ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 550
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
ВИНА
Стигнахме до проблема.
И при мен започна всичко по този начин.
В деня , в който почина свекъра аз почувствах същото.
Неговата майка беше при мен с децата.
И когато тя се качи да го види........си беше заминал.
Тя плачеше и каза думите ,които кънтяха една година в ушите ми.
"Единственото ми детенце, да не се кача да го видя"
И аз се почувствах виновна, че тя беше при нас.
С това и започнах когато отидох при псито.
Излях си душата за всичко трупано през годините.
Вече месец след това аз рядко се връщам назад, но дори тогава не изпитвам вина.
Живота е низ от случайности.
Сещам се за четеримата младежи загинали през 1ч. в пазарджишко след като ги удря тир, изкачащ от една отбивка. Става дума буквално за секунда. Кой предполага,че в 1ч. през ноща точно на тази отбивка ще ги връхлети смъртта? Без движение по пътя, при почти нулев трафик. А, ако са тръгнали 2 секунди по-рано? Съдба. Ти не си Господ. Можеш да взимаш решения за съдбата си, но всичко друго е стечение на обстоятелства и предопределеност. Ако си вярваща отиди в църквата.Там записват имена за упокйна молитва. Мисля, че това ще е решението със сънищата ти. Аз пък ходих и записвах семейството за здраве. Запиши се и ти. И пиши.

# 691
ура върнаха ни старата визия на форума newsm44 , това малко off от темата иначе  , тази молитва упокойната за мъртви ли е.
Мислиш ли ,че е стечение на обстоятелствата, и аз понякога мисля така , но после си казвам, че така мислят само хората, които не желаят да поемат вина и я търсят винаги другаде и си казват така за да им стане по леко и отново почвам да се терзай и така се въртя в един порочен кръг.
Например една моя приятелка  навремото е спасила така свой близък   сигурна смърт, закарва го в болница даже им казва на лекарите какво се бой че му има и те веднага го приемат и го спасяват, защо едни могат , други не?

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 20:20 от belladonna86

# 692
Хора , някой пробвал ли е с билки? Една моя позната наскоро си говорихме и каза , че преди около 2 години внезапно е заболяла от ПР и не била на себе си . Не можела така да продължава да живее и се обърнала към някакъв билкар , който и дал някакви чайове от билки и се оправила  и до ден днешен си е ок , но за съжаление каза , че му е изгубила вече дирите , смисъл , че вече не бил там , където тя е ходила и се преместил . Каза ми , че много са й помогнали билките и понеже не мога да се свържа с този билкар мисля днес да ида тука до един билков магазин до нас , там директно мога да попитам билкаря за някаква смес , ако той не ми помогне мисля да си купя - страшниче, лавандула , дилянка и т.н. , намерих разни рецепти в нета за това състояние . Вие какво мислите за билките ? Направо вече ми омръзна от това напрегнато състояние , ето започнаха празници, детски рд , аз заради тия си кризи съм само в очакване на новата .

# 693
Пак съм аз ., ходих до билкаря , който знам и му обясних за състоянието си , каза ми да си взема 1 чай негов и съм щяла да се оправя , много хора ходели при него и им давал от този чай и били уж махнали лекарствата , да видим. Не си го купих днес , защото чаят беше 40лв , а аз нямах толкова в себе си . Утре ще си го купя и ако има резултат в близко бъдеще ще кажа , може да помогне на някой друг .

# 694
Нещо от три дни не ми е много добре. Пак ме болят гърдите, пари ми. Вчера ходих до невроложката за месечния преглед и тя каза да имам търпение, но не ми се получава. Пак се параноясвам. Много бавно ми се вижда повлияването от ципралекса. Пия го вече повече от месец  Tired

# 695
Вчера бях голяма излагация-да се смея ли , да плача ли !? Вървим си из Джъмбо,пазарим си и аз ,както обикновено си пълня количката без да мисля много, гледам щастливи физиономии, зареждам се от хората и от позитивното им излъчване...................ииииииииии изведнъж светкавична мисъл, колко е тежко положението на хората в БГ и колко хора спят  по улиците, а аз пълня количката с всевъзможни играчки и украси, макар, че съм преукрасила апартаментите..............че като ревнах насред магазина  Joy. Половинката горкичкия  ме милва и ме успокоява, ама добре, че ми е свикнал на изблиците.......малееееееееее.......сега ми е смешно, обаче вчера така се изложих.........ако са ме снимали камерите на магазина ще съм била голЕма атракция.........сега си "катеря" малко снимки във фейса, та се сетих за вчерашната си ексцесия  Mr. Green

# 696
  • София
Нещо от три дни не ми е много добре. Пак ме болят гърдите, пари ми. Вчера ходих до невроложката за месечния преглед и тя каза да имам търпение, но не ми се получава. Пак се параноясвам. Много бавно ми се вижда повлияването от ципралекса. Пия го вече повече от месец  Tired

И аз съм така - тежест в гърдите и парене, обаче на гърба. Побърквам се...

# 697
Аз имам пареща болка в главата, но не мисля, че от ципралекса въобще ще се повлияе, тя си е съдова, исхемия.

# 698
  • София
При мен не е болка, а усещане за силно и постоянно парене по гърба и горната част на ръцете. Преди 2 години беше ад.

