ВМ-НВХ, част 66

• 38 790
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • SA
Glezank@@@ , радвам се, че не си се отказала от режима! Разбирам напьлно ситуацията, в която се намираш, но пьк може да си зареждаш хладилника с хубави неща.  Simple Smile Една палачинка с яйца и кокосови стьрготини става за 5 минути. Изобщо всякакви ястия на основата на яйца се приготвят бьрзо. Като имаш в хладилника масло, сметана, хубаво сирене и кашкавал, авокадо, зеленчуци, пак може да се нахраниш режимно. Ако имаш желязо-дефицитна анемия - добре е да хапваш и месо, или пьк ако сьвсем не можеш, поне приемай за известно време някакьв железен препарат. Хората с анемии се чувстват доста отпаднали, пьк на теб ти трябва енергия с тези три деца.  Simple Smile
Абе, да ви питам, каква е тая врьзка между ВМ-НВХ и любов кьм филми на ужаси и мистерия?
Аз в онази тема като погледна, все на познати никове попадам. И аз предимно такива филми гледам, ама все сьс закьснение, заради скапания интернет тук.  Embarassed

# 61
...
Абе, да ви питам, каква е тая врьзка между ВМ-НВХ и любов кьм филми на ужаси и мистерия?
Аз в онази тема като погледна, все на познати никове попадам. И аз предимно такива филми гледам, ама все сьс закьснение, заради скапания интернет тук.  Embarassed
И на мен ми направи впечатление... Mr. Green

# 62
Шоки и от мен благодарности за темата.

Rain мисля че беше питала за пастърма от телешки сърца в предната тема. Аз правих. Божествени са. Правих и от свински и от телешки. Измиваш ги, махаш ципите ( ей това ми беше най-досадното, понеже не мога да преценя кое е сланина, кое ципа като са сурови, а те сърцата не са толкова големи като парче месо, та голямо рязане падна) и после обработваш като за обикновена пастърма. Както си правиш твоята така подхождаш и със сърцата. Лично аз ползвах рецепта от готварския темата за мезетата (в началото виж съдържанието им).  Ако не ти се рови, ще ти пусна рецептата. Но пак казвам не беше нищо по-различно от подхода при пастърмата, обаче май сърцата по ми се усладиха.

Сега друго да споделя. Направих си тазгодишните кръвни. Всичко е наред в общи линии. Както всяка година имам дефицит на вит. Д (28ng/mL). Личната ми препоръча по 2000IU. Липидния профил и той бива. Направи ми впечатление че референтните стойности за LDL са доста занижени. Миналата година 30-149, тази година 0-99. Не знам това едно и също ли значи? Но съм в граници. Това не ме притеснява. Такаааааа притеснението ми идва от стойностите на Калия в кръвта (при реф. стойности 3,5-5,2, аз съм със 6). Казаха ми незабавно да поввторя теста – втория път ми излезе 5,3. Което е пак над нормата, въпреки че е къде по-добре. Иначе BUN ми е в норма, creatinine също. Това което не е в норма е BUN/creatinine ratio. Чудя се как самостоятелно могат да са ок, а в ratio да не са.  Чета из нета причината за покачването му може да е и прекомерната употреба на протеини или low carb diet. Възможно ли е да съм се докарала аз така? По принцип се храня доста еднообразно – всяка сутрин авокадо (помислих и то да не ми се е отразило) с  масло, на обяд 100гр свинско със 100гр салата и вечер като обяда, но да речем по-големи количества, плодове по няколко хапки вечер и то не всяка вечер. Пия по 2 литра вода на ден. Кафе не пия. Симптоми и оплаквания нямам никакви за нищо. Не знам какво може да е дало отражение. Възможно ли е да е режима ни? Хич не ми се ще. Така добре се чувствам, че не мога и да си помисля да минавам на нещо друго. За не ядене на месо и каране на вегетарианския вариант на нашия режим пак не става – тогава от един проблем преминавам на още десет. Докторката мълчи все още, аз не съм ѝ обеснявала как се храня и не мисля и да го правя. Ще видим какво ще каже.

