ВМ-НВХ, част 66

• 38 654
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • SA
_belladonna_ , според мен, на пьрво време свикни да се храниш с подходящи храни. Не мисля, че е необходимо да се впускаш в изчисления за всяко хранене. Протеините в този режим не са прекалено много - по 1-2 г/кг тегло, или 20-30% от енергийния сьстав на храната.
Сьвсем ориентировьчно- за жена, ако се храни 3 пьти на ден, би трябвало да приема на хранене :
- 2-3 яйца/ или 100-200 грама месо, или риба ( но не филе, а с мазнините/кожата) / или 100 грама хубаво сирене, или кашкавал, или извара
-  зеленчуци ( без картофи) - задушени, на салата, овкусени с мазнина , най-добре зехтин, масло
- и от време на време похапвания с пьлномаслено кисело мляко, заквасена сметана, тахан, ядки, черен шоколад, плодове и т.н. в по-малки количества.
Свикни с това хранене, пьк след време, ако не отчиташ никакви резултати, може да направиш някои изчисления.

# 676
УАСП, благодаря за идеята за запържен в масло карфиол, чуден става, особено вкусен с овче сирене...
yulinga, бланшира ли го преди да го запържиш?

# 677
  • Пловдив
Lemy, не направо в тигана с много масло. Трябва повечко време, за да омекне, но става чуден.
Yoya, много се радвам за теб! Hug И на мен твоят подход към режима много ми допада - подобен е и моят... Simple Smile

# 678
  • Варна
 Кameloth точно от такава конкретна информация имах нужда, благодаря!
Всъщност не съм решила да започвам режима все още. Вярно е, че не съм изчела много , идеята за това хранене ми е едва от днес Simple Smile Разбира се че е важно да знаеш принципите и от там да си наясно с какво всъщност се захващаш, но отнема време, с което в момента не разполагам.

# 679
Някой има ли проблеми с тоалетната при толкова протеини?
Протеините не са толкова много, ето една таблица от SPIDER SPORT

Може да погледнеш и тук:
http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

yulinga, ще пробвам, накупила съм доста карфиол тези дни. Simple Smile

# 680
Цитат
_belladonna_ , според мен, на пьрво време свикни да се храниш с подходящи храни. Не мисля, че е необходимо да се впускаш в изчисления за всяко хранене. Протеините в този режим не са прекалено много - по 1-2 г/кг тегло, или 20-30% от енергийния сьстав на храната.
Сьвсем ориентировьчно- за жена, ако се храни 3 пьти на ден, би трябвало да приема на хранене :
- 2-3 яйца/ или 100-200 грама месо, или риба ( но не филе, а с мазнините/кожата) / или 100 грама хубаво сирене, или кашкавал, или извара
-  зеленчуци ( без картофи) - задушени, на салата, овкусени с мазнина , най-добре зехтин, масло
- и от време на време похапвания с пьлномаслено кисело мляко, заквасена сметана, тахан, ядки, черен шоколад, плодове и т.н. в по-малки количества.
Свикни с това хранене, пьк след време, ако не отчиташ никакви резултати, може да направиш някои изчисления.

Камелот, много добре си синтезирала моите мисли  Mr. Green.Тъй като и аз отскоро съм на режима ми беше трудно да приема толкова имформация и то точно обратното на това, което съм слушала да се разгласява по медии и прочие, но поради здравословните ми проблеми се зачетох в интернет и така попаднах на този форум.В началото на месеца претърпях операция (тумор на преден плосък мускул на корема) и повече от всичко искам да се грижа правилно за здравето си.Тумурът е доброкачествен  това е хубавото.И понеже утре е нов месец планирам да изчистя малко повече яденето си и като прочетох препоръките на Камелот....те съвпадат с моите планове  newsm10.Наистина искам да отслабна, но повече от всичко искам да съм здрава и за мен това е правилния път.

