ВМ-НВХ, част 66

• 38 208
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Четох, че някои от вас тренират в къщи. Искам да си купя гирички, можете ли да ме ориентирате от колко кг. да взема?

# 661
  • София
Астра, попитай в темата за домашните тренировки, там момичетата са много вещи и ще ти помогнат.

Аз си ползвам едни стари гирички от 1 кг, но са ми леки честно казано.

# 662
Астра, попитай в темата за домашните тренировки, там момичетата са много вещи и ще ти помогнат.
Заповядай там , но дай повече инфо за какви тренировки ти трябват. Начинаеща ли си? Вероятно да, щом задаваш този въпрос Simple Smile

На мен вече не ми се хапват ориз и картофи, въпреки че много ги обичам. Все още ми се хапва хляб понякога, когато ми замирише най-вече и шоколад -млечен с лешници. Но определено желанието ми за въглехидрати чувствително намаля. Боря се обаче с емоционалното хранене , както и с лакомията си на моменти Embarassed Но и аз имам мотивация и ще се справя и с това!

Вдъхновена от коментарите за мазничкото и енергията...Сега на обяд си спретнах бъркани яйца с мнооого масло. Чудно си хапнах, сита съм , но не ми е тежко. Толкова хубавичко ми стана, че не ме свърта сега на стола в офиса Grinning

# 663
Честит рожден ден Мер !!!

# 664
Добре бе момичета, само аз ли като съм стриктна качвам килограми...Вярно качвам мускулна маса, понеже тренирам интензивно, но въпреки това не искам да качвам...какво да направя, да намаля яденето ли newsm78..

Не може ли хем да сваля 4кг (мазнини само) хем да не качвам мускули...Да изчистя един вид..Как да стане...

...май трябва да намаля яденето.. Peace...или по скоро да намаля протеините (хапвам си бая месце) и да хапвам повече мазнини... Whistling

Аз да ви кажа, мазнини (животински) не ям много...хапвам авокадо, кокосово масло, бадеми, много малко масълце  и това е....добре е нали..?? newsm78

Мисля, че греша някъде , но наистина не знам къде..
От година и колко вече стана, когато стана съвсем стриктна и хоп.. качвам килца ...

Къде е грешката??

# 665
Относно тренировките вкъщи - препоръчвам Тае Бо,когато нямате възможност да тренирате във фитнес залата.  Peace

# 666
Аз днес не се спирам,ама...
*Semora* , а мерките как са ти? Там също ли има +?
И си мисля, че щом тренираш и хапваш повече протеин, май така се качва и повече мускулна маса. Аз се бях докарала малко като биче с такава грешка. Набивах месо, мазнините ми бяха малко особено в съотношение с протеина , наблягах на силови и изведнъж...4кила отгоре...Айде бях стегната, ама пък като буца Crazy
Затова сега много внимавам да не залитна пак натам, че тъкмо взех да намалям обиколки.

# 667
*Semora* ,след като редовно тренираш мисля,че си наясно с това: използвай по-леки тежести,но прави по-голям брой повторения при силовите тренировки,накрая завършваш ли с кардио и храниш ли се след това?Ако да - с какво?
Съветвали са ме да избягвам храната поне час след физически упражнения,ако желая да намаля теглото си.

# 668
Semora, на твое място ще си водя дневник с менюта и %
аз така в началото се хванах, че вместо високомазнинен режим карам на високопротеинов и че В ми не са 5%, а 15%
след като го разбрах, започнах  да си планирам менютата, като първо ги изчислявах и ги реализирах едва след като изчислението влезеше в търсените от мен норми и тогава и кг се нормализираха

това изчисление го правех само в началото, после разбрах кои са моите подводни камъни и как да ги  избягвам

# 669
  • Пловдив
Мер, честит рожден ден!Жива и здрава да си, много радост и слънчеви дни   bouquet Hug
Астра, аз започнах с гири от по 2 кг, които ползвах почти цяла година. И сега ми влизат в употреба понякога, макар че вече ползвам основно тези от 4кг. Така че според моя опит 2 кг е добре. Ако ти идват тежки, можеш да започнеш с бутилки с вода и пясък, а после да минеш на 2 кг.
_belladonna_ , аз съм от по-либерално придържащите се към режима, съответно не мога да кажа, че съм изключила която и да е храна, просто има доста храни, които ям изключително рядко, а други които пък изобщо не съм яла от година (сникерси, разни вафли, кексчета готови и т.н.). Картофи и ориз хапвам веднъж на 2 месеца може би. Напоследък малко по-често, понеже нашите гледат планински картофи, без торове, на абсолютно чиста почва, съответно многоо вкусни. И реших да хапна 1-2 пъти с масло. Бобът и лещата също не съм ги изключила напълно, но и тях готвя не повече от 1-2 пъти в месеца.
Според мен нещата се получават много по-леко, ако човек се концентрира върху това, което може да хапва, а останалото идва от само себе си. Понеже аз например, ако започна да мисля само: забранено ми е да ям картофи, моментално ще ми се приядат многоо картофи. Crazy А иначе хич и не се сещам да ям обичайно.
Като заместител на картофите, особено на пържените, препоръчвам пържен в мас нарязан на тънко алабаш. Става почти като чипс на вкус...И поръсен с шарена сол е супер...
УАСП, благодаря за идеята за запържен в масло карфиол, чуден става, особено вкусен с овче сирене...
Асос, за детето - не се притеснявай, чудесен старт даваш на твоето дете, а после пак ще видиш колко голяма роля има семейството...Така че от теб зависи... Wink Hug
Иначе преди няколко седмици бяхме 2 дни на детски конкурс за пеене, ами нагледах се на деца с наднормено тегло, много тъжно ми стана...До 7-8 години децата са ок, но после...всяко 4-то е закръглено... Confused
Семора, ако дадеш няколко примерни менюта, ще получиш по-добри съвети.
Аз лично от половин година не мърдам на кг, но се храня по-свободно. Иначе като цяло виждам изчезване на разни мазнинки, така че кантарът не трябва много-много да се гледа...
Воденето на дневник също е добра идея. Понеже понякога човек си мисли, че е стриктен, а се оказва, че често прави малки прегрешения. Или пък протеинът му е в повече. Или калориите много малко...

# 670
  • София

Воденето на дневник също е добра идея. Понеже понякога човек си мисли, че е стриктен, а се оказва, че често прави малки прегрешения. Или пък протеинът му е в повече. Или калориите много малко...

Много полезен съвет.
Аз си водя дневник почти от началото на режима, като забелязвам как се е променяла храната ми в течение на изясняването на материала.  Laughing
Например - подчертавам си с червено когато съм кривнала, после като отворя, веднага ми се набива в очи кога с каква честота съм го правила и какви са отраженията в кантара.
Проценти не съм смятала, защото просто англ. ми не е добър и не мога свободно да ползвам Фитдей,  Embarassed Имам желание, но ми е трудно да търся някои по-изкелиферчени неща и не ми се занимава.
Напоследък съблюдавам правилото за 1 гр протеин/ кг. телесно тегло. Гледам да спазвам и другото правило с чинията - половината чиния протеина, другата част - зеленчука. Но мазнината не пестя, защото иначе съм много гладна, т. е слагам си повече масло/маз, сланинка или зехтин.
Но определено според мен е виновен протеина.

# 671
А аз допускам другата грешка - прекалявам с мазнините  Rolling Eyes Ама с тях не само ми е по-вкусно и съм в пъти по-енергична, а и от както се храня така съм много по-концентрирана, съсредоточена и въобще... вече нямам нужда от гинко билоба  Wink
И още едно похвалване  Embarassed Взех си резултата:
TSH - 2.255 uIU/ml при реф.ст-сти 0,55-4,78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/
Тестостерон - 0,41 ng/ml, референтни за жени 0,14-1,76
Още не ги е видял доктора, но разликата с предния път е огромна, особено при тестостерона  Shocked
И още нещо - аз спрях да си водя дневник, да се меря и тегля всеки ден, спрях да тегля и храните, да смятам и изчислявам. Пуснала съм се по течението така да се каже. Гледам да хапвам режимни храни и не го мисля много. Но и основната ми цел е овладяване на ИР и останалите хормони. Да, искам да отслабна, но повече искам да си променя вкусовете, навиците и да не издевателствам над себе си. Първо ще се науча да се храня правилно, после постепенно ще се доусъвършенствам  Laughing

# 672
  • SA
Yoya, чудесни резултати, което е многократно по-важно от сваляне на няколко килограма. Браво!
А и начиньт, по който разсьждаваш е вьзхитителен!
  bouquet

# 673
  • Варна
На всяко хранене ли трябва спазвам съотношение протеини въглехидрати мазнини? Има ли някъде публикувани примерни менюта да речем? Някой има ли проблеми с тоалетната при толкова протеини? Извинявам се ако са тъпи въпросите ми, но не мога да изчета всичко.

# 674
На всяко хранене ли трябва спазвам съотношение протеини въглехидрати мазнини? Има ли някъде публикувани примерни менюта да речем? Някой има ли проблеми с тоалетната при толкова протеини? Извинявам се ако са тъпи въпросите ми, но не мога да изчета всичко.
Ще си позволя да те посъветвам нещо, като човек отскоро започнал режима. Преди да се захванеш да го спазваш, много важно е да се запознаеш с принципите му. Трябва да си наясно с основните неща. Затова изчети възможно повече информация, тъй като както се казва на час по лъжичка информация може само да те обърка. Ако събереш повече информация за себе си ще ти бъде много по-лесно и по-полезно. Разбира се въпроси винаги ще възникват, но за да разбереш и отговорите трябва имаш вече основа от информация.
По въпростите ти съдя, че не си прочела най-важното.  И аз съм допускала тази грешка, затова и те съветвам всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт