ВМ-НВХ, част 66

• 38 865
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Искам да се похваля с първата тренировка, която направих днес. Най-накрая, след много мъдруване и лежане си вдигнах задните части и стигнах напук на себе си на йога. Каквото можах направих, много съм доволна, че сторих първата крачка!
За жалост не мога да се похваля с отслабване на мерки и теглилки, защото кантарът е много упорит и вече 24 дни не ми показва отклонение. Първо смятах калории, сетне спрях, защото видях, че се движа в правилната посока на хранене. Само изпитвам съмнение, че ям точно колкото харча - тоест около 1800ккал дневно. Четох, рових - уж не било толкова важно да се смятат калориите  в този режим, но пусто тяло, толкова ли за близо месец не мръдна в посока отслабване!
Кахъри се кахъря, защото гледам по една телевизия разни хора, които за 1г правят режими и от 160-200кг се намаляват драстично. Там не казват какъв точно хранителен режим им правят, като гледам си смятат менюто и наблягат на зеленчука и месото, но и много спортуват. Явно аз трябва да загрея с йогата и да хукна на някой по-сериозно спортно занимание, за да се почувствам удовлетворена от себе си.
Поздрави на всички ви! Благодаря, че ви има!  Hug

# 346
alma, и аз засега намаляване на мерки нямам. Килограмите са даже леко в плюс, но това е заради тренировките, които започнах. Обаче виждам, че се пооформям тук-там. Laughing Храната не ограничавам, но вече ям много чисто. Месо, яйца, сирене  и зеленчуци. От време на време кафе и чай. Добре е, че си се захванала със спорт. Аз така се чувствам доволна от себе си и знам, че правя нещо хубаво за тялото си. Момичетата по-назад обсъждаха дали наистина си струват всичките усилия да разкараме последните мазнинки - ами аз си дадох сметка, че за никъде не бързам. Според мен като ми се посъбере повечко време на режима (засега съм на него от почти 2 месеца) и нещата сами ще си се наредят. Сладко и тестено- преди ми бяха основна храна и прекалявах с вреднотиите, а сега ги подминавам сякаш не съществуват. Хич не ми се ядат, а и честно казано не искам да рискувам да хапна уж една-две хапки, а накрая да изтърва края на въжето. А и знам, че по отношение на джънк-а съм като наркоманите - без хич мога, с едно-не.  Peace

# 347
  • SA
Е, то кьдето има негативна класация, ние задьлжително се нареждаме в челните места, за сьжаление.  Sad
alma, странно, че за почти месец на този режим нямаш никакви резултати. Това би било обяснимо, ако нямаш много килограми за сваляне. Ако не е така, аз бих обьрнала внимание на количеството вьглехидрати, които приемаш и сьщо дали нямаш някакви хормонални нарушения - напр. вьв врьзка с щитовидната жлеза.
Спорта е хубаво нещо и браво, че си започнала някакви спортни занимания!  Hug Това винаги е от полза.
Баничка*, браво! Мисля, че много правилна посока си поела!

# 348
alma, браво за тренировката! Simple Smile А поне минимално намаление на мерките нямаш ли? Embarassed Спомням си, че взимаше силни лекарства, може те също да влияят.

# 349
  • София
Да се похваля и аз със започване на малко спорт  Blush
Засега правя 30 дневната програма за оформяне на глутеус на Брет Контрерас, но имам много добри намерения за още тренировки. Дано не си остана само с намеренията.

# 350
Явно аз трябва да загрея с йогата и да хукна на някой по-сериозно спортно занимание, за да се почувствам удовлетворена от себе си.
Хич не я подценявай - дишането и асаните доста добре влияят на метаболизма, а мускулите се оформят по един много деликатен начин  Peace

# 351
... но имам много добри намерения за още тренировки. Дано не си остана само с намеренията.

Няма! Ще се зарибиш, ще видиш  Hug
alma, супер за йогата  Peace И аз нямам минуси в кг. Но пък днес съм обула панталон, който съм носила последно преди 6 години. Тогава съм тежала около 48-49 кг най-много. Сега съм 54  Embarassed Но не мисля, че има кой знае каква разлика в това как ми стои. Това пък за пореден път ме убеждава да не гледам кантара, а начина по-който изглеждам. Все пак последните три години спортувам и въпреки, че килограмите са повече, имам подобрение във визията. При последното ми мерене и сантиметъра не отчете намаляване на обиколките, но явно все пак има  newsm78
На шесто място сме в Европа по детско затлъстяване  Tired

http://society.actualno.com/Na-shesto-mjasto-sme-v-Evropa-po-det … tml#ixzz2ifVH5ck4

Мдаааа, и такива кльощавички като моите ги гледат като недохранени. Малката, нали е под нормата, та й назначиха "диета". Препоръчаното хранене е с шесткратно и при всяко има хляб  ooooh!
Не мога да разбера защо на всяка цена трябва да я направим "пухкава"
Аз също съм пропуснала коментарите за влиянието на храните върху телесната температурата. Ще съм благодарна, ако ме просветлите малко /препратката от W'A'S'P' е на английски  Embarassed/ На мен от известно време Т ми е 35,2; 35,3, до 35,5, което ми е много странно. Никога не съм била с толкова ниска телесна температура

