ВМ-НВХ, част 66

• 38 860
  • 754
  •   2
Отговори
# 315
Red tree, по начало е нормална такава реакция на бобовите, макар че при по-честа консумация много хора нямат особени проблеми (въпреки че не вярвам да им понасят отлично точно бобовите храни Rolling Eyes). Но след като е имало дълга пауза и още повече щом си изяла голямо количество, реакцията е била съвсем предвидима Wink Но за друг път ще знаеш Hug

Doli, алабашът трябва да се обели, няма как иначе. После се действа както с картофи - нарязва се, слага се мазнина, подправки и се пече. Вода не е необходима според мен, т.е. аз от 10 години пека картофи без вода в тавата и стават по-вкусни (по-хрупкави) от картофи, печени с вода, така че за алабаша важи същото, предполагам, но можеш да пробваш с вода, ако искаш. За около 50 минути става готов, но трябва да се наглежда, за да не загори.

И аз прочетох статията на Лазар и съм склонна да се съглася с Аги Peace Определено можеше да се предаде посланието и с по-малко думи. Но иначе не мога да кажа, че не ми е приятно да го чета. Просто не го чета редовно. А Инес ми допада много, сигурно е въпрос на химия Embarassed Но по отношение на стила й съм донякъде съгласна с Assos - множеството удивителни знаци, които използва, създават впечатление за голяма категоричност и може би рязкост на тона. Но това може да се дължи на недостатъчно добро познаване на правилата на пунктуацията Wink Или пък може би тя е по-страстна натура и смята, че по този начин изразява своето послание по-добре. Не знам, но пак казвам - харесвам Инес, въпреки че на места звучи дори леко наивно. Наистина всеки автор и всеки блогър не може да въздейства еднакво върху всички читатели, има си някаква химия в тези неща.

А Милко не го чета редовно, но на мен пък той ми се струва прекалено рязък, категоричен, надменен. Имам късмет да разбирам за какво говори, защото съм чела същите източници, които е чел и той, но повечето хора няма да го разберат, защото често не си прави труда да бъде разбран, а по-скоро му е приятно да провокира, но това може да отблъсне много хора.

На нещо много интересно попаднах сега и искам да споделя Simple Smile Много харесвам този блог: http://www.ketotic.org/ Видях, че имат 3 нови статии, които не съм чела, така че започнах да чета едната, но тогава ми направи впечатление, че жената (Амбър) има и отделен блог: http://www.empiri.ca/ Сега го разглеждам. Започнала го е преди 1 година и споменава, че тогава вече от 3 години се е хранила предимно с месо (значи вече стават четири години, откакто яде основно месо - така пише в общия им блог). Яде и яйца, и много рядко по някое листо салата, кисела краставичка или малко сметана или тъмен шоколад. Подобен начин на хранене, но само с месо, е изпробван под формата на научен експеримент от антрополога Вилялмур Стефансон под влияние на наблюденията и опита му от живота му с инуитите, които също се хранят изключително с месо. Стефансон консумира само месо в продължение на една година и резултатите (подобрение на теглото и на някои параметри на здравето му) са описани в публикации и книги. Сега Амбър помества текст от неговата съпруга, която разказва как двамата се върнали към "месоядството", след като години наред се хранили смесено. Той поискал самият той да се върне към този начин на хранене, защото бил леко напълнял, не успявал да отслабне и не се чувствал добре. И така първо той, а после и жена му започнали да се хранят (освен с овче месо като основа на хранителния им режим) с яйца с много масло за закуска, кафе с малко сметана, понякога бутилка вино, често по половин грейпфрут, но иначе без друга растителна храна. Стефансон не само отслабнал неусетно, а и дългогодишната скованост и болки в едното му коляно изчезнали. Преди не можел да си сгъва коляното и се затруднявал да слиза по стълбите, но с преминаването към този начин на хранене скоро забравил кое е било болното коляно, защото нищо вече не го боляло и нямал проблеми със стълбите. Изчезнала и болката в тазобедрените и раменните стави. А отгоре на всичко се оказало, че им излиза по-евтино да се хранят по този начин, а и времето, прекарано в готвене и миене на чинии, намаляло. Много ми хареса това Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 09:33 от Cioccolata

# 316
  • Бургас
http://www.dr-gonzalez.com/clinical_pearls.htm интересен сайт за ензимите за всички,които знаете английски,аз не съм от тях  Embarassed
Ако на някой му е интересено и прочете,ще съм благодарна,ако после сподели   bouquet

# 317
На мен пък Инес не ми допада. Прекалено е обсебена, праволинейна и категорична. Не ми харесват също и проповедническия и тон, рецептите и лозунгите през ред, затова и спрях да я следя. Лазар и особено Милко са ми далеч по-приятни като съдържание и стил (може би защото донякъде сме колеги  Thinking).

