Лондон - 5

• 84 234
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
- Мога ли още от летището (Станстед) да си купя еднодневните травел карти и от къде?
- Дали цените на Теравижън на място са същите като в сайта им, ако някой ги е ползвал?

- Не знам дали от летището може да си купиш еднодневна карта, но от Стратфорд със сигурност - има и машини, има и гишета.
- На повечето фирми цените на билетите онлайн са по-ниски от цените на билетите продавани от шофьора. Не съм запозната с Теравижън конкретно. На Нешънъл експрес примерно шофьорът ми искаше 50паунда, докато онлайн билетите им са около 7-8-9 паунда.

# 376
  • София
Мерси, гледам, че Теравижън имат гише на летището с налепени големи реклами със същите цени и затова попитах, защото ако полетът закъснее има доплащане на он-лайн билетите, естествено не пише колко. И малко се притеснявам дали ще мога да си купя картите от тези машини, дано да работят гишетата.
И да споделя, че си купих Лондон пасовете за 3 дни с отстъпка 10 %, като предпочетох от там да си ги взема с ваучера, който ми пратиха на пощата.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 17:12 от Mariaroni

# 377
Mariaroni, на гишето на летището може да са същите цените и като он-лайн! Аз говорех ако си купуваш билет от шофьора. Ако ги рекламират на гишето със същите цени като он-лайн - купете ги от летището. Единственото неудобство, за което аз мога да се сетя сега, е ако няма места в автобуса. Може да не успеете да е качите на следващия автобус ако вече са разпродали билетите и да трябва да чакате следващия или по-следващия. Peace
А за купуването на дневните карти от машина - бих казала, че е дори по-лесно отколкото да се редите и да чакате за гишетата. Ако разбирате английски - всичко е обяснено. Но ако се притесняваш - ето работното време на гишетата
Ticket office times

Monday to Friday
05:30 - 23:45
Saturday
05:30 - 00:00
Sunday
06:45 - 23:15

Това по принцип е и времето, в което има пътуващи влакове, така че не би трябвало да имате проблем да си купите билетите от гише Simple Smile

# 378
Мерси, гледам, че Теравижън имат гише на летището с налепени големи реклами със същите цени и затова попитах, защото ако полетът закъснее има доплащане на он-лайн билетите, естествено не пише колко.
От къде е тази информация за доплащането? Хващали сме и по-ранен, и по-късен автобус и не сме доплащали нищо.

# 379
  • София
Благодаря, може би са излишни притесненията ми, ще се пробвам с тези машинки Simple Smile
Много ми е интересно, ако си купя билет за влаковете он-лайн примерно до Брайтън, билетът пак ли на машинки се принтира?
За доплащането четох информацията в техния сайт, ако в действителност не правят проблем, ще си купя он-лайн билетите. За easybus знам, че няма проблем, но за теравижън ?

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 18:08 от Mariaroni

# 380
Много ми е интересно, ако си купя билет за влаковете он-лайн примерно до Брайтън, билетът пак ли на машинки се принтира?

Зависи - може да ти ги изпратят по пощата (не знам дали пращат извън Англия обаче), може с картата, с която си го платила да си го принтираш от гарата на въпросните машинки. Но задължително ти трябва картата, с която си направила плащането.

# 381
За доплащането четох информацията в техния сайт, ако в действителност не правят проблем, ще си купя он-лайн билетите. Зь easybus знам, че няма проблем, но за теравижън ?
Сега погледнах в сайта - няма допълнително плащане.
If you miss your coach or get to the stop late, do not worry, you will be able to board the following coach with your existing ticket and no penalty fare will be applied!

# 382
Благодаря на всички,които ми помогнаха с съвети и насоки!
Вече и хотела запазихме -http://www.booking.com/hotel/gb/premiertravelinnlondonkensington.bg.html.
Оказа се че за началото на май е голяма лудница.В поне 10-15 хотела,които си бяхме набелязали или нямаше изобшо места или нямаше 3-ки.Този хотел малко надхвърли бюджета ама нейсе,надявам се да си заслужава.По-нагоре видях,че изи буса спира само на Бейкър стрийт,а мислех че спира и на Виктория стейшън.По принцип мисля,че е рано да запазвам превоза от Лутън и обратно-доскоро можеше само до края на м.март.Незнам дали тук е мястото или по скоро в футболните форуми,но да попитам -  могат ли да се закупят онлайн билети за футболен мач или само от Англия?