# 681
Вивиан, отговарям първо за адреса от Сейв Дарина Embarassed Учудих се, че е излязъл така, защото когато копи-пействах, нарочно погледнах и не беше изписан по този начин newsm78 Напиши в Гугъл на български (без кавички - няма нужда) "съдържание на въглехидрати, мазнини, белтъчини" и виж сайта www.save-darina.org - явно той излиза по този начин, не разбирам защо Embarassed

Да, Камелот е обяснила много добре Hug Не е необходимо толкова стриктно смятане и мерене, особено в началото. Запознайте се с принципите и започнете, карайте така известно време и следете за резултати (не само на кантара). Ако съвсем нищо не се промени за поне един месец, тогава започнете да пресмятате за няколко дни, за да видите дали не грешите по-сериозно в някое отношение. Но иначе, ако се спазват принципите за подбор на храните, които Камелот е описала, не са необходими сметки Peace

И още нещо, понеже явно често се получават недоразумения: не очаквайте да сваляте по 1-2 килограма на седмица - не стават толкова бързо нещата Wink Или по-точно, има мъже, при които стават, но това най-често са хора с доста изразен метаболитен синдром, което ще рече или направо диабет, или много сериозно затлъстяване. А и на мъжете по принцип им е по-лесно с всякакви диети за отслабване, а с този начин на хранене наистина повечето много лесно и учудващо бързо нормализират теглото си. Има и жени, при които върви толкова лесно и бързо, но и те най-често са със сериозно затлъстяване и/или диабет и/или други метаболитни нарушения. Ако имате 4-5 килограма за сваляне от нормално иначе стартово тегло, няма да стане толкова лесно и бързо Peace

И също така, ако дълго време нямате никаква промяна нито в теглото, нито в мерките, помислете за други причини, например проблем с щитовидната жлеза.

Спортът също трябва да се има предвид: с него се увеличава мускулната маса, а мускулите тежат повече Wink

И още нещо да добавя: днес във ФБ Инес Субашка дава линк към една своя статия от 2012 г. - "5 странични ефекта за нисковъглехидратната, високомазнинна диета, за които трябва да знаете". Много хубаво четиво е и дори не е лошо да бъде на първа страница Peace

Последно в този пост, че стана доста дълъг Embarassed Пишете, че ви се прияждат картофи, леща и т.н., че много обичате, но се въздържате. Аз тези проблеми общо взето ги нямам, т.е. почти никога не ми се налага да се боря с тях. Причината е, че в моята мотивация външният вид никога не е бил на първо място. Винаги на първо място е било здравето. Искам да имам по-редовен цикъл (не знам дали може да стане напълно редовен Embarassed Rolling Eyes). Освен това искам да намаля риска си за диабет, сърдечносъдови заболявания и други проблеми (този риск при мен е повишен и заради фамилната обремененост, и заради моята собствена поликистоза). Също искам да облекча ставите си, да ги товаря колкото е възможно по-малко. Всичко това ми е много по-важно от външния вид и винаги е било така. И всичко това означава, че трябва да бъда максимално стриктна. Затова не ми е трудно - защото го правя за здравето си на първо място, а чак след това мисля за външния вид. Писала съм и друг път: и аз имам и поувиснала кожа (защото цял живот съм била с наднормено тегло и въпреки че не ми личи толкова много, явно кожата ми не успя да се събере напълно и не вярвам и да успее Rolling Eyes), и сланинки имам (много повече, отколкото искам), и не са ми равномерно разпределени мазнините, т.е. в горната част на тялото са по-малко, в долната са повече. И други разни желания имам по отношение на външния вид, но всичко това отстъпва на желанието ми да съм наред в здравословно отношение. Peace Така че съм намерила какво да ме мотивира и едни картофи или леща, или пица, или торта, или ориз не са достатъчно изкушаващи за мен, освен в много екстремни обстоятелства Peace С други думи, помислете си какво ви мотивира вас - тогава ще ви бъде по-лесно (ако въобще решите да спазвате по-голяма стриктност).

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 17:55 от Cioccolata

# 682
Благодаря на всички ви Hug.

Дневник съм си водила- никаква файда Naughty....

Мерките на краката са ми минус 2см, но пък дупето ми се вижда по-обемно, но това е от тренировките със сигурност...

Абе знам си аз, че трябва повечко мазнини да включа и т'ва си е  ooooh!

# 683
Шоки, относно Сейв-Дарина - някои сайтове са баннати по някаква причина във форума (обикновено заради спам) и администраторът в кода на форума е записал съдържанието Х да се замества със съдържанието У, т.е. всеки път спамърът като се опита да сложи линка, адресът се замества с посоченото от администратора, в случая Сейв-Дарина. Това засяга всички потребители, за съжаление.

