Синдром на раздразненото черво

• 417 619
  • 2 536
  •   1
Отговори
# 2 415
Проблеми в тънките черва се виждат на скенер с контраст, при моята болка в дясно това ме накараха да направя, за да се изключи и това, както и хроничен апендицит.
Да и на мен ми правиха такова. С венозен плюс орален котранст, после скенер, а можело и ЯМР. Ентерография ли се казваше, не помня... Виждат се някакви по-сериозни структурни промени по тънките черва. При мен не се видя нищо.

А с колоноскопията може да се види само края на тънките червата, там където се съединява с дебелото черво и то зависи от проходимостта. Явно при едни хора се виждало повече, а при други по-малко.

# 2 416
No fear, както прочетох, при теб болката е бод дясно ребро и слиза надолу - според мен това си е точно дебелото черво. Пусни си един Калпротектин да изключиш възпалително заболяване. При теб кашавите изхождания постоянни ли са ? Около цикъл засилва ли се ?
Кашави, не знам...по скоро са тънки, меки...
Всеки ден са така.И мн често полагам големи усилия все едно...имам запек...а реално не е така и от вида на изпражненията...изобщо не би трябвало да ми бъде трудно...извинявам се обрисуването на картината....Това също ме тревожи.Мислела съм дали това не е от вътрешни хемороиди, които лекар преди 8г ми каза , че имам...но пък нямам болка там...
Преди цикъл само подуването ми се обостря повече и понякога 1 ден преди да ми доойде и като ми дойде-първия ден ми е трудно да отида до тоалетна...Иначе нямам силни болки при цикъл..

Все едно описваш моите симптоми и са едно към едно.Вчера бях на гастро отново и ми предложи колоноскопия ,защото 85%за него било СРДЧ и 15%за Крон Ще видя какво ще реша след лекарствата, които ми изписа за 1м.
Твоите неразположения също ли са отдясно?
Какво лекарства ти изписа? Пробиотици или?
Между другоро мен пробиотиците често ме запичат и ми засилват подуването и за това не пия.
Да, болката е отдясно и то от много години .Имам кашави и изстънени изхождания.Пробиотик,спазмолитици ( както обикновенно ).И аз мисля ;че пробиотик ме запича.Имам болка и от ляво понякога,но я свързвам с дивертикулите.Така,че е един омагьосан кръг и ми омръзна.

# 2 417
  • Бургас
Някой да има информация дали може в Бургас да се направи ентерография?
На мен ми правиха скенер само с контраст,но не описаха нищо по тънките черва.
Преди това онкогинеколог ме гледа с вагинален ехограф и каза,че червата са силно раздути и възпалени и има според него сериозен проблем.
И кръвните показатели,и калпротектинът го показват и потвърждават,но гастроентеролозите не правят нищо.

# 2 418
Проблеми в тънките черва се виждат на скенер с контраст, при моята болка в дясно това ме накараха да направя, за да се изключи и това, както и хроничен апендицит.
С пиене на контраст или вкарване на контраст венозно?

Контраста ми вкараха венозно, но пих преди това и някакъв разствор за надуване на червата.

# 2 419
Някой от вас изхожда ли се по голяма нужда клекнал? Аз като я бях закъсала много се катерих Unamused Не си купих специална приставка за тоалетната чиния, но е опция.
Това наистина помага страшно много. Понеже моят проблем беше точно в илеоцекума. Клека с притискане на червата буквално ги изпразва както трябва и не позволява да се отваря там клапата към илеоцекума- тънките черева, което се получава когато сме в неправилна позиция при ходене по голяма нужда.
Сега, не знам правилно ли го описвам. Нито съм доктор, нито разбирам особено, но когато си влачех проблема две години аз пишех тук и някои може да помнят как ми беше надуто като яйце на коремната стена точно към апендикса. То що глупости изпих, не е истина.

И съвсем отделно да спомена, че за въпросния проблем там с клапа, изхождания, бяха ми казали да пия сладък пелин. Май това беше. Дано не бъркам, че аз дори не изпих опаковката. Даже вече не помня имаше ли ползва, нямаше ли. То с клекналите изхождания комбинирах и още какво ли не. Сещате се, че чудесата не се случват за ден, два, пет. Месеци. Месеци съм пила и прилагала разни неща.

# 2 420
  • Бургас
Мери,приятелят ми...
Нищо му няма,дано е жив и здрав и занапред,люти чушки и цял буркан може да изяде,постоянно изсипва подправки в яденето,но си казва,че не може да си представи друга позиция,освен тази,която описваш.
И аз съм чувала,че това помага,но понеже не съм имала(почти) проблеми от рода на запек,не ми е нужно.
Миналото лято,когато червата ми бяха много силно възпалени,имах моменти на запек,даже и аз се чудех дали да не пробвам така,но пък свещички с глицерин ми се виждаха по-добра идея.
Запек+хемороиди+ вероятност за фисура и напъване не е много добра комбинация в моя случай.
Май два или три пъти ми се случи така,не повече.