# 63
  • Бургас
Благодаря за хубавата тема   bouquet

# 64
Бърз въпрос- колко свински черен дроб е максималното количество на седмица, защото знам, че има опасност от хипервитаминоза при консумиране на твърде много?  newsm78
Скрит текст:
Освен това да се похваля- намерих си 30% течна животинска сметана, 200мл. и мисля временно да заменя кафето с масло с кафе със сметана. За разнообразие.  Laughing

# 65

От толкова месо сме озверели. Laughing

# 66
  • SA
vici75   Heart Eyes значи според вашите хора LDL =0 е в норма.  Shocked Това, което ме изумява е, че за да се приеме нещо като норма, означава да е било отчитано при доста на брой здрави хора. Е, аз човек с LDL =0 още не сьм срещала, нито един. Как тогава това ще е нормално...  newsm78... ужас!
Калий - ако бьбреците ти функционират нормално и не си приемала специално големи количества калиеви сьединения, едва ли ти е наднормен. По принцип калият е основно вьтреклетьчен елемент и неговото ниво в плазмата може да се повиши при по-силно разрушаване на еритроцити ( а това може да се случи, ако взетата крьвна проба не се изследва веднага, а престои повече време в лабораторията, или пьк при вземането на капилярна крьв се притискат повече тьканите, което уврежда еритроцитите), или пьк при сьстояния на ацидоза - при тях калия излиза от вьтреклетьчното пространство в плазмата.
Чисто практически - висок калий би ме притеснил основно при хора с бьбречна недостатьчност, или отровени с калиеви соли.
BUN в Бьлгария даже и не се изследва рутинно, нито неговите сьотношения. Ако креатинин и урея са ти нормални, то едва ли имаш причина за притеснения.
Цитат
От толкова месо сме озверели.
Joy

# 67

Скрит текст:
Е то аз - вегетарианката- също имам предпочитане към такива филми, но не знаех за темата.Ще мина да я погледна и нея.

# 68
Ох kam – че  Heart Eyesпак ме спасяваш с инфо. Много се бях притеснила. Даже ми казаха че ако още малко се бил завишил този потасиум и трябвало в бърза помощ да ходя. Питаха ме дали не вземам лекарства някакви- ами аз нищо не вземам. Даже и за месечния цикъл някои месеце пропускам болкоуспокояващите.  И за тази ацитоза четох дето беше обеснявала наскоро, че се връщах назад. Абе никъде не се връзвам с нищо. Да креатинин и урея са ми напълно нормални. Гледах си и резултатите от миналата година – потасиума ми е бил в норма тогава. А аз се храня така почти 3 години вече. Ако беше от месото си мисля че щеше и миналата година да ми е висок, а той даже е бил и към ниския лимит. Хиляди хиляди хилдяи благодарности. Просто вече съм на ръба на силите си да ходя по доктори и болници. Къде по напред и с кого понапред.

Ами не знам защо ЛДЛ започват от нула реф. му стойност. Даже не се и замислих. Та това е даже смешно. Но ей сега пак го гледах, да не съм се объркала – баш така са го писали в официалния документ. А моя ЛДЛ е 98. Смятай според тях и с висок холестерол може да изляза. Иначе триглицеридите ми са 40 ( и пак реф. ст. 0-149 ще ме уморят тия). Глюкозата ми и тя на ръба 99мг/дл (нормата им е 65-99). ХДЛ ми е 65 (там не са писали 0, там са >39). Иначе с Б12 съм удърничка тая година – 582пг/мл.

Благодаря ти от сърце за ценната информация  bouquet.

# 69
  • SA
Вики, ти по отношение на LDL, HDL , триглицериди си направо отличничка! Крьвната ти захар по нашите мерни единици е 5,5 ммол/л - което сьщо си е добре. Изобщо, ми прави впечатление, че при голяма част от хората на нашия режим, кр.захар на гладно обичайно е над 5 и това е най-високата стойност за деня. Явно е някаква закономерност, ама като няма кой да направи статистическо проучване...
За B12 - и за него се притесняваше преди - но ето че ти е в норма( не знам дали още пиеш добавки).
А пьк за калия - аз не бих се разтревожила изобщо. Нито за това сьотношение на BUN.
 Hug

# 70
  bouquet kam-че благодаря ти отново. Добавките съм ги спряла още преди няколко месеца като говорихме, че няма смисъл от тях. Единствено съм на ребено масло, вечерна иглика и вит. Д.

# 71
Шоки, и аз да кажа едно огромно благодаря за новата тема! Hug

# 72
  • Бургас
момичета назад съм доста и се връщам да ви чета,но искам да се похваля,че изследвах ТСХ,Т3,Т4,ТАТ и МАТ и са в норма

# 73
Вики, много са ги занижили при вас горните граници и за захарта, и за холестерола Rolling Eyes Това сигурно ти е ясно с каква цел се прави и в чий интерес Wink Но твоите стойности са супер, наистина браво! Simple Smile

# 74
  • София
Мале, то бива, бива интереси, ама това е вече престъпно ...  Shocked
Как може долна граница да е 0  ooooh! Има ли човек без холестерол?!? Що за хора са тия ...  #2gunfire Направо съм потресена.  И сега масово - статини  ooooh!

Много ми стана приятно да ви видя в ужасната тема!

rotfImbo

Общи условия

Активация на акаунт