ВМ-НВХ, част 66

• 38 799
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Дани, браво, това са много добри новини! Simple Smile В някои лаборатории слагат горна граница за ХДЛ, но на много места не слагат, а и наистина е хубаво да бъде по-висок. Колко е твоят?

Да допълня: ЕС е разрешил на производители, които заменят част от глюкозата или сукрозата в продуктите си с фруктоза, да ги обозначават като "по-здравословни" ooooh! http://www.theguardian.com/society/2013/oct/17/obesity-experts-a … th-claim-approval

# 91
Знаех си аз , че ще ме бъде  Joy

Шоки, Триглицеридите ми са 0,63 ; Общия хол. = 5 при норма 1,2-5,18 ; ХДЛ= 2,86 при норма 1,4 -1,55. По формулите за изчисляване на съотношенията, които научих благодарение на вас   bouquet ми стана ясно, че няма да умра от ССЗ  Laughing Най-много се зарадвах на показателите за захарта, защото дори и 2 години на Зоната не ми помогнаха да я сваля под 6, а тук успях за 5 месеца не чак толкова стриктно  Embarassed спазване на ВМ-НВХ . И ТСХ ми е в нормата, че и аз съм с Хашимото и оперирана жлеза и ме беше страх в началото да не си навредя нещо.Иначе килограмово нямам някакви съществени подобрения, но аз съм на такава възраст, че за мен са по-важни здравните показания, отколкото кантарните  Laughing.

# 92
Дани, страхотно! Simple Smile

Зоната, доколкото знам, е също с известна въглехидратна рестрикция, но пак може да се окаже недостатъчна за много организми. Вярно е, че много хора успяват да регулират теглото си с такова хранене, но ето, че ако човек има гранична или леко повишена кръвна захар, Зоната не е достатъчно ефективна, а например за диабетик сигурно ефектът ще бъде още по-слаб. За мен Зоната е преход от стандартното хранене към нашето - стъпка в правилната посока, но недостатъчна за много хора.

А и е ясно колко сметки предполага Зоната, а това натоварва и затруднява спазването й в дългосрочен план.

# 93
Привет! Назад съм с четенето и за това не пиша. Wink

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 13:27 от Jana Ina

# 94
  • SA
dani1712 , резултатите са ти отлични! HDL- холестерольт ти е повече от 1/2 от общия ти холестерол, което е направо рекорд, като се има предвид, че за добьр се смята, ако е поне 1/4 от общия. Триглицеридите са ти сьщо ниски. Абе, браво!
Интересно, имаш ли изследвания преди да започнеш ВМ-НВХ?
Иначе Зоната наистина налага известно вьглехидратно ограничение + калорийно ограничение, което води до добри резултати при някои. Обаче, както казва Шоки, очевидно при други, с метаболини и ендокринни проблеми, то не е достатьчно. Пьк и какьв е смисьла да си дава човек толкова зор в изчисления, когато има друг, много по-лесен и ефективен начин да се преодолеят проблемите?

# 95
Момичета, а какво правите като ви боли гърлото, ползвате ли разни Стрепсилси и тн.? Аз обикновено започвам да смуча Голия, много ми помага по принцип, но като знам колко са сладки в началото, направо не ми се слагат в устата. А започва да ме боли гърлото и ми се иска да взема навременни мерки.  Crossing Arms

# 96
  • Бургас
dani1712,твоя пост ми е супер полезен,определено ми беше важно някой спазвал Зоната дълго време и със здравословни проблеми да може да ги сравни
Аз избрах ВМ-НВХ главно защото е по-лесно да се спазва в дългосрочен план,а и тези огромни количества салати в Зоната не ми бяха никак ок на язвата,но се радвам,че макар и малко избор по неволя съм избрала по-доброто  Laughing
Lemy,лично аз от както съм на режима се лекувам с гореща вода(да става за пиене разбира се) или бульон
Защо не пробваш със Серрапептаза?

# 97
Lemy, стрепсилс ползвам, както и мед със сода за хляб
но при мен е толкова рядко, че ми е  все едно, важното е да мине
много често (1път годишно, не повече де  Laughing) се случва даже да ме стегне леко вечерта и до сутринта да няма нищо

dani1712, поздравления и от мен
много се радвам на такива резултати
само така

# 98
Lemy, аз съм се запасила ( ooooh!) с Хексоралетен, който е с аспартам Embarassed От години ползвам него, не съм търсила нещо друго, но прибягвам до него, когато наистина ми е неприятно и некомфортно, т.е. при по-болящо гърло, а не само леко болящо.

Иначе може да вземеш ударна доза вит. Д за 2-3 дена (под ударна може да се разбира дори 50 000 единици накуп, а може и по-малко, ако те е страх, но според мен минимум 10 000, за да бъде ударна).

Също така лимони Peace Макар че на мен от много лимони ми стават чувствителни зъбите, а това също не е добре.

Всъщност се връщам, защото не направих точно това, за което влязох - да дам линк към статия във fitwell за вит. А: http://fitwell.bg/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0% … 6065_i.58508.html С две думи, няма смисъл да се разчита на растителни източници за вит. А, трябва си да се ядат вътрешности, особено черен дроб Wink

А ето и за дроба: http://fitwell.bg/%D0%A1%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%85%D1%80%D0% … 062_i.331669.html

# 99
  • SA
Lemy, ето тези таблетки за смучене може да използваш:
http://apteka.framar.bg/19003694/%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B8% … B0%D0%B1%D0%BB-20

Не сьдьржат захар, сьс сорбитол са подсладени.
Дано не прозвучи като хвалба, ама мен гьрло не ме е боляло не помня вече колко години. Embarassed

# 100
  • Пловдив
Момичета, вече втори ден съм на ВМ-НХ и ми е много тежко на стомаха. Днес сутринта съм изяла две сварени яйца и мазно кафе с краве масло. На обед хапнах телешки пържоли печени със сланина и малко краве масло и домат. Много тежко ми стана, в момента стоя и ми е едно много мазно, не знам как да го обясня. Това нормално ли е? Дали е защото още не ми е свикнал огранизма да преработва толкова мазнини? newsm78

# 101
  • SA
Ивче, хапвай повече салати, зеленчуци. Ти наистина си в периода на адаптация все още и ако досега насочено си ограничавала мазнините, може да имаш такива усещания. Но не е нужно да се мьчиш като ограничаваш до минимум зеленчуците. Може да пробваш да увеличаваш мазнините в храната си постепенно.
Не се притеснявай - поне 2-3 седмици са нужни, за да се адаптира тялото ти кьм новия начин на хранене.

# 102
Също да допълня, че не е нужно пържолата да се придружава от сланина - само пържола плюс зеленчук е напълно достатъчно Peace

# 103
Момичета, вече втори ден съм на ВМ-НХ и ми е много тежко на стомаха. Днес сутринта съм изяла две сварени яйца и мазно кафе с краве масло. На обед хапнах телешки пържоли печени със сланина и малко краве масло и домат. Много тежко ми стана, в момента стоя и ми е едно много мазно, не знам как да го обясня. Това нормално ли е? Дали е защото още не ми е свикнал огранизма да преработва толкова мазнини? newsm78
Ами първо организма трябва да се адаптира и много тънък момент е да не се прекали и с мазнините. Инес има хубава статия в блога си за това. И аз бях залитнала малко да прекалявам с мазнините и не ми беше добре. Сланината е била достатъчна към пържолата предвид , че е била телешка, не е трябвало да прибавяш и масло. Ако беше свинска стига само шареното по нея, без да се добавя масло, сланини.  Поне това е моето виждане относно тази тежест в корема ти.
Гледам за настинки и вит Д говорите. Моля ви кажете колко   да давам на сина ми - на 13г е , 48кг, че е с ангина от днес и усещам, че и аз натам отивам Confused

# 104
Благодаря за съветите, намерих Трахизан и го почнах. Напоследък съм занемарила пробиотиците и затова май ме почнаха вирусите. Имам чувството, че половин София е с коремни проблеми, другата половина с гърло.  smile3516

Общи условия

Активация на акаунт