ВМ-НВХ, част 66

• 38 892
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
негативна, как така не ти казват?! Shocked Не вярвам да не личи Sunglasses Скоро ще започнат да ти казват Hug

# 376
сиси, а, не е прилично така.Simple Smile

Шоки - а де, 2 размера панталони свалих надолу, не ме бяха виждали през цялото време - и пак нищо. Crossing Arms Амаха. Laughing В кръга на шегата се оплаквам  Hug

# 377
  • SA
Може просто да ти завиждат.  Wink
Някои хора с голям кеф отбелязват някой като е качил няколко килограма. Все едно, че това е най-важното да се каже, като срещнеш случайно някого. По-малко са хората, които искрено се радват, когато някой е подобрил вьншния си вид.

# 378
негативна, как така не ти казват?! Shocked Не вярвам да не личи
И аз се чудя как така 12 кг няма да личат, че са свалени?! Завиждат, да знаеш, Негативна! Wink

Завиждам и се възхищавам на тези от вас, които с воля са докарали нещата до там, че да не им се ядат сега храни, които не трябва. Hug
Аз се въртя в един омагьосан кръг. Знам отлично ползите и постоянно си ги повтарям, но когато ми падне пердето за сладко - нищо не ми идва на ум, а волята - рядко. Tired

# 379

W'A'S'P'
загряващият ефект на храните не е по аюрведа (която е индийска)
а по китайското ин-ян хранене
едните са охлаждащи, другите заграяващи,
от гугъл ми излезе първо това:
http://www.tnt-21.com/index.php?lang=bg&page=337

# 380
kam, Bibita Hug

Bibita, за сладкото - до преди няколко месеца имах нарушения, като ме хване гладът за сладко и развалях нещата... Confused Имам проблем и с емоционалното хранене. Но с времето се разредиха тези моменти до изчезване. Постепенно. С все по-големи дупки между случките и по-малко консумиране като количество.

Няколко трика мога да споделя, може да са от полза:

- не пазарувам гладна
- като идваше гладът за сладко - четох, че макар чувството да е много интензивно, е относително кратко, т.е. за 10-20 минути се разсейва - и наистина е така; т.е. гледам тези 10-20 минути да се занимавам с нещо много интересно и да се отплесвам
- вкъщи не държа нережимни неща (но това се постига, защото и мъжа го орежимих, иначе е трудно)
- дните преди цикъла гледам да съм много добре нахранена, защото са ми критични
- пробвам първо дали не съм жадна, т.е. чаша вода - бъркам сигналите Confused
- повтарям си, че има огромна разлика между една мисъл/чувство и действие; все пак ръцете си сама ги движа и не могат против волята ми да ми слагат сладко в устата Simple Smile
- хапвам малко масло, тънко резенче
- за мен провокаторът към ядене на сладко е самотата, тъгата и скуката... съответно гледам да имам някакви занимания, които да потушават тези емоции

Дано нещо ти влезе в употреба Hug и дано ти разредят епизодите с времето, както се получи при мен.  bouquet

# 381
Благодаря, Негативна! Hug
Ще пробвам някой от твоите трикове. Wink
И при мене желанието за сладко май идва в момент на скука и самота. И наистина ако издържа 10-15 мин., после съм ок... това и аз го забелязах. При мене е най-лесно като напусна трапезарията въобще и примерно отида да се къпя. Тъпото е, че после много ме мързи да оправям масата и всъщност точно докато прибирам чинии, се чудя какво и колко мога да изям. Започвам с едно и си казвам, че с това ще се спра, но често не е малко. Tired
Много се надявам и при мене да се поразредят тези моменти. Направо не мога да се позная. Whistling До преди година-две въобще не забелязвах сладостите нито в магазина, нито в шкафа, ако има въобще.

# 382
Не бях яла кисело мляко отдавна, а преди хапвах всекидневно поне по кофичка.
Реших да хапна таратор и след два часа вардех тоалетната. Повече мисля да не си го причинявам.

Някой писа назад за водата. Мисля, че пия нормално количество. Не меря, но често пия по чаша без да изпитвам жажда. Някакъв доктор мисля беше казал, че не е хубаво и да се пие повече вода, ама не помня какво беше обяснението. 30 мл на 1 кг тегло било достатъчно. Лятото може и малко повече ако изпитва нужда човек.

