ВМ-НВХ, част 66

• 38 863
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моята майка почина от рак на панкреаса за 5 месеца, от откриването до смъртта й   Cry
Ужасяващо нещо, нямам думи да го опиша. Никакво лечение не й предписаха, нямаше смисъл.
Не знаех, че С. Джобс е починал от същия.

Кам, много благодаря за обяснението  Embarassed Hug

# 331
ето отново противоречие с тази теория:
раст. храна - рак на панкреас - Стив Джобс, стриктен веган

така е,кам, много теории, много нещо
вкл и вируси, гъбички и какво ли не още се спрягат за причини, за идеите на ГНМ пък да не споменавам
истината никой не я знае къде е

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 12:27 от Анонимен

# 332
  • SA
Вив, сьжалявам за майка ти! В Бьлгария ужасяващ е и факта, че за тези болни буквално не се прави нищо в последните месеци от живота им и те си отиват в страшни мьки. А би могло да се направи много, за да им се спестят страданията.  Sad
А пьк за клизмите - аз поне мисля, че ако човек е здрав, не е необходимо да се правят клизми с каквото и да е. Ама напоследьк нали са модни разни детоксикации, та всичко живо се е юрнало да се детоксикира по всевьзможни начини.

# 333
да, кам, това е една голяма трагедия за цялото семейство
Скрит текст:
още повече ако нямаш познат-медицинско лице, да дойде и да пусне нелегално поне една система за оводняване на болния
за обезболяващи и подобни да не говорим, дават ти ампулите и си търси кой да ги бие

говорих наскоро тук с една колежка как е било в  нейното семейство
съвсем човешко и нормално отношение, с помощ у дома, когато се налага
а не децата ти да напускат работа и да си зарежат децата, за да могат да се грижат за теб и да се чудят кое как да правят и как да те дигат за хигиенната дейност примерно

Вив,  Hug
свекърва ми си отиде от това
и тя горе-долу за толкова

тези клизми за мен са част от повсеместното изкукуругване на тема "пречистване"

# 334
  • Бургас
kameloth,благодаря за превода и синтезираната информация  Hug

# 335
Гледам за Милко от спайдърите пишете-какво съвпадение! Вчера бях на хранителна лекция при него. Мен много ме кефи че обяснява нещата така, както са си. Но я има и тази страна, че той на храната гледа като начина да си набави необходимите макро и микроелементи. Няма такова нещо "Аз ще си заместя обяда с ядки, щото са удобни за ядене и са ми вкусни." Важното е да си набавяме необходимите вещества с хубави храни (най-добрите: месо и яйца), а вече всякакви други глезотийки са от каприз на вкусовите рецептори и са до 15% от общата храна. По-краен е Милко, но за мен е абсолютно прав. Много интересна ми беше лекцията.  Flutter

# 336
Цитат
Важното е да си набавяме необходимите вещества с хубави храни (най-добрите: месо и яйца), а вече всякакви други глезотийки са от каприз на вкусовите рецептори.....
Ей точно затова не вярвам на него и неговите проповеди.
Аз, за себе си, съм убедена, че абсолютно тялото не може да си набави всичко необходимо му за здраво съществуване само от месо и яйца.
И да уточня, че да не се получи пак криворазбиране:   Laughing  Не ги отричам, а просто не вярвам, че са единствената необходима храна за организма, за да е здрав и в кондиция.

# 337
Краси, в блога на Амбър, за който писах по-горе, тя дава линк към едно проучване за ефекта от антиоксидантите в плодовете и зеленчуците (нали заради тях и заради витамините най-вече се препоръчва да се консумират плодове и зеленчуци). Ами, оказва се, че и с плодове и зеленчуци, и без тях, пораженията върху ДНК от оксидативен стрес са едни и същи. Така че на практика растителната храна не е необходима, защото вероятно организмът си притежава необходимото в това отношение (или пък успява да го набави и от животинска храна). Вярно, че може да има други полезни вещества в плодовете и зеленчуците, но ето, че има хора, които с години ядат почти само месо и яйца и се чувстват по-добре, отколкото когато са се хранили смесено. И тук не възразявай, че смесеното хранене на тези хора е било с индустриални, силно преработени храни, защото специално Амбър преди това се е хранила нисковъглехидратно с много зеленчуци (и вероятно без индустриална храна, защото информираните и интелигентни хора, които се хранят така, ги избягват, а тя е изключително интелигентна и информирана). Но в един момент забелязала, че колкото по-малко въглехидрати приема, вкл. от зеленчуци, толкова по-добре се чувства. И вече 4 години яде предимно месо и яйца. А да не споменавам и инуитите, за които също сме си говорили.