# 352
...
Аз също съм пропуснала коментарите за влиянието на храните върху телесната температурата. Ще съм благодарна, ако ме просветлите малко /препратката от W'A'S'P' е на английски  Embarassed/ На мен от известно време Т ми е 35,2; 35,3, до 35,5, което ми е много странно. Никога не съм била с толкова ниска телесна температура

извинявам се за недоразумението
линкът е за д-р Оз и как режимът помага при Алцхаймер
няма нищо общо с телесната темп

това, което Краси питаше и аз отговорих, че е коментирано, е че лятно време минавам на режим без свинско и телешко, карам предимно на пиле, млечни, яйца, риба, защото ми е топло и в жегите не мога да ям свинско
намалявам силно и маслото и консумирам предимно зехтин

според разни източни учения храните са затоплящи или охлаждащи
свинското е от първите
зехтинът от вторите, както и плодове и зеленчуци
за тези учения не бях чувала до преди година, но и сама по пътя на опита бях стигнала до този извод

ако в един студен зимен ден хапна стабилна мазна закуска с яйца и бекон после ми е жега цял ден, хода в тънко яке и не мръзна
но установх, че ако ям салата със зехтин за обяд после треперя цял ден и затова в студовете салати не ям вече

Всъщност термогенен ефект имат белтъчините, а всички хора имат нужда от белтъчини, независимо дали са испанци, или инуити Sunglasses Така че този аргумент не важи. Освен това испанците ядат и доста риба и морски дарове, и доста свинско. И зехтина го разливат доста щедро, не ядат никак постно. В никакъв случай не нагъват само зеленчуци и ориз, а напротив, кухнята им е прилично мазна.

аз на Дюкан си треперех нон-стоп, въпреки че изяждах доста белтъчини
там нямаше свинско обаче, а предимно пилешко и риба
резултатът беше едно вечно мръзнене по 6 месеца зимния сезон
явно зависи откъде идват тези белтъчини

така че ставаше дума за терморегулацията, не за телесната темп
макар че сигурно има връзка

напр сега лятно време не се потятака както преди и жегите ги понасям доста по-леко от преди

аз напр не знам колко е моята телесна темп
откакто останахме без живачни термометри заради една авария у нас и минахме на електронни, уж супер скъп беше, ама ме изкарва макс 35град, а а ко усещам че имам треска стига до 36
шашава работа

# 353
W'A'S'P', точно съм на вълна Аюрведа и хранене според типа доша Simple Smile Сега разбирам защо дават различни храни подходящи за различните сезони  Peace
Изобщо не съм изненадана, че млечните не са препоръчителни за моята конституция, това и сама го установих.

# 354
W'A'S'P', точно съм на вълна Аюрведа и хранене според типа доша Simple Smile Сега разбирам защо дават различни храни подходящи за различните сезони  Peace
Изобщо не съм изненадана, че млечните не са препоръчителни за моята конституция, това и сама го установих.

сподели книга, ако искаш
аз още не съм почнала да чета сериозно
интересно ми е, но нямам време и за това,поне в момента
но поне да събера заглавия за след време

ОМ пише интересни неща тук-там
но доста съкратено
а на мен ми се иска да науча повече, някой хубав ден

# 355
Не съм се сдобила с книга още, инструктора по йога ни разказва разни неща, мога да питам да препоръча. Той се храни според Аюрведа, но е вегетарианец, иначе Аюрведа противно на очакванията ми не изключва месото Simple Smile
Този тест е добър: http://ayurveda.newage.bg/%D0%B0%D1%8E%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D … D1%8F%D0%BB%D0%BE
А в същия сайт има и за храните - подходящи и такива, които да се избягват - според конституцията.

# 356
благодаря фата
мен по-скоро ме интересува кулинарната страна на нещата
кое с какво се комбинира и най-удачния метод за приготвяне на даден продукт

# 357
W'A'S'P', ако позволиш един личен въпрос към теб:
Скрит текст:
Прочетох назад, че имаш миома, която е нарастнала при консумация на растителна храна. Тъй като и аз имам такава , открита преди 5 години и засега отлагам операцията, която ми предлагат , защото продължава да нараства постоянно. Та въпросът ми е : дали сега при този режим имаш някакво подобрение относно размерите й?
А ето няколко техники за приготвяне на храната според Аюрведа .

Ето и тук са посочени някои от принципите на готвене според Аюрведа.

А, ако може един лаишки въпрос към вас , тъй като не съм чела нищо по тази тема (ако може линк към темата за тях  Praynig) : Говорите за някакви пробиотични ензими и наскоро ставаше дума за един, който много помага при настинки ( забравих му точното име  Embarassed) . Тези ензими от аптека ли се купуват или и те е по-добре да се поръчват отвън?

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 11:52 от dani1712

# 358
http://ayurveda.newage.bg/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8-% … %D0%BD%D0%B5.html
А за комбинациите си знаем - месце със зеленчуци Wink
Помня, че е добре обядът да е салата и месо, а вечерята може нещо сготвено и по-леко от обяда.

п.п. dani1712, изпреварила си ме с линка Simple Smile

# 359
dani1712

Скрит текст:
не от раст. храна, а от плодове и чай с мед
че уж нали това било здравословно гладуване и всички болести изчезвали

мен ме оперираха тогава, беше голяма и било наложително според лекарите
и ми обещаха да се виждаме често по същия повод
засега не се е случило, минаха 8год, от които вече почти 5 на НВХ

Общи условия

Активация на акаунт