Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 9

• 49 358
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Как може да се открие причината?
Ами как, при всяка хрема трябва да сме нащрек. Дори и да тече напред бистър сопол, не означава, че отзад няма нещо гнойно. Щом има хрема е ясно, че и с ушите може нещо да се случи. Наблюдаване на симптоми, хъркане през ноща, свистете в носа, трудно преминаване на въздуха, оточна лигавица, дишане през устата и т.н. Всяка майка най-добре си познава детето. Тая година малкия май месец като кашля очаквах бронхит от кашлицата, но то пък го удари в ухото. При условие, че през ден ходех да го преслушват, имаше течаща хрема напред и грешката ми беше, че го водех при педиатър, а не при УНГ. Както и да е ...споделям опит...

# 586
Нормално е да има оток,щом се се спукало връхчето и изтича секрет.
Продължавай си капките по схема,не ги спирай  Peace
Това което съм писала по горе може да облекчи -изпитала съм го!
Благодаря , ще пробвам  Peace
Как може да се открие причината?
Ами как, при всяка хрема трябва да сме нащрек. Дори и да тече напред бистър сопол, не означава, че отзад няма нещо гнойно. Щом има хрема е ясно, че и с ушите може нещо да се случи. Наблюдаване на симптоми, хъркане през ноща, свистете в носа, трудно преминаване на въздуха, оточна лигавица, дишане през устата и т.н. Всяка майка най-добре си познава детето. Тая година малкия май месец като кашля очаквах бронхит от кашлицата, но то пък го удари в ухото. При условие, че през ден ходех да го преслушват, имаше течаща хрема напред и грешката ми беше, че го водех при педиатър, а не при УНГ. Както и да е ...споделям опит...
Благодаря ,уж гледам и аз 3 пъти я водих тази седмица,ама ... сме изтървали,ще внимавам  Peace

# 587
Лисичке, много ви се насъбра! Hug Пожелавам ти здрави нерви и дано да ви е последното боледуване за годината. Аз съвет за ечемик не мога да дам, тъй като съм имала последно като дете, чувала съм, че се накапвало кърма или се търкало със златен пръстен Rolling Eyes, но това са ми малко странни методи за лечение.

# 588
Това с търкането с пръстена се отхвърля категорично от лекарите, защото може да се инфектира или да се разнесе инфекцията. Иначе за кърмата съм чувала отзиви от първа ръка, че помагало много. Редовно като дете ми излизаха ечемици, дори един път ечемикът се беше капсуловал от вътрешната страна на клепача и се наложи да ми бият инжекции. Не е зле да се провери зрението, защото ако се е появил диоптер или астигматизъм окото може да се чувства дискомфортно и да реагира с ечемик. При мен това беше причината.

Лисичке, как е малката? Овладяхте ли повръщането?

# 589
  • в огледалото на живота
..чувала съм, че се накапвало кърма или се търкало със златен пръстен Rolling Eyes, но това са ми малко странни методи за лечение.
И аз съм чувала,но не бих сложила колкото и да изглежда безболезнено.
Бактерия в млечна среда идеална предпоставка за развитие на още повече такива...

# 590
  • София
Бактерия в млечна среда идеална предпоставка за развитие на още повече такива...
И според мен е така ...

Моето малко тази нощ малко се разкашля. И леко ми дигна кръвното. Много се надявам да е било нещо инцидентно и химмите дето поема сега, да са достатъчни.

# 591
Момичета, случвало ли се е да забележите при дечицата ви, след болки в ушенце, частична загуба (по-скоро намаление) на слуха  newsm78 Дребната я болеше ушенце миналите почивни дни, водихме я при док, нищо сериозно не каза, капехме само  фуроталгин. Имаше бронхит след това, който вече е овладян. От няколко дни обаче си прави сериозни оглушки и не мога да разбера дали просто си прави шега, че не чува, или наистина по-слабо чува... Пробвах я като й говоря по-тихичко - някой път чува, някой път казва "кажи го по-силно", ама ми се подсмихва като че ли  Rolling Eyes Та се чудя... След малко баща й ще я води на УНГ, но ми се искаше да разбера дали сте наблюдавали нещо подобно  ooooh!

# 592
Момичета, случвало ли се е да забележите при дечицата ви, след болки в ушенце, частична загуба (по-скоро намаление) на слуха  newsm78

И аз знам, че има такъв страничен ефект и миналата година побърках детето да му шептя, за да се убедя, че чува нормално Crazy Сигурно и на теб ако ти шептят, докато се занимаваш с нещо, няма да чуеш или ще помолиш да ти го кажат по-силно. Но за твое успокоение я заведете  Peace

# 593
  • София
и при моята го има този ефект, с което много ми изкарва ангелите. аща й направо се е шашардисал. и на мен на моменти ми трудно да преценя дали наистина има проблем или си прави оглушки. В момента се опитвам да запиша час в ИСУЛ за преглед, че да ми е мирна душата

# 594
  • Някъде на път....
Аз моята поне до 02.12 ще си я държа в нас ..
Ау, много бе!
Дано оздравее по-бързичко!  Hug

# 595
  • София
Момичета, случвало ли се е да забележите при дечицата ви, след болки в ушенце, частична загуба (по-скоро намаление) на слуха  newsm78
При моите - не, но те и досега не са ми правили проблем с ушите.
При позната го е имало това и много се беше притеснила навремето.

# 596
  • пак там
Най-лесният начин за проверка на оглушките: заставате на два метра зад детето и прошепвате: "Искаш ли шоколад/бонбон/каквото най-много обича?".   Mr. Green

# 597
Най-лесният начин за проверка на оглушките: заставате на два метра зад детето и прошепвате: "Искаш ли шоколад/бонбон/каквото най-много обича?".   Mr. Green
hahaha Това беше и първия тест, за който се сети мъжо. Обче пак не се обръща всеки път, а пък шоколада й е сред приоритетите   Laughing
Благодаря, момичета, че споделихте  Hug Явно наистина е нормално понякога, ей сега се върнаха човечетата от УНГ, нямаме повод запритеснение, от възпалението било. Изписал й е Lymphomyosot  капки, сега ще разучавам какво-що  Rolling Eyes (ама май не е за ухото, а за сливиците  Rolling Eyes)

# 598
  • София
Ми не е нормално да не чува детето ,никак не е шега работа.
И за съжаление стандартен преглед при УНГ не върши работа,с лампичка няма какво точно да се види...Прегледа се извършва само с микроскоп,за да се види какво точно е положението зад тъпанчевата мембрана.
Доста съм си напатила-малкия ми син го оперираха юни месец от уши-след прекаран отит,беше насъбрал негнойна течност в евстахиевата тръба,която течност няма как да се види с фенерчето,нали?Искайте и настоявайте за по-прецизен преглед.

# 599
Аз моята поне до 02.12 ще си я държа в нас ..
Ау, много бе!
Дано оздравее по-бързичко!  Hug
Страх .

Благодаря !

Аз съм на нагревки за окото иначе

Общи условия

Активация на акаунт