# 383
Bibita, ще се справиш! Hug Но наистина си трябва време Embarassed

За отслабването - и мен ме забелязаха след първите десетина килограма май. Това съвпадна и с идването на лятото, по-малко дрехи, така че може това да беше причината да си проличи по-ясно Wink А иначе първите 4 кг, които свалих за първите 2 седмици, си ги усетих аз сама много бързо по това, че най-големите панталони, които имах и които ми бяха вече леко отеснели, ми станаха "тамън" отново Sunglasses Много се обнадеждих тогава и много се зарадвах Embarassed И си въобразявах, че ми личи, че няма как хората да не забелязват, но сега си давам сметка, че наистина не е имало как да забележат такава малка промяна. Обаче аз се чувствах окрилена Simple Smile После нещата тръгнаха по-плавно, разбира се, а и аз в онзи момент само бях намалила захарта, така че тепърва предстояха по-сериозни промени.

# 384
  • Пловдив
Привет,момичета!Бързам да ви се похваля,че тези дни имам спад на мерките надолу.Ям основно месо,яйца,зеленчуци и масло.Един ден обаче прекалих с маслото под формата на мазен чай и през нощта ме заболя жлъчката.Добре,че беше за малко,но от тогава гледам да съм по-умерена.

# 385
Жижи, възможно е да си увеличила рязко маслото и затова да се е получило така. А може и да е имало друга причина в същия ден, не точно маслото. Но браво за постигнатите резултати! Hug

# 386
  • София
Жижи браво!  Hug

Опитвам се да чета статията на д-р Фани за гликогена която пусна Шоки, много ми е интересна, въпреки, че английския ми не е много на ниво.
Абзаца за протеините много ме интересува, но не съм сигурна, че о разбирам добре  Embarassed
Възможно ли е да обобщите информацията от него  Praynig
Скрит текст:
A lightly marbled steak, in terms of energy, is about 50-50 protein and fat.  A heavily marbled steak is 75 percent of calories from fat and 25 percent from protein.  Chicken, with the skin, dark meat’s going to be 50-50 protein and fat, but the white meat is going to be more protein, even with the skin on.  So as an energy source, it’s too much protein . . . UNLESS the person is trying to lose weight, and getting fat from their body’s own fat stores.  In other words, being on a higher fat diet because they’re getting fat from their body’s stores.

After all, many people, choose a low carb diet for weight loss.  For them, a diet that’s moderate in protein may be high in fat because they’re burning their own fat for energy.  When you go on a weight loss, ketogentic diet, you can eat less fat on your plate because you’re burning the fat that comes from your inside.  It comes from your love handles and hips and so on.

When burning your own body fat, it looks like it’s a high protein diet.  But the scales go down because the body’s burning it’s own fat stores.  But if that persons loses weight and decides to stay on low-carb as a maintenance diet, in order to become weight stable, they need to eat a considerable amount of fat now, in other words, they need to increase their fat intake, which should work fine, because by now, their body should be very efficient at burning fat.

# 387
  • София
- вкъщи не държа нережимни неща

Всъщност в това е разковничето. Но напоследък половинът носи доста грозде, което ми е ужасна слабост и като резултат изпреварих нормите с килограм и половина.  Whistling  Нищо, ставам стриктна от днес.

А някой да е срещал информация за причините за гестационния диабет? Навсякъде се твърди, че причина за него са хормоните през бременността, но това ми се струва недостатъчно като обяснение защо само някои го получават, а други - не. Вече имаме няколко бременни с ГД в групата, които като процент са около 10%, което е доста над 5% по статистика.

Вивиан, с две думи, когато човек е на ниско-въглехидратна диета за отслабване, той е и на високомазнинна дори когато не приема много мазнини, защото, за да получи енергия, организмът му започва да гори собствените си запаси (от мазнина). Но след приключване на диетата и нормализиране на килограмите е добре да се увеличи приема на мазнини.

# 388
  • София
Благодаря Асос  Embarassed

Скрит текст:
Това трябва да е въпросната книга, която той споменава в интервюто, нали:
http://www.booktraffic.bg/book/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D1%81
Чак не мога да повярвам, че е издадена тук.

# 389
Скрит текст:
Това трябва да е въпросната книга, която той споменава в интервюто, нали:
http://www.booktraffic.bg/book/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D1%81
Чак не мога да повярвам, че е издадена тук.
Интересното е, че и тук не се отхвърлят плодовете и зърнените.   

Общи условия

Активация на акаунт