ВМ-НВХ, част 66

• 38 874
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
А и друго се сетих - порцията за едно хранене трябва да се събира в шепите ни Simple Smile

# 361
Не знам как би се съвместило  ВМ НВХ с Аюрведа.
Да, в Аюрведа се консумира и месо, но в минимални количества.
Основно се набляга на зърнени, бобови, зеленчуци, ядки, семена.

# 362
Не съвсем. За моята конституция например са подходящи 4 вида месо - заешко, козе, биволско и домашни птици, свинско отвреме навреме, а ядки не ми се полагат. Зърнени и бобови - много малко видове  Peace
Но аз наистина се чувствам най-добре с основни хранения месо със зеленчуци Simple Smile

# 363
Момичета, може ли коментар за този холестерол, много ще съм ви благодарна! На мъж е. Притеснен е, че ЛДЛ-то е високо, на режима е от половин година.

Скрит текст:
Холестерол - общ ( Total Cholesterol )   5.85   mmol/l   препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - HDL-Cholesterol   1.24   mmol/l   препоръчителна ст. за М. над 1.0; Ж. над 1.2
Холестерол - LDL-Cholesterol   4.07   mmol/l   препоръчителна стойност до 3.0
Холестерол VLDL-Cholesterol   0.54   mmol/l   ---
Триглицериди (Triglycerides )   1.19   mmol/l   препоръчителна стойност до 1.7

Попаднах на едни съотношения във форума на Марк, според тях е ок:
TotC/HDL = 4.7 (ideally < 5)
Trig/HDL = 0.9 (ideally < 2)
LDL/HDL = 3.2 (ideally < 4.3)

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 14:59 от негативна

# 364
  • SA
негативна, сьотношението TG/HDL излиза 2,23 - обикновено тези сьотношения се изчисляват, когато стойностите са измерени в мг/дл. При нашите мерни единици - ммол/л, сьотношенията между различните холестероли излизат сьщите, но когато в сьотношението участват триглицериди - трябва да се преизчислява.
Но мисля, че не са лоши резултатите на този мьж. Добре ще е , ако триглицеридите му понамалеят още малко. Алкохол пие ли?

# 365
Благодаря ти, кам!  bouquet

Пие много рядко (2-3 пъти месечно бира или вино), твърд алкохол никога. Има и да отслабва 10-15 кг още, досега е -10, не знам има ли значение... И доста млечни консумира. Хм.

# 366
  • SA
На твое място, не бих се притеснявала изобщо! Като достигне до нормалното си тегло, вероятно повече от перфектни ще са му изследванията.
Алкохола не му е много, за млечните - не знам, но едва ли му се отразяват зле.
Абе, с две думи, добре сте!  Hug
Ако и моя мьж беше толкова добре, ехеййй, щях да почерпя направо.  Simple Smile

# 367
Благодаря ти, успокои ме! Hug

# 368
  • Варна
Дамен, искам да попитам дали се наливате с вода? Не виждам да прилагате тая метода с оглед изхвърляне на непотребни вещества от организма, а и има ли въобще смисъл от препиване с вода?
Едно време се държеше на минимум 2,5-3л вода дневно, а един фитнес инструктор ме съветваше да пия още повече, че водата била като прахосмукачка. Споделете мнение, моля! Hug

# 369
  • София
Ами аз да ти кажа, си пия около два литра без да се мъча. Понякога и по 2,5.
До мен винаги имам чаша с вода, пия нормално, когато ми се допие, което е често Simple Smile

# 370
Точно днес младежът от Authority Nutrition писа за водата Simple Smile Неговият съвет, с две думи, е да се пие вода, когато сме жадни, без да се наливаме насила Wink

# 371
  • SA
Аз сьщо пия вода, колкото ми се пие , не меря и не се насилвам да пия определени количества.
Нормално е в по-топли , летни дни да се изпива повече вода, особено ако се стои на сльнце. В такива случаи може и над 3 литра да докарам.

# 372
За който се интересува и чете английски - статия, обобщаваща информацията (с линкове към съответните публикации) за положителното въздействие на НВ-ВМХ върху маркерите за сърдечносъдова заболеваемост (ХДЛ, ЛДЛ, триглицериди и т.н.): http://www.ketotic.org/2013/09/the-ketogenic-diet-reverses-indicators.html Коментарите също са интересни и допълват информацията.

И един филм по австралийската телевизия за истинската причина за ССЗ: http://www.youtube.com/watch?v=rDVf-00w5gk

И като съм почнала с линковете, да дам и едно интервю с д-р Фини относно щадящите свойства на НВ-ВМХ по отношение на гликогена: http://www.meandmydiabetes.com/2011/04/14/steve-phinney-low-carb … r-than-high-carb/

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 20:12 от Cioccolata

# 373
Голямо благодаря за линковете, Шоки!

За водата - пия колкото ми се пие и когато ми се пие.

Да отчета -12 кг свалени от април. Имаше застой, сега се раздвижиха нещата. Усещам, че тялото ми е готово за спорт вече. Тези дни се наложи да гоня метрото и търчането ми достави истинско удоволствие, вместо болка и задъхване.

Само една болка имам: никой не ми казва, че съм отслабнала. Joy

# 374
Ти пък се хвали - тогава щат  не щат ще "забележат"!

Общи условия

Активация на акаунт