КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 955
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря,Assamas,може да си пуснем и двамата с мъжът ми изследвания,за всеки случай.

Мече,а имаш ли представа,тъй като започнах да слушам лекциите в ютуб канала от началото,и стигнах до Характеристики на жизнената сила-1,но не намирам част 2,и Връзки между хом.лек-ва част 2 няма-та имаш ли представа дали ще ги публикуват по нататък?Ако се познаваш лично с лектора,дали е удобно да попиташ?

# 331
 Причинител на брадавиците е човешкият папилома вирус в много случаи. Може кожния лекар да пусне изследвания.
Изследвания в този случай, ако се лекувате хомеопатично, не ви трябват. Ако се лекувате алопатично, брадавиците ще бъда премахнати механично, тоест ще отстраните заместителен симптом на сикотичен миазъм и рискувате да изявите по-сериозни проблеми. Или в най-добрия случай ще ви натъпкат с имуностимуланти, изопринозини и т.н. доста рискови медикаменти. Писала съм някъде за изопринозин например, който децата приемат като ....айрян. И потвърждават това, което знам, че може да се случи.

# 332
Мече, за Изопринозина ясно, а какво е ти е мнението за имуностимуланти от типа на черен бъз и бета-глюкан? Демек донякъде натурални.

# 333
 Причинител на брадавиците е човешкият папилома вирус в много случаи. Може кожния лекар да пусне изследвания.
Изследвания в този случай, ако се лекувате хомеопатично, не ви трябват. Ако се лекувате алопатично, брадавиците ще бъда премахнати механично, тоест ще отстраните заместителен симптом на сикотичен миазъм и рискувате да изявите по-сериозни проблеми. Или в най-добрия случай ще ви натъпкат с имуностимуланти, изопринозини и т.н. доста рискови медикаменти. Писала съм някъде за изопринозин например, който децата приемат като ....айрян. И потвърждават това, което знам, че може да се случи.
  Добре е да си направят хората изследвания, недей така ? Нека лекарят погледне за какво става въпрос. Никой няма да ги лекува насила с каквото и да било. По нагоре се справи чудесно с въпрос от областта на медицината, лошо няма в допълнителните изследвания.  Не може да отхвърляш така лекарски прегледи, става дума за здравето на хората.

# 334
  • Пловдив

Напълно подкрепям написаното Peace.

# 335
Добре. Почти всички носим щамове на HPV. И ако открият нещо...и ако я наплашат излишно? Смятам, че това е много по-вредно за нея в момента. Ако цитонамазка си прави редовно и е наред, не виждам смисъл за няколко брадавици да се стресира. Разбирам цитото да е зле и да пусне изследване, но по такъв повод....Може би греша, когато според четеното от пишещите тук си правя и някои изводи за евентуална емоционална реакция от тях, но...такава съм Grinning

# 336
Мече, за Изопринозина ясно, а какво е ти е мнението за имуностимуланти от типа на черен бъз и бета-глюкан? Демек донякъде натурални.
Нямам поглед, но то и ехинацеята се води натурална хранителна добавка, а сме казали за злоупотребата с нея. Просто решението е ваше, търсете причина да приемате ако наистина имате нужда, както и търсете баланс в приемите на каквото и да било. То всъщност и да нямам поглед /в смисъл опит/, черният бъз е самбукус нигра /голямо хомеопатично лекарство/. И ако е екстракт, реално ще се приема в майчина тинктура. Може да се стигне до доказване. Ако не знаете какво е доказване, пишете, ще ви обяснят момичетата. Hug

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 19:54 от Мечка Малинарка

# 337
Мече,а имаш ли представа,тъй като започнах да слушам лекциите в ютуб канала от началото,и стигнах до Характеристики на жизнената сила-1,но не намирам част 2,и Връзки между хом.лек-ва част 2 няма-та имаш ли представа дали ще ги публикуват по нататък?Ако се познаваш лично с лектора,дали е удобно да попиташ?
Разгледах. Няма ги наистина. Не съм питала, но предполагам не са качени, защото все пак няма да е честно спрямо новите студенти, които плащат за тези лекции.

