Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 77 911
  • 740
  •   1
Отговори
# 645

Също така да попитам, чета в момента петата книга от Малазана, обаче много тегаво ми върви. Осжен да дава връзка с персонажа едур Трул Сенгар, който се появи в четвъртата книга, нещо друго случва ли се. Тази пълна смяна на героите ми идва в повече, все едно че чета нова книга.

Случва, случва. Peace
На мен пета ми е една от любимите досега заедно с трета и четвърта. Много емоционално преживявах всичко. СЛучват се страшно много неща, ще видиш.  Peace
А Рулад не те ли е интересен? Не ти ли харесват диалозите между Техол Бедикт и Бъг? Като Бърти Уустър и Джийвс са.  hahaha
Много хумор има в книгата, особено черен. Чакай да се появят въпросните персонажи.
Към края вече бяха страшни нерви, голямо чудо, голям страх брах.  Crazy

Сега приключвам шеста, нея я влачих доста дълго, но последната четвъртина е супер.
Като приключа поредицата ще я започна отначало,  за да видя всичко, което съм изпуснала.

# 646
За трилогията на Плуман - Тъмните му материи, мисля че това е най - прекрасното нещо което съм чела! Да книгата е много по детски написана и е подходяща за дете на 9-10 години, но въпреки това е прекрасна!

# 647
  • София
Аз да ви питам, има ли някой тук, който да е изчел всичко до сега на Салваторе (не само тези от читанката, т.е. и нещата, които не са издавани на български)?
Скрит текст:
Разбрах от спойлери, че по някое време авторът ще убие Кати Бри и Риджис, това за постоянно ли ще е или моментно подвеждане на читателите? Или ще възкръснат някак (сефте)? Че имам чувство, че ми се мяркат из книгите и натам  ooooh! толкова не може този автор с един дори от главните си герои да се  сбогува, просто нямам думи, егати безсмъртните герои. Ама тъпо и упорито всичките ще ги изчета hahaha поне за сега така се заричам Whistling

# 648
  • България
Включвам се с един въпрос.
Деветгодишната ми дъщеря лудна това лято по Хари Потър и изчете всички книги. За съжаление от тогава не успява нищо друго да я грабне и се опитвам да измисля какво друго подобно да и предложа. За съжаление аз чета основно научна фантастика и не се сещам за много подходящи подобни на ХП книги за нейната възраст. Единственото, което ми хрумна е Землемория на Урсула ле Гиун, на мен навремето ми хареса много поне първата част, но бях по-голяма някъде 12-13 г сигурно, когато съм я чела.
Та въпроса ми е дали Землемория е подходяща и дали можете да препоръчате друга подходяща книга за деветгодишно дете, което е влюбено в поредицата за Хари Потър.
 ХП така и не го започнах, а и филма не гледах, но помня че първата ми фантастика беше
http://chitanka.info/text/402-rufo-chervenokosija
 Бях на осем, сигурно и ХП щеше да ми е интересен  Grinning.
За Амбър, според мен е много рано, иначе ми е от най-любимите.  Peace

Чудя се и за:
http://chitanka.info/text/186-pytevoditel-na-galakticheskija-stopadzhi

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 18:56 от MoiraineD

# 649
  • София
Пътеводителя е култов, но някак си не знам дали е ок за тази възраст.
За съжаление така и не ми остана време да сваля някое от предложенията, но когато го направя обещавам да дам отзиви.

# 650
  • България
Аз да ви питам, има ли някой тук, който да е изчел всичко до сега на Салваторе (не само тези от читанката, т.е. и нещата, които не са издавани на български)?
Скрит текст:
Разбрах от спойлери, че по някое време авторът ще убие Кати Бри и Риджис, това за постоянно ли ще е или моментно подвеждане на читателите? Или ще възкръснат някак (сефте)? Че имам чувство, че ми се мяркат из книгите и натам  ooooh! толкова не може този автор с един дори от главните си герои да се  сбогува, просто нямам думи, егати безсмъртните герои. Ама тъпо и упорито всичките ще ги изчета hahaha поне за сега така се заричам Whistling
  Забравените Кралства не са само четири части ли?
Да не започвам да ги чета с една дума.
Приключих със Споделящият нож на  Бюджолд и реших да погледна Салваторе, но май ще започна
"Трилогия за старото кралство" от  Гарт Никс.
Някой знае ли дали имат връзка с  „Седмата кула” и  „Ключовете на Кралството”

# 651
  • София
4 са преведени и издавани, мен ако питаш и след 3-тата част спокойно можеш да спреш с четенето, че дори още и след втората трилогия Wink
Има още 4 части (15 книги)  непреведени (като  броя само тези, в които се разказва за Дризд и компания) и май продължава да пише нови книги...

# 652
  • Майничка
Aila, малко късно се включвам, но ще препоръчам поредицата за Джони на Пратчет, "Окото на дракона" на Стивън Кинг, на  Лорън Сейнт Джон - "Белият жираф", "Последният леопард", "Съдбата на слона" и "Песента на делфините". А защо не и "Момиченцето от Земята" на Кир Буличов + продълженията. След година-две - трилогията за скъпоценните камъни на Кирстен Гир.

# 653
  • София
Благодаря, не е късно  Hug
Допълвам списъка и само да имам малко повече време и аз и децата свалям книгите и ги почваме. От такъв голям избор, няма начин нещо да не се хареса  Hug

# 654
  • София
О, да, подкрепям идеята за Джони!

# 655
  • София
А това "Пърси Джаксън" не е ли и то детско? Аз като фен на Хари Потър, не мога да намеря друго подобно. hahaha

# 656
  • София
Пак е детско, за мен е по-добро от Хари Потър.

# 657
  • Майничка
Детско е, да, профанизация на гръцката и римската митология.
Подобни на Хари Потър са и "Маговетри", и "Огненият факултет" на руски автори, обаче са малко куцо пиле. Щерката предпочиташе пред тях фенфикове на тема Потър.

# 658

Също така да попитам, чета в момента петата книга от Малазана, обаче много тегаво ми върви. Осжен да дава връзка с персонажа едур Трул Сенгар, който се появи в четвъртата книга, нещо друго случва ли се. Тази пълна смяна на героите ми идва в повече, все едно че чета нова книга.

Случва, случва. Peace
На мен пета ми е една от любимите досега заедно с трета и четвърта. Много емоционално преживявах всичко. СЛучват се страшно много неща, ще видиш.  Peace

Не че не ми е интересна до тук, но ми върви трудно. Може защото нямам много време за четене. А и имам нужда да свикна с новите персонажи.

# 659
Излезе новата книга на Бюджолд
Скрит текст:
( включително и в мобилисм я има)
Нямам търпение да я почна довечера Simple Smile
Щом чак Майлс е бил скандализиран, сигурно е интересна  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт