ВМ-НВХ, част 66

• 38 713
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Момичета,този тип хранене идва ли ви по-скъп и отразява ли ви се на джоба Rolling Eyes
Ами на мен не, дори май до някъде ми спестява пари. Много неща, които съм купувала преди това вече не ги купувам. Да не говорим, че сега се нахранвам с по-малко храна. Преди на закуска ядах хляб, някъв  салам, кашкавал. Сега 1 кафе с масло и 1 яйце примерно Simple Smile
В началото на режима докато свикнеш е малко объркващо и ти се струва скъпо, но като свикнеш и си набележиш рецепти нещата започват да изглеждат по друг начин.
Средно на мен ми отиват към 250лв на месец за месо, яйца, масло/краве и кокосово/, тахан, овче сирене, маслини и кашкавал. Това е за мен и сина ми, който здраво яде. Но  аз не жаля пари  за храна и дори да е по-скъпо гледам да купувам възможно най-качестена такава . Имам си магазин за месо, за сирене, за мляко. Та искам да кажа, че може и по-евтино да се мине.

# 46
Малвина, благодаря за съвета - ще вмъкна HIIT 3- 4  пъти седмично. Това ще са дните, които ходя след 15:00 часа на тренировка, защото тогава нямам никаква енергия за тежести. Тях най-обичам сутринта Laughing
Скрит текст:
С този твой ник винаги се сещам за феята със синята коса от Буратино

# 47
  • София
Ох, че сте бързии Simple Smile
Шоки  Flowers Rose!

Кажете моля, чували ли сте за нещо, което да ми помогне срещу отоците? Все си мислех, че ще ми се размине, но днес се събудих с отекли стъпала, началото на осми месец съм. Четох, че трябва да намаля протеина, но нещо не ми звучи сериозно.

# 48
Скрит текст:
С този твой ник винаги се сещам за феята със синята коса от Буратино
Скрит текст:
Като дете имах книжката, която беше с много красиви илюстрации. Там Малвина беше много красива, с тези дълги сини коси. Исках да приличам на нея. Та този спомен си го нося все още и именно затова съм с този ник Simple Smile

Assos , аз знам че трябва да се пие много вода. Внимавай със солта. Другото което знам е, че е добре да се полежи на левия хълбок, защото в това положение бъбреците действали оптимално.

# 49
Да се обадя и  за HIIT - преди правех кардио, около 40 мин, бързо бягане с 2 почивки от по 3 мин бързо вървене. Не виждах голям ефект. После дойде по-разбираща инструкторка в залата и ме накара 5 мин много бързо ходене с 5 мин бързо/ примерно 7.5км/ч и 6.5км/ч/. На другия ден имах мускулна треска на дупето и скоро забелязах разлика....  Peace

# 50
Момичета,този тип хранене идва ли ви по-скъп и отразява ли ви се на джоба Rolling Eyes
Не съм смятала, но определено ми е много по-лесно.

За маста - детската лекарка ми беше казала за много напукани ръце да направя преварена мас, мисля, че съм писала. Слага се във вряща вода безсолна мас да поври малко. Оставя се да изстине, обира се маста и се слага да поври в нова вода. Така 2-3 пъти и е готова. Мислех да си направя, но с моята прегоряла мас няма да стане. Laughing

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 13:10 от Lemy

# 51
Определено би ми идвало по-скъпо ако сме се хранили един, два пъти седмично с месо, а през останалото време ориз, картофи, боб, леща и други безмесни ястия, но предвид, че всеки ден ядем месо по принцип и останалото е пълнеж, мисля че на нас не ни излиза по-скъпо. Просто вместо варива, паста, плодове - купувам краве масло ( само такова консумирам) и зехтин - примерно. Е, купувам някое друго вариво, ама не съм готвила. Стоят си така.
Но аз имам и дотации яйца, сирене, зеленчуци, което не е никак малко, но пък и преди ги имах.
Но пък доста от продуктите подходящи за режима не купувам. Кокосово масло, ядки, сметана, какво беше там какао Mr. Green и разни други, не ги помня. Някои продукти, които момичетата купуват ми идват скъпо на мен и предпочитам да дам парите за месо. Ама това съм си аз, де.  Mr. Green

# 52
Здравейте и запис и от мен.
Шоки, прекрасна , каксто винаги   bouquet

Да се похваля че удържа положението и съм много горда от себе си. снощи фирмено парти и на цялото ядене и пиене изпих половин бира( че бях с кола, иначе винце щях да напъна), 2-3 крилца и една пълнена чушка халапенос която изплюх бързо бързо Simple Smile
Гледам маста на Уасп тук има точно такива парчета и то доста евтини, ще взема и ще направя и аз. Между другото за чесновото сосче може лид а се разбива в блендер, че нещо не ме бива в начукването  Mr. Green

# 53
  • Пловдив
Леле, загубих ви дирите, Шоки, благодаря за новата тема!   bouquet
Изобщо не съм чела кой какво, а и да пиша нямам време, но за да не е празни приказки, да кажа, че вчера си правих пържоли на фурна и когато бяха готови, пробвах и намазах 1 със сусамов тахан и масло, после оставих да се дозапече и стана вкусноооо.
Друга рецепта, която много ме зарадва тези дни: варени пилешки сърчица, после запържени в малко масло с нарязани на кубчета тиквички. Чудно! (не помня вече не писах ли за това, всичко ми се слива тези дни... Crazy)
И пръжки си направих вчера, изобщо радост  Mr. Green

# 54
  • София

Моята бъдеща мас в момента ври  Laughing Да видим какво ще направя.