Но всъщност разнообразието на подходите е по-скоро плюс. Ето че за всеки вкус си има блогър и това позволява по-широка аудитория Simple Smile

Вярно е, че е такава!  Laughing Обаче не знам дали си се усетила, но на българина, ако не му креснеш в ухото и не му покажеш кой е шефът, няма да те слуша изобщо. В това отношение и Милко е много в час - говори направо и не пести критики. И той е доста догматичен и праволинеен. Но ми липсва при него подробните обяснения. Той само казва кое и какво да се прави, но не обяснява ЗАЩО, което кара другите хора да го мислят за луд. Обаче ако дава важните детайли, винаги ще бъде чук в споровете с разни "специалисти".  Twisted Evil

# 318
  • София
Витамин К 2 ми е на свършване и трябва да си поръчам нова опаковка, иска ми се да ви помоля да ми разясните, каква е разликата между тези двата:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-K-2-100-mcg-100-Vcaps/8702
http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggie-Caps/36220

Досега пиех от втория.

# 319
Вивиан, сигурно си видяла, че броят на капсулите е различен - това е първата разлика Laughing Втората е допълнителното съдържание: този с 60-те капсули съдържа вит. С, а другият съдържа люцерна.

# 320
  • София
Благодаря Шоки  Hug
Това alfalfa (medicago sativa) не знаех какво е и понеже не съм наясно с какво К2 си взаимодейства най-добре, затова питам  Embarassed 
Да не е някоя по-добра съставка  Laughing

Мерси   bouquet

# 321
Точно люцерна е алфалфата Simple Smile Бих предпочела този вариант  Peace

# 322
  • SA
Абе, не е баш така, Аги.  Simple Smile С крясьци и императивен тон нищо не става. Поне за голяма част от хората, де. Според мен, ширещото се в БГ мнение, че този режим е налудничав и абсурден, се основава немалко на опитите на Милко да оригиналничи по разни медии, като вместо спокойно да обясни основните принципи, подчертава как трябва да се яде сланина и пият сурови яйца и подобни неща. Еми, сьгласи се, че това нито е основното, което един човек трябва да научи, чувайки за пьрви пьт за ВМ-НВХ, нито би прозвучало привлекателно дори за повечето хора, които са на този режим.
Отделно и тази информация, казана с надменен тон за абсолютност и безпогрешност...
В това отношение Лазар е прав - трябва да сме отворени за новата информация, която неизбежно ще се появи след време с напредването на познанието ни за човешкото тяло.
От Инес сьм чела само някои статии, които тук сте препорьчвали, та нямам изградено мнение за стила й на писане.

# 323
Цитат
.................но на българина, ако не му креснеш в ухото и не му покажеш кой е шефът, няма да те слуша изобщо. В това отношение и Милко е много в час
Това може да е валидно при някои хора, но в общия случай предизвиква гняв или отегчение.
Милко съм го гледала веднъж при Гала.Изтърпях го само първите 3-4 минути.
Има един такъв налудничав поглед, имах чувството, че и през монитора е способен да ме убие     Laughing  , ако не му пригласям:"Дааа, тааака еее!"......    Simple Smile
Определено имам чувството, че той се тъпче с много добавки.Подобна агресия не ще да е само от диетата му.А не е тайна, че много добавки са причина за агресивно поведение.  

# 324
мдааа
имам чувството, че преди Милко е бил някак си по-склонен да обяснява и в един момент му е писнало и обърнал плочата
а и обяснението не е талант на всеки, някои го имат като Шоки, други никой никога не може да ги разбере какво се опитват да кажат (и аз в тази категория  Embarassed, ама при нас май това е професионално изкривяване, все пак с него имаме съвсем еднакво образование)

отделно за него е трудно да възприеме, че не всички са със старт като неговия, спорт от деца и никакви проблеми с теглото
има хора като мен, които почват със спорт за първи път в зряла възраст, както напр  на мен ми се случи на 35
така че всичко е супер индивидуално и именно нежеланието да се разбере този факт не ми харесва у него

Краси, аз не вярвам, че взима добавки
той е почти фанатично на режима, а това изключва анаболи и подобни, ако тях имаш предвид
иначе омега3 и вит.Д със сигурност взима, но не виждам връзката им с агресивност

иначе и аз не обичам догмите стил Дюкан
няма ли обяснение какво, защо, как, не може да ме спечели за дълго
най-много да ме впечатли за кратко и до там

именно това напр е една от основните причини за успеха на д-р Ендфелд тук
обяснява кратко и ясно, така че и грам да не разбира човек от физиология и биохимия пак ще го разбере
и това го прави достъпен за масата

от вчера вкарах в употреба замразен зелен фасул
да припомня колко добра гарнитура е, особено със сос от кис. мляко и джоджен

# 325
Цитат
от вчера вкарах в употреба замразен зелен фасул
да припомня колко добра гарнитура е, особено със сос от кис. мляко и джоджен

Наистина е страхотно! Аз си правя зелен фасул с яйца на фурна -като огретен. Много вкусно също.

