На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ау, като ви чета,май съм твърде взискателна Thinking Държа буквата да е написана така,че да оставя съмнение дали някой друг не му е писал домашното Mr. Green За щастие обаче това се получава сравнително бързо и не му коства огромни и изтощителни усилия.Е,като ги пише в съчетание вече се изгубва перфектната линия,но не му придирям толкова.С натрупването на опита и това ще стане.

# 151
Днес бяха писали изречения от типа "Мама мие Еми", "Мими уми Ема" и вече май е позагубил вманиачаването в краснописа. Когато пише в ред, му стават някак разширени. Докато на заниманието от "Езикови задачи" си беше писал изречения  на страница, която е без редове и беше далеч по -красиво.
Аз даже се бях притеснила, че много се вторачва в писането да е хубаво и че така може да пропусне по-важните неща, но вече ми минаха притесненията Laughing
Правихме тиквени фенери, рисува прилепи и др. страшилища. От началото на месеца говори за празника.

# 152
Вие сте на вълна празник, а мен пак нещо ме чопли  Confused
Възможно ли е да поддържаш температура 37,1? От години е така, личната казва, че има такива хора, вземали са и кръв- нищо не е имало...какво да правя?

# 153
  • София
Има такава възможност.
Първо проверете термометъра. Поради подобни притеснения (до около третата годинка на дъщеря ми) сме се сдобили с около 5 уреда. Някои от дигиталните наистина дават отклонения в рамките на една-две десети - точно като да се изпопритесниш при граничните стойности. Финално мерим с един термометър, купен от аптеката на Токуда (поне по уверение на аптекарката ги използвали в самата болница) и мисля е точен.
Иначе при дъщеря ми температурата се покачваше от емоции.

Що се отнася до Хелоуин, тази година сме без тиква. За сметка на това цяла вечер режа прилепи и паяци от филц, така че вещерската шапка, жезълът, костюмът и кошничката за събиране на лакомства са готови. Утре ако слушат, ще им позволят да се преоблекат в училище. Вечерта ще е в ателието на учителката ѝ от детската градина; ще се гримират и после ще обикалят блока над ателието, в който между другото живее другата ѝ учителка от ДГ. Мъжът ми има някакъв ангажимент, аз ще ходя на шопинг. Пък.  Mr. Green

# 154
За нормална телесна температура се смята тази от 36 до 37.2, като тя варира в рамките на деня. Сутрин е по-ниска, а привечер е по-висока.
Ако са правили ПКК на детето и всички показатели са в норма, значи няма от какво да се притесняваш. Имам предвид, че при някои хора е нормално обичайната им температура да е такава. Не се притеснявай.

# 155
Пускали сме кръв, симптоми няма никакви, сега е хремава де, но тя по принцип е така....
Меря на всички, няма, само нейната е така  Confused
Джипито и тя казва, че е нормално ама.....

# 156
Нормално е. Даже на някои места пише, че до 37.5 може да е обичайната температура при някои хора. Въобще не се тревожи.

# 157
raya_nikol, нямаш ли от старите живачни термометри... При такава Т поддържана дълго време бих заподозряла бъбреците

Толкова работа имам в офиса, че ми се е отщяло и от празници, и от делници.. Не успяхме да намерим вещерската шапка  Hug, а детето беше решило да е магьосник Tired
Май утре ще му купя едни вампирски зъби и ще го побоядисъм, ще го докарам в тъмни дрехи и хайде в МОЛ-а на градския купон.. ама това само ако успея да изляза обедна почивка  ooooh!

# 158
  • софия
Радвам се,  че в училището не се отразява този (нетрадиционен и нетипичен за нас) ден. Отпада ми да се напъвам за нещо, което не усещам и отказвам да приема. Или, както се казва: "Ще празнувам Хелоуин , когато американеца си върже мартеничка." (От ФБ) Аз откровено не го разбирам този "празник". Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 05:26 от zvanche

# 159
  • София
Ами и тя веднъж го ударила по рамото, където поставихме мантуто - спукал се мехура и потекло, той се разплакал и отишли при лекарката с класната. Тя е наясно какво става. И да, и други деца са потърпевши.

в това училище психолози нямате ли? такива деца класната трябва да изпраща при психолога за работа. а не да оставя родителите да се "оправят".

# 160
Радвам се,  че в училището не се отразява този (нетрадиционен и нетипичен за нас) ден. Отпада ми да се напъвам за нещо, което не усещам и отказвам да приема. Или, както се казва: "Ще празнувам Хелоуин , когато американеца си върже мартеничка." (От ФБ) Аз откровено не го разбирам този "празник". Rolling Eyes

Радвам се че не съм сама с тези усещания.... Rolling EyesДетето ми говори за хелоуин и  неща около този празник, ама аз не мога да дсе насиля и да вляза в рола.Може би я ощетявам от масовата празничност, но....предпочитам да празнуваме по-смислени неща.За денят на будителите  бих проявила по-специално празнично отношение

# 161
  • София
Добро утро.
Аз пък съм на принципа, че всеки повод за радост и празник в забързаното ни и стресирано ежедневие е добре дошъл  Peace, пък бил той и американски/английски. Децата много се радват на костюмите и сладките неща  Laughing. Вчера изрязвахме тиквени фенери и правихме сладки - месихме, точихме и изрязвахме с формички  Wink:
Скрит текст:
Оги каза, че не би имал нищо против този ден да се повтори и му е от най-щастливите дни в живота, с което изказване ми напълни душата  Laughing.

# 162
zazu1 , много готини фенери.
Едната ми баба /80 плюс/ се сети, че като е била е малка е обикаляла с тиквен фенер, за да гони лошите духове, но не се сеща на каква дата.
Ние се събираме с приятелите му и майките им , обличат се в костюми и се разхождаме вечерта из улиците. Разменят си помежду си сладки неща. Това е празнуването.
Учителка е казала, че не уважава празника, така че в училище няма да има подобни неща.

# 163
Радвам се,  че в училището не се отразява този (нетрадиционен и нетипичен за нас) ден. Отпада ми да се напъвам за нещо, което не усещам и отказвам да приема.
И при нас е така. Децата никога не са се вълнували. Обяснено им е, че това е най-вече езически обичай, пък ние ги възпитаваме в християнски ценности. Дори и да празнуваха нещо в училище, моите нямаше да участват. Peace

# 164
Похвала за нашата класна и училище, че също  не отразяват Хелоуин, от което аз съм много доволна. Пояснено им е на децата, че българският аналог на празника са т.нар Мръсни дни между Коледа и Иванов ден и аз в момента се ограмотявам, за да дам довечера по-подробно разяснение Peace

Общи условия

Активация на акаунт