Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 282
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Нож на ножове я има в Мейлбукса иначе, сега ще я поискам.

# 421
Освен Ласийн (за която не държа да чета особено, много повече симпатизирам на Сенкотрон), има ли друг познат герой от Малазанската книга?
Има - Келанвед, Танцьора, върховният маг Тайсхрен, Топър, Еджуокър(Ходещият по ръба). Действието обаче се развива от гледната тока на двама непознати герои. Под формата на спомени на един от тях има доста подробности около обсадата на Югатан и "смъртта" на Дасем Ълтър, като това за мен е най-силната част от книгата.

# 422
  • София
Мерси, ще я погледна.

Някой мнение за Майкъл Дж. Съливан - Откровенията на Ририя?

# 423
  • София
Мерси, ще я погледна.

100% положително. Много добре написана история.

# 424
Започнах да чета Слепоглед на английски, наистина сложничко е написана и не се чете много бързо

# 425
 Чел съм първата книга за Ририя - видя ми се доста....лека. Нещо като Труди канаван да речем има разни магьосници, разни рицари, графове, разни убийци и една могъща инквизиция - все неща които ще те върната около 12-14 век - включително и интригите. В това отношение предпочитам Робин Хоб  с трилогията за убиеца и шута(между впрочем излезе първа книга от другата й трилогия - живите Кораби). А книгите за Ририя са общо ШЕСТ! Въпреки, че бързо се печатат и са с ниска цена ми се стори глупаво да купувам втора книга.

П.С. може би съм пораснал, но подобен тип фентъзи - двама/трима герои тръгват да спасяват невинна девица, а по средата на приключението се оказва, че са се замесили в страхотна каша и са измамени жестоко от зъл негодник и девицата не е невинна, а зла магьосница - четях като бях шестнадесетгодишен, сега съм на 31!

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 14:20 от Джон Сняг

# 426
  • Вестерос
Някой чел ли е "Довършителката"- Дейвид Балдачи?

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 16:03 от Tiffany Aching

# 427
Мерси, ще я погледна.

На мен ми хареса,още повече че историята е завършена.

# 428
 това, че е завършена е безспорен плюс и затова си купих първата книга. Просот ми се стори малко детска. От типа на "конан варварина." добрият герой получава изкусителон предложение, а като го приеме, разбира че не е било чак толкова изуксително и са го метнали. после следват бой, интриги, бой, интриги и още бой. само дето при Конан има и секс а тук секса липсваше. Нали казвам - детска приказка.
Но щом има хора на които им харесва - да си четат поредицата, никого не карам да не я харесва, просот изразявам впечатление.
Аз харесвам повече кървища, като Мартин,Джо Абъркромби и Глен Кук.

# 429
Аз например ,''Първият закон''на Абъркромби не го харесах точно заради кървавите сцени.''Отмъщението на Монца'' ми хареса.

Последно четох''Разделената империя'' на Марк Лорънс .Историята е завършена,но това не е единствения плюс.Другото,което ми допадна е начина на писане на автора-на места съм се смяла на глас.Дори накрая съжалих,че не е от тези дълги ''сериали'',които нямат край.На места и тя е много кървава,но това се преглъща.

# 430
  • София
Аз последно се запалих по антиутопии нещо, но рядко се намират свестни. Първата вълна не е много лоша, една поредица на Кийра Кас от три книжки, също и една Пепел, която съм приготвила за тези дни.

# 431
Сега се сещам за единствената антиутопия,която съм чела- на Али Конди''Подборът'' и ''Кръстопът'',но ми се струва,че трябва да има поне още една книга Thinking.

# 432
Аз последно се запалих по антиутопии нещо, но рядко се намират свестни.

В момента чета
http://chitanka.info/book/5835-poshtaljonyt, харесва ми и то доста. Друга антиутопия която мога да ти препоръчам е "Проходът" на Джъстин Кронин. Втората книга "Дванайсетте"още не съм я чела. Ще изчакам да излезе последната трета книга и ще ги прочета трите заедно.

# 433
  • София
За "Проходът" четох много лоши отзиви, затова не съм я чела.  Peace

# 434
За "Проходът" четох много лоши отзиви, затова не съм я чела.  Peace

И аз, Блажев я беше попилял в блога си, но пък се възторгваше от трилогията "Напаст" по която е направен The Strain, но на мен "Проходът" ми хареса повече. Напомня ми за "Сблъсък". "Момиченцето с всички дарби" е антиутопия, но не знам кога ще стигна до нея, отзивите  са добри, но не мога все още да споделя лични впечатления. "Аз съм легенда"  и "Пътят" предполагам си ги чела, страхотни книги.

Общи условия

Активация на акаунт