Иначе на мен Милко ми допада, нищо че е малко по-серт Simple Smile  Всъщност за първи път чух от него за режима и тогава започнах да чета темата. Но настина  не всеки може да приеме за нормално сутринта да закуси с 10 яйца - сурови и разбити в чаша, което Милко показа в едно предаване Simple Smile

# 326
  • SA
http://www.dr-gonzalez.com/clinical_pearls.htm интересен сайт за ензимите за всички,които знаете английски,аз не съм от тях  Embarassed
Ако на някой му е интересено и прочете,ще съм благодарна,ако после сподели   bouquet

mis_val, прегледах я тази статия, кьм която си дала линк.
Става вьпрос за някакво алтернативно лечение на рак по метод, сьчетаващ използването на протеолитични ензими, диета, добавки от витамини и минерали и клизми с кафе.
- По отношение на диетата - авторьт разделя пациентите на две групи, в зависимост от вида на рака, който имат. Той счита, че голяма роля вьв вьзникването на злокачественото заболяване има дисбаланса вьв вегетативната нервна система -доминиране на симпатикус или парасимпатикус. И според него  вида на приеманата храна може да коригира този дисбаланс. Солидните тумори на бял дроб, панкреас, дебело черво, матка , гьрда, яйчници и др. са посочени като пример за сврьхфункция на симпатикуса и се счита, че при тях е подходящо хранене с предимно растителна храна, която стимулира парасимпатикуса и по този начин балансира вегетативната нервна система. Злокачествените заболявания, произхождащи от крьвни клетки - лимфоми, левкемии, миелом пьк се счита, че се повлияват добре от консумация на предмно месна храна - с високо сьдьржание на протеини и мазнини - които стимулират симпатикуса, който при тези заболявания бил с понижена функция.
- За добавките от витамини и минерали - били определяни според вида на тумора.
- За протеолитичните ензими - не можело да се използват такива, закупени от аптечната мрежа, защото за пациентите на тази клиника те били специално призвеждани в Нова Зеландия. Но се давали в големи дози - до 45-50 грама и 130-170 капсули.
- За клизмите с кафе - стимулирали функциите на черния дроб и изпразването на жльчката.
Като резултати за лечението на рак на панкреаса по този метод - посочват проследявана група от 11 пациента, 8 от които са били в 4 стадий на заболяването. Четири от тях са преживяли 3 години, а двама били все още живи кьм момента на интервюто - с 4 години преживяемост. За сравнение, стандартно лекуващите се в този стадий преживявали максимум 19 месеца.

Интервюто като гледам е доста старо - от 1999 година.

# 327
от много време ми прави впечатление тези клизми с кафе
категорично не ги одобрявам
именно по този начин кофеина се усвоява светкавично, което дига инсулина
а именно високия инсулин трябва да се избягва при раковоболни или такива с висок риск

после: разст. храна при тумори на матката  newsm78
точно по този начин моята миома, която се води доброкач. тумор, стана двойна за месец

с две думи: не вярвам на такива работи

и пак ако едно нещо работи при един, то при друг може да ускори злокачеств. развитие
не са толкова универсални тези "съвети"

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 12:03 от Анонимен

# 328
  • София
от много време ми прави впечатление тези клизми с кафе
категорично не ги одобрявам
именно по този начин кофеина се усвоява светкавично, което дига инсулина
а именно високия инсулин трябва да се избягва при раковоболни или такива с висок риск

после: разст. храна при тумори на марката  newsm78
точно по този начин моята миома, която се води доброкач. тумор, стана двойна за месец

с две думи: не вярвам на такива работи

и пак ако едно нещо работи при един, то при друг може да ускори злокачеств. развитие
не са толкова универсални тези "съвети"

Извинете, аз отново с глупав въпрос  Embarassed
Чувала съм за това, че кофеина вдига инсулина, как точно става това?
Много се извинявам, че досаждам с тъпотии  Embarassed

# 329
  • SA
Ами , W'A'S'P', теории всякакви.
Но че досега никой не е измислил ефективно лечение за рака на панкреаса в напреднал стадий, е видно по това колко много известни и богати личности починаха точно от тази форма на рак. Джобс щеше личен завод за протеолитични ензими да си сьздаде, ако беше това лечение толкова ефикасно.
Но както и преди сьм писала, ефективно лечение за всяко заболяване може да се намери единствено когато сьс сигурност е ясна причината за неговото вьзникване. Уви, за рака засега има основно хипотези.
Вив, кофеиньт повишава т.нар. контраинсуларни хормони- адреналин, норадреналин, кортизол, които пьк повишават крьвната захар. И оттам - нужда от повече инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт