ВМ-НВХ, част 66

• 38 831
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря на всички за милите думи   bouquet

kameloth, нямам у дома стари изследвания, но по мои спомени това, което ме накара да се обърна към Зоната преди 3-4 години бяха именно рутинните ми изследвания с показател за триглецериди 3,2 при норма до 1,6  Embarassed и това, че този режим спомага за регулиране на хормоните, а аз имах огромна нужда от това след операция на щитовидната жлеза. Не знам дали операцията помогна  или Зоната, но наистина след няколко месеца спрях хормонозаместителната терапия и за сега нямам оплаквания относно нея. Но там явно тия 40% В ми идваха в повече и не ми помогнаха да си намаля захарта, а и почти тоталната липса на М (освен от зехтин, маслини и ядки) ме държеше гладна и чувстваща, че нещо ми липсва  Blush
Тук разбрах, че това е моят режим , макар че в началото бях готова да се откажа след като видях , че нямам съществено килограмово намаление. Но ми беше толкова вкусно, а и вашите постоянни постове за ползите за здравето   bouquet  ми помогнаха да продължа напред и да проявя търпение. Наистина е нужно време организма да се пренастрои и аз забелязвам как все повече ми е лесно да не се изкушавам и да клоня към 100%-во спазване на режима. Надявам се да дойде време и кантара да забележи ползите от режима  Joy

# 106
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета, май наистина се изсилих с мазнините. Все си мисля, че не са ми достатъчно  Rolling Eyes

За ангината мога да дам съвет. Дирекно върху сливиците се капе клеева тинктура (прополисова ), ама е хубаво да е от пчелар взета, по няколко пъти на ден, за 13г дете е около 13-15 капки, може и повече

# 107
  • София
Аз давах на децата по 4000 едн. дневно вит Д като започна някакъв вирус с болки в гърлото.
На себе си (като ме хвана и мен) - по 10 000ед.
Разделих го на два приема - сутрин и вечер.

Другото, което знам, като бърза реакция е три дни по 100 мг. Цинк. Това е препоръка на Пинко, не съм я пробвала.

За болките в гърлото, отново да препоръчам Серапептазата.
Друг вариант, който не винаги действа е накапване директно в гърлото на ментови капки (от онези за корем). Това е някакъв йога метод, който някога съм чела някъде и при някои болки в гърло помага.
Друго ефикасно аз не съм открила, нито от лекарства (смучещи и пръскащи), нито от бабини дивитини.
Правила съм гаргари със соди, търкане с пръст влючително, поне при децата ми няма ефект.
За лекарствата пък да не говоря, там всичко сме изпробвали, няма нещо, което досега да е опазило голямата ми дъщеря от развитие на гнойна ангина.
Какъвто и да е вируса, при нея прераства в гной.

Но последните два пъти веднага реагирах със серапептаза - спасихме нещата. Гърлото мина за 12 часа.  Peace

# 108
Благодаря за съветите, намерих Трахизан и го почнах. Напоследък съм занемарила пробиотиците и затова май ме почнаха вирусите. Имам чувството, че половин София е с коремни проблеми, другата половина с гърло.  smile3516
Точно това установих като ходихме днес при личната. На етажа са 3 кабинета с лични лекари и пред всеки кабинет лудница. Основно деца от градинска до ученическа възраст. Синът ми казва, че половината клас бил болен. Вчера леко му пареше на гърлото и се опитахме да стопираме процеса без да се налага Аб, но и той е майстор на гнойните ангини. Та сутринта вече и ушите го боляха Tired
Записвам си това за болките в гърлото. Вивиан, благодаря! Hug
 ivka ♥ 007 , благодаря че ме подсети за клеевата тинктура. Hug

# 109
  • SA
MALVINA, детето ти е голямо и мисля, че  може да получава дозировки като за вьзрастни. 10 000 единици вит.Д за няколко дни мисля спокойно може да получи.
Друго, което може да се използва за вьзпалено гьрло е ето това:
http://www.pharmalife.bg/product/987/orofar-sprey-za-garlo-30ml-orofar-spray.html
Помага за обезболяване, а и има известен противомикробен ефект.
Вив, при дьщеричката ти явно не са били вирусни, а бактериални ангини, щом са придружени с гнойни налепи.

# 110
MALVINA, детето ти е голямо и мисля, че  може да получава дозировки като за вьзрастни. 10 000 единици вит.Д за няколко дни мисля спокойно може да получи.
Златна си , благодаря! Аз имам от 5000единици и му давах през ден по 1табл. Всъщност съм му казала така да ги пие, ама я ги пие редовно, я не..Та ще го подпукам с 2 таблетки на ден за няколко дни. И този спрей ще му взема.

# 111
Вив, голямата скоро би трябвало да спре да боледува

ето малко инфо в картинки от снощната ми вечеря и днешен обяд
http://lappland.snimka.bg/cooking/lchf.573202.31793433

така ми се беше прияла риба, а тук цените скочиха страшно, че снощи като намерихме сьомга на добра цена и буквално умрях от кеф

# 112
  • Пловдив
Момичета,гледах рецептата за сладолед и се чудя...4яйца,сурови+сметана+кокос...дали няма да стане някакйв проблем като не са обработени тези яйца Rolling Eyes

# 113
  • София
Ох, Кам,
Скрит текст:
то това не е много по темата, но при нея това е някакво слабо място явно, защото какъвто и вирус да е хванала, след време развива гнойна ангина задължително. Съответно винаги финишира с АБ. Само като почне болестта, каквато и да е, дори най-лекото вирусче, от което всички се оправят без проблеми за два дни, моята щерка развива гнойна ангина. Чудех се дали един гърлен секрет да не направя, защото започвам да си мисля, че има нещо недоизлекувано и със спада на имунитета по време на вирус, това чудо в гърлото се активизира.
Болна тема  Tired
Сега със серапептазата съм много обнадеждена, защото вече два пъти за няма и месец туширах нещата в зародиш, което при нас си е равно на чудо.

# 114
Вив, израства се и се забравя
и моят  беше така
сега това време ми се вижда толкова далечно

# 115
Вив, ще пробвам и с цинка, обаче имам един проблем с него. Моят е от 50мг, този
И като пия по 1 капсула на ден, ми става лошо все едно не съм яла, вие ми се свят и тн. И не смея да го пия, или в редките случаи когато го правя отварям капсулата и изхвърлям поне половината. Някой имал ли е такива проблеми с цинка?

# 116
  • SA
W'A'S'P' , теб сьм те признала за кулинар №1 в темата! Само Краси може да ти сьперничи, ама тя не се придьржа стриктно кьм режима. Тези снимки само като ги гледам и ми се прияжда!  Embarassed
Виви, ще го преодолеете с вьзрастта това! За успокоение да ти кажа, че по мои наблюдения, деца, които като малки често боледуват от инфекции на горните дихателни пьтища, рядко боледуват от сериозни заболявания по-кьсно. Не знам защо е така, но вероятно имунната система си изгражда отговор кьм повече патогени и това й помага да се справя по-лесно и с по-сериозни инфекции.

# 117

ето малко инфо в картинки от снощната ми вечеря и днешен обяд
http://lappland.snimka.bg/cooking/lchf.573202.31793433

така ми се беше прияла риба, а тук цените скочиха страшно, че снощи като намерихме сьомга на добра цена и буквално умрях от кеф

огладнях - толкова апетитно изглежда мммм

# 118
W'A'S'P' , теб сьм те признала за кулинар №1 в темата! Само Краси може да ти сьперничи, ама тя не се придьржа стриктно кьм режима. Тези снимки само като ги гледам и ми се прияжда!  Embarassed
Виви, ще го преодолеете с вьзрастта това! За успокоение да ти кажа, че по мои наблюдения, деца, които като малки често боледуват от инфекции на горните дихателни пьтища, рядко боледуват от сериозни заболявания по-кьсно. Не знам защо е така, но вероятно имунната система си изгражда отговор кьм повече патогени и това й помага да се справя по-лесно и с по-сериозни инфекции.

хехе, не ме засрамвай така, старая се, ама го докарвам на вкус, външният вид не винаги го докарвам
но пък обожавам да гледам и да се уча на нови техники от Мастершеф, особено ако гостува Мишел Ру
а и в момента търсим апартамент и все ми хващат окото такива с библиотека в кухнята
все пак трябва да си имам местенце за моите красиви и вкусни книги

моите наблюдения са същите
който пази малки деца да не боледуват, после му излиза през носа

# 119
W'A'S'P', аз през деня не ям, ама като ти погледнах снимките и огладнях. Виновна си, да знаеш. Laughing

За успокоение да ти кажа, че по мои наблюдения, деца, които като малки често боледуват от инфекции на горните дихателни пьтища, рядко боледуват от сериозни заболявания по-кьсно. Не знам защо е така, но вероятно имунната система си изгражда отговор кьм повече патогени и това й помага да се справя по-лесно и с по-сериозни инфекции.
Накара ме да се замисля. Като дете изобщо не съм боледувала. Изобщо, болестите при мен са били рядкост до близо 26 годишна възраст. Ама ей сега някой да ме пита как съм със здравето...

Исках да попитам нещо и за витамин Д. Понеже пия от ноември миналата година ( чат-пат имам пропуски и забравям, но по-скоро съм редовна с 2000 единици дневно, а преди това пиех по 2 капки)
От скоро пия магнезий, но... от няколко дена се залежах. Мисля, че болката е бъбречна. Първоначално помислих, че е някакво изкривяване в гръбнака ( имала съм години проблем и писах преди време за това), понеже като не се движа няма болка, но при движение имам болка.
Болката е в гърба, опасва в хълбока, усещам я към яйчника ( поне така мисля, или апендикс) и странично на кокала ( костта).
Не знам произхода на болката, не съм ходила на доктор, но се притесних да нямам песъчинки, камъни в бъбреците...
Преди не съм имала проблеми с тях, карала съм цистити и т.н., но относно бъбреците не са ми казвали да има някакъв проблем.
Мисля си, дали това, че пия само Д и от време на време магнезий и то отскоро може да се е получило натрупване и неправилно усвояване и да рефлектира на бъбреците ( образуване на камъни) newsm78

Момичета,гледах рецептата за сладолед и се чудя...4яйца,сурови+сметана+кокос...дали няма да стане някакйв проблем като не са обработени тези яйца Rolling Eyes
По каква рецепта правиш сладолед?
Аз правя по една рецепта, където яйцата минават топлинна обработка, но тук момичетата споделиха, че сладолед без захар не се получава ( моята рецепта е със захар).

Общи условия

Активация на акаунт