# 383
  • София
Сега погледнах в сайта - няма допълнително плащане.
If you miss your coach or get to the stop late, do not worry, you will be able to board the following coach with your existing ticket and no penalty fare will be applied!
[/quote]
Може аз да съм се объркала нещо, сигурно съм чела, ако се правят промени по билетите... Благодаря, значи смело ще си купувам билетите.
Славейче, и на теб много ти благодаря, от толкова четене вече давам на заето!

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 18:53 от Mariaroni

# 384
Момичета, какви са вариантите да стигнеш до летище Лутън от Лондон?

# 385
Момичета, какви са вариантите да стигнеш до летище Лутън от Лондон?

На първа страница има информация - кликни върху летище Лутън и ще ти излезнат начините за придвижване.

# 386
  • София
Привет, момичета!
Да споделя и аз за нашето пътуване до Лондон миналата седмица. Следях темата и четох предварително впечатления и съвети при вас.
Ние бяхме в един апартамент на Edgware road, близо до Baker street и спирката на автобусите от/за Luton. Цената беше 107 евро на вечер за четирима. Беше чисто и приятно, с обзаведена кухня, пералня със сушилня, интернет.
Имаше наблизо Tesco и пазарувахме оттам.
На отиване имахме предварително купени билети за Easybus (по 10 паунда) и с тях се придвижихме до Baker st., а на връщане, не бяхме сигурни откъде и кога ще тръгнем за летището, така че не си купихме предварително и пътувахме с National express, пак от Baker st., билетите от шофьора бяха по 15 паунда, но автобусите са големи и по-удобни от бусчетата на Easybus.
Купихме си билети за туристическите автобуси, обиколихме първия ден без да слизаме, беше последен автобус и успяхме да направим почти нощна обиколка, защото към 17 вече е тъмно и всичко е осветено.
На следващия ден продължихме с разходките, ходихме до Гринуич с корабче, видяхме меридиана, парка и градчето са много хубави, в обсерваторията също беше интересно.
От музеите, влизахме в National Galerry, в момента там гостува още едно платно от "Слънчогледите" на Ван Гог, и в British Museum.
Времето беше по-меко от тук, имаше кратки превалявания, но като за зима приемливо.
Ползвахме автобуси, но ходехме и доста пеша. Обикновено сутрин стигахме до централните части пеша, а се връщахме с автобус, като бяхме по-уморени привечер.

# 387
Незнам дали тук е мястото или по скоро в футболните форуми,но да попитам -  могат ли да се закупят онлайн билети за футболен мач или само от Англия?

Инфо първа ръка мога да да дам за Манчестър Юнайтед - мъжа ми си купи билет онлайн (с кредитна карта) от официалният им сайт. Въпреки, че пише, че го изпращат на адреса по карта, се отнася само за ЮК, не изпращат международно билети. Той го е взел от гише на стадиона, без проблем.

# 388
Здравейте, пак имам питане
уж всичко чета редовно,но не съм наясно с транспорта до Уиндзор.
Разбрах че автобус 702 ходи до там. 
http://www.rainbowfares.com/tickets/dayfares.php

тук са цените,но не са ми ясни нещо
Първо където пише Adult Single (One-way) Tickets
под него има цени , различните цени са в различни цветове, първо от Уиндзор до Лондон  и после обратно

А после  :  Adult Return Tickets
и пак същото
Така че кои цени да гледам? Ако е return  за отиване и връщане и примерно оранжевия цвят , че тогава часовете са най-нормални , 16 паунда ли ще струва двупосочния билет?
Но като гледам и това :
http://www.rainbowfares.com/journeyplanning/mf.php

може би отиването ще е в оранжевите часове, а връщането в жълтите. Значи не мога да взема двупосочни билети?

Правилно ли съм разбрала?

А ако е с влак -
http://ojp.nationalrail.co.uk/service/timesandfares/PAD/Windsor/ … 5/dep#outwardJump

пуснах отиване и връщане - но отдолу тотала е 10.20.  Май нещо не е както трябва,може би само в едната посока е 10.20  , а съм отбелязала и връщане.

Моля някой който е ходил до Уиндзор да каже с какво се е придвижил  колко е струвало. А за замъка от тук ли да си резервирам билети или на място?
http://www.visitbritainshop.com/world/attractions/attractions-in … gn=london_toolkit

И изобщо как ще е по-евтино - с влак или с автобус?

# 389
  • срещу двата комина :)))
Ако купуваш отиване и връщане, трябва да се в една и съща зона ( като цвят). Аз пътувах с този автобус само на отиване и не съм 100 % сигурна обаче за връщането  Peace

Това ти е цената за влака, просто си избрала оф-пийк часове  Peace

Общи условия

Активация на акаунт