От други теми съм го забелязала това, обикновено някои клюкарски сайтове излизат като ввв.спам.ком и са некликваеми. Момичетата го заобикалят, като напишат името на сайта на кирилица, със слагане на тиренце (което предупреждават да се махне)  или с интервали между буквите на линка. Дано го обясних. Embarassed

# 684
негативна, разбрах какво имаш предвид Wink

Поствам една статия - за това защо нитратите и нитритите не са чак толкова страшни: http://fitwell.bg/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/%D0 … 014_i.336503.html (да уточня, че същото нещо го писаха още преди месеци в шведските сайтове, а мисля, че и в американски съм го чела, може би при Марк Сисън Thinking)

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 18:13 от Cioccolata

# 685
  • SA
 Simple Smile Не можах да се сдьржа.
Скрит текст:
Понеже с последния си постинг Шоки сьздаде доста погрешна представа за това как изглежда, ми се иска да споделя впечатлението си, тьй като сме се виждали. Тя е фина и грациозна като китайска порцеланова статуетка.  Heart Eyes Та за здравословните проблеми, тя ще каже как са се повлияли от режима, но и визуално сьщо е постигнала забележителни резултати.
Аз пьк ориз, картофи, фасул и леща никога не сьм обичала, даже и в годините, когато не знаех за този режим. Хляб сьщо бях престанала почти да ям години преди това. Та на практика, когато започвах ВМ-НВХ не ми бе особено трудно да се боря с изкушения.

# 686
Дами,от колко време се придържате към режима и какви са резултатите ви от тогава?
Ей така,за мотивация да чуя нещо хубавко  Rolling Eyes

# 687
  • София
Шоки, много ти благодаря   bouquet Пробвах както казваш, не става, копирах и директно твоят линк в Гугъл, пак не става. Явно Сейв Дарина нещо не е разрешен ли, какво ли, нямам идея. Всъщност - здраве да е.

bmwGirL, моят резултат е 3-4 кг за 7 месеца,, аз съм с малко за сваляне (вече де, тогава не чак толкова малко, особено на вид  Laughing) и също - в началото доста си угаждах, хапвах си редовно количества черен шоколад, разни режимни десерти и т.н, както и често прегрешавах с големи количества сладко. Напоследък съм по-стриктна, но вече ми е  и много по-лесно, не ме мъчи глада за захар  bowuu

# 688
Хехе, Кам, благодаря ти! Hug Аз наистина си имам и увиснала кожа (като се наведа или правя лицеви опори или планкове, личи доста Peace), и сланинки по цялото тяло (макар че имам и видими мускули и на ръцете, и на краката, а това лято, като отидох по потник в едното издателство, издателят ми каза да спра да тренирам, че вече съм била достатъчно мускулеста  hahaha), но тези неща не са ми приоритет. И винаги съм се чудила, като ми кажат, че аз имам много силна воля и ми се възхищавали. Не, не опира до воля, а опира до правилна мотивация Peace

Освен това наистина с времето вкусът се променя Peace Аз преди умирах за картофи и ориз, а към месото бях безразлична. Яйца също не обичах особено много. А сега обожавам ребра (но преди 2-3 години изобщо нямаше да ми хрумне, че някога ще обичам месо с повече сланинка по него Rolling Eyes), обожавам и телешки език, и телешки дроб на скара. И яйцата ги заобичах, дори варените (точно те не ми харесваха преди, пържените все пак повече), но ги обичам с масълце, а напоследък - и нарязани и объркани със зехтин, сол и червен пипер Wink Също ако някой ми беше казал, че обикновеното зеле, приготвено на фурна или задушено с масло, ще ми бъде сред любимите храни, също нямаше да повярвам. Преди и то ми беше безразлично - не ми е било неприятно, но и никога не съм го харесвала толкова много, а сега така, топлинно обработено и с повече мазнинка, ми е фаворит. Така че моите наблюдения са, че колкото повече наблягаш на някоя храна, толкова повече ти харесва и ти се прияжда тя, а другите храни, на които по-малко наблягаш, с времето престават да ти се прияждат.

Вив, сайтът е калориенбаланс.ком - дано така да можеш да го откриеш Embarassed

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 19:05 от Cioccolata

# 689
  • Варна
Гледам си Animal planet и дават предаване за кучешки впрягове. Коментираха издръжливостта на кучетата пред шейната, че организмът на кучето не бил като човешкия да гори въглехидрати, а горяло мазнини, затова били толкова устойчиви и бързи, бягали дълго и не се уморявали лесно. А котките дали горят мас? Сигурно и те са палео и трябва да сменя менюто за моята котка!
Впрочем, посях семето на раздора в магазин за XXL дами, след като обясних подробно как от дебел да станеш здрав и слаб. Сега се надявам информацията да стигне до повече клиенти на магазина.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт