Нашите кухни- тема 51

• 87 954
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
здравейте, момичета (пък и момчета), предстои ни да си правим цялата кухня и май ще настане голяма лудница.. Simple Smile първият ми въпрос е дали някой има в кухнята си дълъг хоризонтален въздуховод, който отвежда миризмите от печката към комина и дали има някакви проблеми. По идеен проект нашия трябва да е около 2 и нещо метра. Планираме аспиратора да е мощен, за да успява да смогва, но все пак.. ако някой може да сподели личен опит, ще съм благодарна Simple Smile

Също ме интересува дали някой има фурна в колона и къде отиват миризмите от фурната.

Засега толкова, че ще ви затрупам Simple Smile
Изкарайте го на вън -не в комина(мое мнение) smile3503

# 211
снимки от още недовършеният апартамент-лилаво - спалня ,лайм -детска и кухнята по мой проект , е не съм модерна ,но си я направих много практична .Така съм си я представяла и така си я направих Simple Smile 
Когато ми омразне ,сменям зелените щкафчета с друг цвят на МДФ -и готово
(извинявайте за "панаира")ама още се нареждаме

http://presipo.snimka.bg/other/kuhnya.785188.31918645

На мен лично много ми харесва нищо, че не е модерна  Wink Особенно зеленият цвят на вратичките ми се струва, че прави кухнята много свежа  Simple Smile (също както синият на Кашарел ) Да си я ползваш с много здрави и много вкусни гозби да твориш в нея  Simple Smile

Честито! Имам слабост към това зелено Grinning предната ми кухня беше в същото и със същата фурна Laughing но със сив плот. Със здраве да си я ползваш  bouquet

# 212
Мерси Кашарел 
Аз съм фен на фън шуй и там пише ,че кухнята трябва да е мноооого светла.И знаеш ли забелязах ,че всеки ,който влезе и види кухнята първо се усмихва и казва мнооого свежо -за мен е важно е да светла....
Легла,мебели са ми наредени така...
Остава да сложа осветление по кухнята,щори навсякъде,маса със столове и диванче.
Хубав ден момичета...   dance dance

# 213
  • София
Shadowman и Presipo, благодаря за отговорите.

Shadowman, плосък ли ти е въздуховода? Ние сме го планирали да е плосък, честно казано не знам как са размерите, шкафовете ще са нови и предполагам, че ще се пробият колкото е необходимо.

Иначе за изкарването директно навън.. сградата е нова и на тази стена е новичко и беличко.. май ще е доста нахално от наша страна да изкараме някаква тръба навън Simple Smile

# 214
Освен с микрофибърна кърпа, с какъв препарат чистите вратички от акрил?  Rolling Eyes Confused

# 215
  • Някъде на път....
Мерси Кашарел 
Аз съм фен на фън шуй и там пише ,че кухнята трябва да е мноооого светла.И знаеш ли забелязах ,че всеки ,който влезе и види кухнята първо се усмихва и казва мнооого свежо -за мен е важно е да светла....
.............
Да, наистина много свежо се е получило!  Peace

# 216
PRESIPO, така е! Трябва да е свежа кухнята. Аз сега на новата не мога да се накефя, още по-свежо ми е. Аз не харесвам кафеви кухни, от кафявото съм фен единствено на такъв плот. Но всеки си знае.

Преди време имаше дискусия за белите кухни, моята има бели акрилни горни вратички, принт стъкло и плот бял гланц , а долната част е тюркоаз.Тогава не я ползвах активно, но сега споделям че съм безкрайно доволна. Почиствам веднъж седмично и за сега съм много доволна. Отнема ми 10-15 мин с фурната и котлоните които също са бели.  Wink Готвя всяка вечер, мерак ми е и така разпускам, а сега и кухнята си обожавам и го правя с още по-голямо желание, та я експлотирам максимално и въпреки това не съжалявам за бялото.

Относно изкарването на въздуховоди навън аз съм абсолютно против, при днешните аспиратори вече няма проблеми. Майка ми на едната си тераса не смее да просне защото съседите под нея са извели тръбата на аспиратора и смърди ужасно като готвят. Аз лично си преместих фурната за да ми е по-къс пътя на тръбата в новото жилище.

# 217
  • България-Варна
Това е най-хубавата тема много ми допада сега съм на вълна да си сменям обзавеждането в кухнята и събирам идеи.А кухнята от снимките е доста свежа това зеленото е доста приятен цвят.

# 218
Иначе за изкарването директно навън.. сградата е нова и на тази стена е новичко и беличко.. май ще е доста нахално от наша страна да изкараме някаква тръба навън Simple Smile

Освен нахално е и абсолютно незаконно. Съгласно нормативните изисквания въздуховодите трябва да излизат най - малко на 50 см. над кота било на сградата или поне над нивото на всички обитаеми помещения.
В противен случай миризмите  се разнасят навсякъде над нивото на отвеждането им => съседите вероятно ще пуснат жалба.

# 219
  • София
нямаме никакво намерение да я изкарваме там Simple Smile

# 220
Здравейте и от мен. Аз от вчера си използвам новата печка. Направо съм очарована от печенето и осъзнах, че досега съм се мъчила със старата. Въпреки че мислех да я ползвам от пролетта като стане кухнята, но старата се развали и се наложи да разопаковам новата. Мъжа ми направи набързо едно временно шкафче за вграждане и и направих сефтето. Нямам търпение да почнем кухнята.

# 221
каква марка е новата ти печка..

# 222
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето моят проект с нанесените корекции:
Скрит текст:

# 223
каква марка е новата ти печка..

Electrolux Peace

# 224
  • София
gadamer , освен пак да кажа: яко! Много хубава кухня. Масив ли ще е или МДФ?

Цветът на стените какъв е? Сега избирам за моята кухня и се чудя: по-сиво или по-кафеникаво?

Общи условия

Активация на акаунт