Успокоителни и спазмолитици наистина малко подтискат болката и спазмите,но това чудо е голяма мъка.И болката е ужас,но много изхождания+обезводняване...са кофти работа.

# 2 421
Аз запек нямам. Откакто съм с Базеда, изключително рядко се е случвало.
Тук говорим като цяло, че тази поза оправя много чревни и стомашни проблеми. Просто се изчиства всичко правилно. А със сегашната седяща позиция се връщали (да не описвам какво и що) към червата, към тънките черва, именно заради въпросната клапа.

# 2 422
Може ли да ми кажете къде сте си правили колоноскопия, ако може да не е с прием в болница, а да се ходи само за процедурата. За София става дума. Не мога повече да издържам на този кошмар, болки и ужасни мисли. Ако се вижда нещо, да се вижда и дано да се лекува
В Токуда, платен прием.

# 2 423
  • Бургас
Аз запек нямам. Откакто съм с Базеда, изключително рядко се е случвало.
Тук говорим като цяло, че тази поза оправя много чревни и стомашни проблеми. Просто се изчиства всичко правилно. А със сегашната седяща позиция се връщали (да не описвам какво и що) към червата, към тънките черва, именно заради въпросната клапа.
Заради бактериалният и гъбичният растеж при мен,си мисля,че и при мен има нещо подобно,нередно...
Но вече нямам идея къде да ходя,а Имуран не искам да пия.
Не един лекар е изразил мнение,че Имуран по-бързо ще ме довърши.
Така ми е писнало,ако излизам за по-дълго време, трябва да си нося харана,никога не знам какъв ангажимент ще ми изскочи и какво ще ми се провали заради тези черва...
В училище и от час ми се е налагало да излизам,което е недопустимо,но няма друг вариант,просто е ужас голям.

# 2 424
Аз не съм пробвала клекнала, защото не знам как ще стане в случая с нормална тоалентна чиния, но взимам детското столче за бани и си го слагам под краката и леко ги повдигат и това ми е помагало при запек.

# 2 425
  • Бургас
Ами качват се на нея,което за мен и моите вечно болящи крака е висша форма акробатика и не мога да го направя.
Евентуално вариант е клекнал и върху нещо...като подлога.
Така някои хора споделят,че се справят със запек.
Позата за изхождане при човек е клекналото положение,не знам навремето обаче по-възрастните хора дали са се справяли.
Лично аз отказах работно място заради клекалата в тоалетните,просто не мога да си представя,ужасно ме болят краката.
И една колежка с болни крака също се оплакваше и казваше,че това е една от причините да не може да ходи на работа,аз я замествах по едно време и ми беше проблем.
За съжаление закриха и двете места,но това е друга тема.

# 2 426
Не мога хора, аз тотално нещо не съм на себе си. В петък вечерта изпих почти една бутилка червно вино и вчера и днес имам пихтиески изпражнения в тъмно кафяв цвят. Възможно ли е да е от нея или така изглежда кръвта? А и втори ден вече. Не мога да стана лт леглото, толкова съм се сдухала, че не ми се живее. Явно и ад не помагат грам Sad а аз пия вино почти всеки ден, по чаша, ама не се е случвало така.

# 2 427
  • Бургас
Какво означава пихтиести?
В смисъл слуз ли е?
Слуз с кръв като желе?
Ако не е това,просто са оцветителите,сложени във виното.
Хайде сега се обличаш, марш на кино,на МОЛа,на кафе,на хубаво място,без мисли,че не ти се живее,моля,животът е прекрасен въпреки някои неразположения.

Моля гнусливите да не четат:
Пих сок виолетка,около литър,лаком Г*З...
И изхождах зелено.
Въпросът е как така пия синьо,а ходя зелено...
Знам за стомашните сокове,ясно е...
Просто оцветителите няма как да се преработят и по-добре да си се изхвърлят...

# 2 428
Нещо средно между нормално и разстройство. Ама два дни оцветители? А в петък всичко си беше наред поне в това отношение Sad

# 2 429
  • Бургас
Нещо средно между нормално и разстройство. Ама два дни оцветители? А в петък всичко си беше наред поне в това отношение Sad
Ами...в петък вечерта си я пила.
Защо да не е 2 дни,има нужда от време,за да се придвижи храната.
Защо не минеш малко на ориз/пиле/картофи...Каквото ти е ок на теб...
Успокоява ме тази диета,дразнещите храни просто ги избягвам...
Ще пиша и на лично...

Кръвта или е малиново желе или е лъскава и черна.Тя се съсирва,знаеш.
Ако не е това,значи са оцветителите.

Общи условия

Активация на акаунт