Да се обадя и  за HIIT - преди правех кардио, около 40 мин, бързо бягане с 2 почивки от по 3 мин бързо вървене. Не виждах голям ефект. После дойде по-разбираща инструкторка в залата и ме накара 5 мин много бързо ходене с 5 мин бързо/ примерно 7.5км/ч и 6.5км/ч/. На другия ден имах мускулна треска на дупето и скоро забелязах разлика....  Peace

Това много, много ме заинтригува.
Скоро мисля да си взема карта за фитнес, в който предполагам, че няма инструктори /местния, квартален и много тъп фитнес/. Та като стане това - пак ще те питам  Grinning

Асос, за оттоците - солта е виновна. Виж дали ще имаш подобрение ако я намалиш.

Лилава косичке редактирам се, за да кажа, че аз съм правила цикличното хранене и при мен нямаше резултат. Правих Фаст 5
Има тема във форума, ако искаш потърси я. Вероятно е по-назад, защото не се пише в нея.

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 18:55 от Вивиан

# 55
Като сте заговорили за рецепти, днес гледах как приготвиха тази - гнезда от кайма с плънка от извара и сметана: http://www.bonapeti.bg/collection/Gnezda-ot-kayma-s-planka-ot-izvara/ И мисля това да се пробва в събота или неделя Wink Само може примерно изварата и сметаната да ги заместя с крема сирене newsm78 Ще видим.

# 56
Negativna тук съм и си чета и си напълно права и изобщо не си ме изгонила, но няма как. Веге съм вече от много години, държа да изглеждам приемливо като килограми, свалям трудно и с глад и спорт главно и наистина трудно стигам до там да се глезя откъм храна (то ника ми е отдавна))). Иначе ще се включа скоро, защото май ще имам проблеми. Изтръпването ми е от нерв, аз си го знам. Но ще пускам хормони заради щитовидната жлеза и ще видя, бях на първичен преглед при ендокринолог. Прави бяхте и за желязото - ниско ми е и хемоглобина също. Но с 3 деца, най-малкото от които още го глезя и готвя отделно и пасирам + съпруг, който пък иска да качва килограми и ходи на фитнес и аз ям честно казано каквото открия в хладилника, защото другите две деца не харесват моето меню и такааа.
Но да си споделя, след общо взето половин живот ограничения в храненето чак сега откривам този режим, който ми допада много и с който за 1,5 м. съм свалила 4 кг. Те си бяха неестенствени още от последно раждане, но след доста ограничения и каране на велоергометър не успявах да ги сваля. С ужасно много ограничения и потене по 2 пъти на ден свалих след втората бременност, но няколко месеца мислех само за това, ставах в 6ч. да карам велоергометър и беше супер стресиращо психически. Сега е несравнимо по-добре, но то пък започнаха здравословни проблеми, които естествено не са от този режим, а от моя си режим.
Но аз си продължавам. В този ред на мисли - какво мислите за Калмацин.

# 57
  • София
Шоки, като направиш рецептата пиши Heart Eyes
Мисля, че и гарнитурата би била добър вариант за разнообразяване на менюто, може с или без ябълката:
http://www.bonapeti.bg/your_recipes/Zele-s-yabalki-i-smetana/

# 58
Да, салатата също е интересна.

Калмацин съдържа калций, магнезий и цинк. От тях калцият според мен е излишен Embarassed Т.е. излишен е, ако се консумират млечни - тогава се набавя достатъчно калций, особено ако се приема и вит. Д. Ако изобщо не се консумират млечни, има също начини за набавяне на калций от храните, така че да не е необходимо да се приема под формата на добавки.

# 59
Шоки Hug

Само да потвърдя каквото писахте за сметаната - започващите с режима момичета да внимават да не прекаляват със сметаната Hug  Twisted Evil

И да се извиня на това момиче, което се записа тук и май го прогоних Sad  Глезанка - надявам се, че четеш. Просто много страшно ми звучи вариантът ВМ-НВХ само на зеленчуци, като истински калоричните ги няма (картофи, бобови) и няма откъде да дойдат белтъци и мазнини в достатъчно количество.  Hug

Да не прекаляват и с тахана Laughing Crazy

Това с Глезанка е било интересна дискусия,но съм я пропуснала,та ще се върна да чета.Наистина дано не се откаже момичето от Нв-Вм

Като запис- днес съм на мазен фаст,ще го продължа поне 4 дни,докато устискам,де.
Яйца,масло и малко марулка . Боря едни проклети натрупани кг-ми от повече белтъчни преяждания. Бе и други имаше Laughing

Не спортувам тези дни. Това ще се оправи,само да ми дойде музата.
Някой по-назад бе писал,че е преборил  3 годишна депресия с това / или от  3 години тренира ? /
Наистина,веднъж започнеш ли,тялото после само ти го иска. Подкрепям. Което е в разрез с нетренирането ми Whistling,но то се дължи и на други фактори.

Благодаря за най-прекрасната тема  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт