На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 373
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
За себе си, заради себе си се успокой, пък то ще се отрази и на децата!  Grinning
Когато взимат правила, те са обяснени в учебниците и ти ще можеш да преговориш заедно с тях онова, което си забравила и да научиш това, което не си знаела. Аз така направих с № 1 и отсях редица важни и неважни неща вече на "възрастен акъл".  Laughing Сега ми е в пъти по- спокойно.

# 91
За подстригването - в съседния клас едно доста буйно момченце набило други 2 и на следващия ден като го хващат и го поподстригали след часа по Бит и техника ... Ами каквото повикало, такова се обадило.. няма място за сърдене от страна на "подстригания" Mr. Green

Децата са злобни, търсят да намерят недостатъци за да се присмиват. Обяснявам у нас постоянно, че трябва да е толерантен, че всеки е различен.., че той самия има недостатъци и ако му се подиграват за тях няма да му харесва...  Thinking За момента поведението му е добро, но се опасявам, че ще избухне ако се продължи с тормоза от страна на тези деца. Но от друга страна не искам да им позволява да го мачкат и да го малтретират.
Едното от децата го тормози, защото то самото няма метална количка от Колите 2, а носят и играят с колички, за целта "забранило играта с колички от Колите , можело само с обикновени от 2 лв"

# 92
И нашето момиченце-кокиченце - отрязало коса на друго дете от класа.
Добре, че не на сина. Не го казвам от злоба ни най-малко, аз говорих с майката на пострадалото дете, но жената реши да запази добрия тон в класа.  Защото аз например колкото и да съм спокойна и различна, когато се отнася до у-ще - втакъв случай бих си показала без да мисля рогата...
За жалост - ето, нищо не се случва, относно озаптяването на детето...

# 93
  • София
Ами да ви кажа в детската градина имаше правило "без (скъпи) играчки", и беше чудесно.
В занималнята по идея на учителката всяко дете си носи лего. И дъщеря ми лека полека си събра най-страхотните части и взе да си ги носи. Вчера се установи, че легото е забравено в училище още миналия четвъртък. Поядосах се и то в голяма степен на мен самата, защото трябваше да купя нещо евтино за занималнята. Така или иначе днес легото си е обратно у дъщеря ми - някой явно го е намерил и го сложил върху един шкаф в стаята. И така си е седяло няколко дни. Това ме учуди - бях убедена, че няма да се намери. Явно мисленето на човек се деформира, в момента ми е терсене и тайно се срамувам.

Що се отнася до озаптяването на проблемните деца,  ако учителите не поемат инициативата (което е редно), трябва явно да се намесят родителите. Дружно при това.

# 94
Red, никога не сме афиширали цената на количките, а и 10 лв не е чаак такава скъпа играчка... В ДГ ги носеше също, никога не е имало проблеми, връщали са се обулени, губели са се за по няколко дни, но нито аз, нито детето сме правили драми
Ами като не играе с други или дай сега за кефа на тормозника да хврърля цялата колекция и да взема да купувам нови, които и синът ми не харесва.. Ние с Колите сме тежък случай, ами само с това играе и докато намери съмишленик в класа бая зор видя  Mr. Green

# 95
  • София
А, 10 лв не е много естествено Simple Smile
Аз понеже вчера почти бях преглътнала, че сме изгубили лего за над 50 лв ....

# 96
То за едни е много, за други - малко. Аз се замислям все повече за разликата във финансовите възможности на родителите и как те рефлектират върху децата. Хайде, това че един имал еди какво си за 2 лева, а друг- за 10, как да е, но си мисля как ли ще се отрази след време невъзможността на един да отиде на някакво мероприятие поради липса на средства и изобщо могат ли да бъдат приятели деца от различна класа. Нашите сега се се сприятелили с едно момиченце, на което родителите имат по-големи възможности. С нищо не парадират, нито те, нито детето, простоаз се притеснявам. Например онзи ден ги срещаме в града и децата се заиграха, а аз се чудя сега ако кажат да отидем някъде да пием по нещо, а аз в себе си нямам такива пари, защото все пак едно кафе с децата е поне 10 лв. И изобщо такива разходи за нас са извън семейния бюджет. А не искам да си представям като поотраснат и започнат да искат пари и сами да излизат. Как мислите - възможно ли е такова приятелство? Винаги единия ще трябва да се съобразява с другия... Има време да го мисля. По наше време родителите на всички ни бяха равни и единствените, които по някакъв начин се открояваха бяха тези, на които някой им носеше дъвки с картинки или тоблерон Simple Smile

# 97
Синът ми си разнася "Хари Потър" да си чете в голямото междучасие Grinning Досега май никой не е проявил интерес, здрава е книгата. Как обаче чете в лудницата, не знам. И едно тефтерче, в което е решил да си пише история за маймунката Холи.
Аз досега не съм разговаряла с родителите на други деца /инцидентно един -два пъти/, с учителите също нямаме кой знае каква обратна връзка, защото децата се качват и слизат сами. Та каквото детето ми разкаже, това. Няма нито една забележка в тефтери, тетрадки, очевидно не създава проблеми.
 Djina, те имат много часове за затвърждаване на материала в училище. В първи клас. Вече колко време правят звукови модели с а, ъ, о, у и и. Аз съм принтирала това и съм му го оставила на бюрото http://a-class.hit.bg/2/1.html
Синът ми хал хабер си няма кое колко струва.

# 98
Създава проблем народителите, децата някак не усещат така нещата. Но твоето в един момент ще започне да се чувства зле от тези различия, особено в пубертета.
И ние имаме едно семействопознати с доста по-големи възможности и честно казано ми е малко трудно да ги догоня, но от друга страна те са ми приятни хора. Често не усещат, че примерно имат висок стандарт, не го правят парадиращо или нарочно. Ама миналата година - айде да ходим заедно на Нова Година, по 300 евро на човек, без пари е за тоя лукс...е, как да идем, като имам други сметки  Wink

# 99
Ами класите съществуват, жалкото у нас е, че кварталите и училищата не са разделени по класи, тогава много от драмите нямаше да ги има ..
Идеално си направихме сметката, че в частното училище можем да поемем таксата, но не можем да издържим на другите разходи -като например подарък за рожден ден на стойност 100 лв за другарчето от класа, празнуване на РД на скъпи места и то с целия клас и др. такива ..

За съжаление в училищата се мерят здраво финансите на родителите, и ако детето е тихо, но с фин. възможности става обект на тормоз Sick

# 100
Много се притеснявам от това занапред. Върви обяснявай, че не парите са най-важно.

# 101
Това е игра, в която трябва да има поне двама доброволни участници.

# 102
Това е игра, в която трябва да има поне двама доброволни участници.

Kaкво искаш да кажеш?

# 103
Ще се опитам да ти дам пример - да речем някой много се радва на скъпи коли, определени марки и т.н, а за теб е важно колата какъв цвят е, колко е голяма и т.н И да се опитва да се състезава с теб на този принцип , няма как да му се получи.
Детето, ако си има любими неща и си държи на тях, какво значение за него ще има колко струват, сравнени с вещите на другите.

# 104
  • софия
valerie , много е хубав линка който си дала.
Какви книги сте купили на децата ви който могат ад четат, споменахте Хари Потър.
В училище носи една енциклопедия да си чете, това е откакто беше решил 6 урока по математика напред и учителката му написа забележка. Въпреки че предпочитам в междучасието са общува с децата, вместо да чете.

Общи условия

Активация на акаунт