ти кажат! Simple Smile

# 343
Според мен трябва да почнеш работа - без да се отказваш от бебето - продължавайте опитите- то е най-важното. И ние наскоро се чудехме какво да правим защото имахме финансови проблеми понеже ни изникнаха непредвидени разходи, а малкия не го взимат на градина и се гледаме в къщи и не мога да почна работа а надомна не намирам за момента и говорихме с милото да се откажем ли , но решихме че след всичко продължаваме и някак ще се справим. А работодателя те е питал и ти си казала че не си пък какво винаги може да се случи и мъжа ти е прав ако ти не помислиш за себе си няма кои. Ако ти се работи работи Simple Smile

# 344
Toito, мерси. Ще попитам лекаря си задължително и ако не може с пункция да се докаже ендо, ще искам лапаро. Аз просто забравих да го попитам в кабинета, ще говоря с него във вторник.

Общи условия

Активация на акаунт