После започнах Ленуксина (което е същото като Ципралекса) и след адаптивния период от 1 месец (през който мислех, че ще умра - толкова зле ми беше) всичко това изчезна.

Почти една година изкарах на АД и се чувствах перфектно, наистина перфектно. Но реших, че съм се излекувала и на своя глава спрях Ленуксин-а. Е 3 месеца след това съм обратно в играта и сега не знам какво да правя ?!

Пробвах с Неолексан - никакъв ефект. За Деанксит не си и помислям - пила съм го преди да започна Ленуксина - никакъв положителен ефект не съм забелязала ...

# 699
Ваня, Гала аз ако съм сигурна, че е параноя и ще отмине ще го изтърпя. Не е болка за умиране, но ме побърква мисълта, че е от сърцето. Тоя акъл ще ме затрие  Embarassed Ваня според теб за един месец трябваше да е подействал вече ципралекса ли? Гала пий си го, да ти тушира поне тревожността. Ще се оправим, виж колко хора са по-добре вече  Hug Весели празници на всички, ваканцията на децата започна и съм мнооого доволна!

# 700
При мен не е болка, а усещане за силно и постоянно парене по гърба и горната част на ръцете. Преди 2 години беше ад.

После започнах Ленуксина (което е същото като Ципралекса) и след адаптивния период от 1 месец (през който мислех, че ще умра - толкова зле ми беше) всичко това изчезна.

Почти една година изкарах на АД и се чувствах перфектно, наистина перфектно. Но реших, че съм се излекувала и на своя глава спрях Ленуксин-а. Е 3 месеца след това съм обратно в играта и сега не знам какво да правя ?!

Пробвах с Неолексан - никакъв ефект. За Деанксит не си и помислям - пила съм го преди да започна Ленуксина - никакъв положителен ефект не съм забелязала ...

Ако неолексан не ти помага, вероятно е редно да си направиш изследвания на щитовидна жлеза.....и не само. А що се отнася до ленуксин, ако симптомите ти са същите както и преди рецидива би трябвало отново да ти помогне. Аз бях във възторг от стимулотон, но след 4 годишна ремисия, когато получих рецидив с различни симптоми-не ми помогна. Сега съм на неолексан .

# 701
  • София
На мен Ленуксина ми подейства месец след като го бях почнала. Но през тоя месец бях парцал.
А Неолексана аз го пиех по едно хапче от 50 мг сутрин. И мисля, че за това не му видях ефекта.
Алина, ти как го пиеш?

# 702
Аз пиех по 50 сутрин и 50 вечер, но сега пия по 100 сутрин. Освен това пия и ремотив. Ефект от неолексан почувствах на 3-4 ден. Вече го пия месец. Все още не мога да се преборя напълно с чувството на потиснатост и честичко си поплаквам, но това са неща, които само с хапчета  не могат да се разрешат....просто аз съм се отпуснала....и то много....... Confused пък и нали има кой да ме търпи, та си проявявам лиготиите и слабостите.  #Cussing out

# 703
Здравейте!
Вече месец и половина съм на Есцитил 10мг.
И отново нещата се появиха на 2-я и 3я ден от цикъла.
Вече си мисля,че ме лови критическата. Thinking Е, та на 36г. ли?
Най-гадното е ,че май ще се отказвам и от секса. Simple Smile
Дни преди цикъла, след секс получих първия от месец насам пристъп.
Разбираемо е сърцебиенето, но аз толкова се заслушах в него, че накрая вместо пулса да се нормализира си докарах ПА. Но благодарение на лекарствата беше кратка и поносима.
Втората беше по време на цикъла, през ноща. Събудих се със сърцебиене , взех Ксанакс половин от 0.25, Валидол , пуснах телевизора тихо, колкото да не чувам това досадно сърце и заспах.
По-рано не можех да заспя на телевизор, но сега не мога на тишина.
Искам да попитам "по-опитните" дали е нормално след месец и отгоре на АД понякога пак да получавам леки ПА ? Имам леки вибрации в областта на гърдите, но не са непрекъснати. Сигурно защото не приемам Ксанакса редовно, а само при нужда. Т.е. през последните 2 седмици съм пила само 3 пъти вечер.

# 704

Вижте на какво попаднах в една тема за ПА.
Желая Ви светли и щастливи празници.
Мир и светлина в душите ни. Hug

....Свети Иисаак Сирин казва: "С всички сили пази своя душевен мир. Не го отдавай за нищо на света. Помири се със себе си и ще се помирят с теб Небето и земята!"
- Но на нас ни е тежко да се помирим със себе си.
- Вътрешният мир е там, където няма грижи за този свят, никакви интереси, дори за собствената си личност.
- Има ли тогава в човека мисли?
- Тогава настъпва тишина в човека. Няма мисли. Нашият живот зависи от нашите мисли - ако те са мирни, тихи и благи, и нашия живот ще е такъв. Ако мислите ни са разрушителни, няма да имаме мир и покой. Само някой да ни каже нещо, което н е е по нашата воля, веднага избухваме. Точно тогава се проличава нашето истинско състояние. А трябва да се научим да бъдем мирни.

Общи условия

Активация на акаунт