# 338
Аз не възразявам на нищо.Вече.     Grinning
Смятам, че човек трябва да съобразява храната си с климатичния пояс, в който живее.
Инуитите живеят в области с вечен  студ, кажи речи, нормално е организма им да се чувства добре с по-мазна и тежка храна.
Ама я се опитай да накараш един испанец например, да се храни като ескимос.   Laughing
Или обратното, един ескимос да рупа зеленчуци....че той ще умре от студ на втората седмица.
Не знам дали сте го коментирали в предишни теми, но откакто аз чета, не съм попадала на коментари за това, че храната има значение и за регулиране на телесната температура.На това се дължи и влечението ни през зимата към по-топли, по-тежки, по-мазни храни, а през лятото наблягаме на студени/охлаждащи и леки храни.

# 339
напротив, Краси, коментирано е доста и това
просто си изтървала момента

http://www.doctoroz.com/episode/do-carbs-cause-alzheimers

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 14:10 от Анонимен

# 340
Всъщност термогенен ефект имат белтъчините, а всички хора имат нужда от белтъчини, независимо дали са испанци, или инуити Sunglasses Така че този аргумент не важи. Освен това испанците ядат и доста риба и морски дарове, и доста свинско. И зехтина го разливат доста щедро, не ядат никак постно. В никакъв случай не нагъват само зеленчуци и ориз, а напротив, кухнята им е прилично мазна.

# 341
  • SA
По моята логика пьк, да - месото и яйцата сьдьржат всичко, от което е изградено и нашето тяло. Като в понятието месо се включва разбира се не само чистото месо, но и кожа, подкожни мазнини, вьтрешности, костен бульон. Яйцата - в тях има всичко необходимо, за да се изгради тялото, с всички органи и кости на едно пиле.
А за антиоксидантите - за здравото тяло е важен баланса между прооксиданти и антиоксиданти. И антиоксидантите при човек са 2 вида:
- ендогенни- такива, които тялото само си произвежда - напр. някои ензими като супероксид дисмутаза, каталаза, глутатион пероксидаза/ редуктаза, вещества като пикочна киселина, билирубин сьщо имат антиоксидантен ефект
- екзогенни - които се внасят отвьн - различни витамини, минерали, почти всички от които се сьдьржат в животинските храни.
Изобщо цялата шумотевица с антиоксидантите на мен ми изглежда като поредната тактика да се увеличат продажбите на някакьв продукт, който уж вьрши чудеса за здравето и едва ли не поголовно трябва да се приема от всички. Хайде, разбирам за болни хора, например с някакво тежко отравяне, при които наистина вьншния внос на антиоксиданти би помогнало за вьзстановяване на баланса на оксидативните процеси, че е добре да се прилагат. Ама, като си спомням, и аз подведена от такива внушения , преди години що плодове сьм изяла , та и сьм си купувала разни антиоксиданти от натурални уж източници ( току виж и манго може да е имало  hahaha).
И извьн антиоксидантите, да вземем например дефицитът на вит.В1 ( тиамин) , който се набавя от растителни източници. Болестта, която се развива при недостига му - бери-бери е описана при китайци, които се хранели с полиран ориз, но не и при инуити, които почти никаква растителна храна не са приемали. Така че, по-вероятно проблемите да са причинени от вида на храната, а не толкова от някакьв абсолютен дефицит на този витамин.

# 342
Камелот, същото важи и за скорбута - и той липсва при инуитите, а също и при учените, които са живеели при тях и са се хранили като тях, за да изследват начина им на живот. Simple Smile Специално за вит. С и скорбута Гари Тобс смята, че при моряците се е причинявал от високата консумация на брашно и захар, а не от недостиг на плодове и зеленчуци. Вит. С се конкурира с глюкозата за усвояване в клетките и при високи нива на глюкоза, каквито са характерни за хранене, богато на рафинирани въглехидрати, вит. С няма шанс и се изхвърля. А при нисковъглехидратно хранене, вкл. предимно с месо и яйца, малкото количество вит. С, което се приема, е достатъчно за нуждите на организма.

# 343
  • София
Направих си фастъчено масло по рецептата от днес на предаването "Бон Апети" по Нова, без меда, само фъстъци, зехтин и щипка сол. Стана невероятно вкусно  Peace Добре, че направих малко, за проба, че трудно се спира.

# 344
На шесто място сме в Европа по детско затлъстяване  Tired

http://society.actualno.com/Na-shesto-mjasto-sme-v-Evropa-po-det … tml#ixzz2ifVH5ck4

Общи условия

Активация на акаунт