# 338
Благодаря, Мече!  Не се бях сетила, че черният бъз е самбукус нигра. За Ехинацеята знам,ч е потиска секретите.

Въпросът ми обаче беше провокиран от факта, че детето се влачи с хрема и кашлица десестина дена и няма никакви кой знае колко изявени симптоми, за да се улучи симилимум. Има го и моментът, че ме е страх да я пусна на училище така( а искам, защото ще стане трета седмица вече), защото опитът ми показва, че не е от децата, които могат да влачат ей тъй сополи, без да им има нищо. Тя или е напълно здрава, или е болна. Ако има сополи, въпрос на време е в училищна среда пак да се влоши и да влезе в остро. Ако я оставя вкъщи, ще се оправи сигурно, но както писах, не мога повече. Да добавя и това, че по принцип не се храни добре, не яде плодове.

И още един въпрос по принцип-четох в някаква тема назад, че някои хомеопати препоръчват при първи симптоми, за да не настъпи влошаване, да се вземе конституцията. Как ще го коментираш това? Имам предвид случаите, в които симтомите са все още неясни (болки в гърлото, воднистта хрема, отпадналост, желание за сън), но е почти сигурно, че ще се влошат, защото пациентът боледува по долу-горе един и същи начин Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 19:35 от Lachesis

# 339
Сиропа от бъзак(не знам дали е едно и също с черен бъз ,самбукус нигра) и ние го имаме вкъщи-направен от плодчета и захар,после сока прецеден. Това ли е майчина тинктура? И ако се пие на почивки,например две седмици прием,една седмица почивка-ще се стигне ли до доказване?

А пожълтели гранули-нали не е нормално? Изхвърлих ги!

# 340
Има резон да се дава конституция, когато няма необичайна промяна в навици, емоции, температура. Острото е по-добрият вариант от дългото влачене тип "има ми нещо, ама не съм болен".
Сок от бъз или бъзак правим и пием и ние. /бъзак е различно от бъз/ Когато пожелаем. Не е тинктура, не е спиртен извлек, нито е така концентриран. И все пак наблюдавайте, макар че ме съмнява нещо да стане.

За пожълтели гранули нямам представа, не ми се е случвало. Вероятно и аз бих ги изхвърлила.

# 341
    Искате ли да си отворим нова тема да си обсъждаме хомеопатични случаи там. Разбира се само случаите без друго, така е коректно спрямо пациентите.

# 342
Аз честно казано съм против, предвид това, че гледам колко много хора се самолекуват с хомеопатия само защото са попрочели нещо из форумите...А така рискът някой да си помисли, че това ще е неговото лекарство, само защото има някой-друг от обсъжданите симптоми, е твърде голям, предвид склонността на хората да се хващат за сламка, когато се давят...
Някак не ми се иска....Но пък винаги съм насреща да дам мнение по случай извън публичното пространство.

# 343
  И ти си права. Ама така се надявам хората да разберат колко сложна е хомеопатията и да не се самолекуват.  От друга страна някои непременно ще намерят описаните симптоми в себе си и ще започнат да се самолекуват.  Може да се обсъждат случаите без да се споменават лекарствата. А най добре да си има професионален хомеопатичен форум.

# 344
  • Пловдив
Аssamas  аз се убедих вече лично че е много сложна наистина хомеопатията-сложна им е на самите хомеопати,мислят че разбират всичко,и си мислят че като имат примерно 10 години практика,и това е достатъчно основание че всяко едно предписание им е напълно правилното,че не могат да сбъркат,ако все пак се обърка нещо виновен е родителят,никога те.
.За 3-те години през които лекувам детето с класическа хомеопатия,сменихме 4-има класически хомеопати.
-Всеки един съм го избирала да е   добър
-Всеки от тях отговаряше на основното ,че се предписва само по 1  ХЛ  
-Всеки от тях с изключение на първия,държеше да се чуваме задължително след приемите,състоянието на детето винаги е било следено,казвали са ми да ги търся винаги когато имам нужда.
-Интервютата винаги са били достатъчни като време,а аз винаги имам доста какво да приказвам за детето.
-При последните 2-ама и аз се лекувах,за да помогна за неговото лечение,разкрих душата и личните си чувства и проблеми,а това последното е трудно за мен,защото съм от хората,които не споделят .
И накрая бих казала "И КАКВО ОТ ТОВА",всичко беше налице,но резултата е не само  неизлекувано дете,ами с повече проблеми и по-сериозни боледувания  СЕГА след леченията,отколкото преди да започна с класиците.
Незнам защо така се получи

И  бих казала на хората -да не се самолекуват!Опасно е

Общи условия

Активация на акаунт