На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Аз ще ги запиша ако те поискат. Засега никой нищо не ни е казвал. Не съм питала госпожата По принцип в тяхното училище участват в такива мероприятия, предполагам тя ще ги амбицира.
Можете ли да ми кажете в една такава задача кой е верния отговор: Оградете само числата - 1,8,4,11,9,6?

Ако търсим излишното - то то е 6

# 76
За да съм по-точна, задачата е огради само числата - 1,8,А,В,11, 8,4,С,9. Мисълта ми беше дали трябва да се огради само 11, защото само то е число, или всички цифри и числа, без буквите  newsm78

# 77
 ooooh!  Joy добре, че попитах ...

Това за първи клас ли е?
От къде взимаш задачите?

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 12:29 от viliko

# 78
Заграждат се всички числа, дори едноцифрените.

# 79
Нас ни викат в петък, не за редовни часове, но ще имат някакви занимания, свързани с Деня на будителите, ще посетят близкото читалище и библиотеката. Учителката каза, че не е задължително, но се надява поне половината клас да отиде. Обмисляме варианти за воденето и прибирането с братовчедка ми (децата ни са съученици). Викат ги от 9.30 до 11.30.

# 80
И според мен се заграждат всички числа - едноцифрените числа, са си все пак числа  Peace

# 81
Simple Smile Очаквах, че има и букви - трябва да може да отсее числата.

"Числото Пет се състои от цифрата Пет", учиха го в предучилищна ...

# 82
Момичета,благодаря Ви за подкрепата,днес цял ден ми е криво,не знам сега като отида в 17.30 часа да забера дъщеря ми от занималня,как ще реагирам /дано се сдържа нервите/,че наистина доста съм и "набрала" на тази госпожа  Twisted Evil
А за момента не мога да я запиша на частна занималня,защото събираме пари за друго,но ако нещата продължават така майче ще бъда принудена да я запиша  Simple Smile

# 83
Момичета,благодаря Ви за подкрепата,днес цял ден ми е криво,не знам сега като отида в 17.30 часа да забера дъщеря ми от занималня,как ще реагирам /дано се сдържа нервите/,че наистина доста съм и "набрала" на тази госпожа  Twisted Evil
А за момента не мога да я запиша на частна занималня,защото събираме пари за друго,но ако нещата продължават така майче ще бъда принудена да я запиша  Simple Smile

Нали знаеш, че ако не е това - друго ще е.
Вчера на сина се подиграли, защо има розов молив. Ми, той е от комплекта с моливи, казал той - те хихихихихи, ти си жена  Laughing Това, разбира се, не е болка - но все пак искам да кажа, че децата са...огън
Според мен трябва да се обърне внимание как да се реагира, поне аз това напоследък говоря със сина. Адекватно, без обида, не е нужно да нападаме веднага, най-добре е да умеем с думи...

# 84
  • София
Вчера в класа на дъщеря ми е имало мини произшествие. Докато учителката е режела тортата за рожден ден на едно от децата, друго момче е отрязало кичур коса на седящото пред него момиче.
Станал е голям скандал. Вече са забранени тортите за рожден ден, а майката на виновника е била извикана след часовете.
Учителката доста императивно е дала да се разбере, че подобни прояви няма да се толерират.
Изключително добро впечатление ми прави тази жена. Много мил човек, но стане ли проблем, реагира светкавично и много твърдо. Всъщност имам подозрения (понеже инцидентът не е от най-лошите възможни), че ситуацията е използвана за принципно постановяване на ред и правила.

# 85
Благодаря за задачата. Ще има много да наваксвам и аз. Такива уж елементарни неща ме вкарват в чуденка. Знаех, че цифрите са от 0 до 9, а чистата - нагоре, но съм забравила, че число и цифра  се покрива. И със звуците и буквите съм позабравила. Че в началото някой букви са 2 звука, пък в средата - 1  Confused Нещо и за Я имаше, че била 3 звука. Оф, мъка ми е тази граматика още от ученичка Simple Smile

# 86
  • софия
Здравейте в новата тема  bouquet

# 87
# 88
Нещо и за Я имаше, че била 3 звука. Оф, мъка ми е тази граматика още от ученичка Simple Smile

Я се успокой!  Simple Smile Всяко нещо ще си дойде с материала и да бързаш е най- зле.
"Я" и "Ю" са един или два звука, в предходната тема дадох няколко линка за правилата. Два звука са, когато с тях започва думата или стоят след гласен звук, един звук са, когато стоят след съгласен.
http://www.slideshare.net/guest135756/2-3176797
http://www.odit.info/?s=6&i=212859&f=677
Повечето проблеми, според мен, от бързане идат. За всяко нещо има време. Граматиката ни е лесна, като оставим излишните глупости, с които трябва децата да напълнят главите си за матурата в VІІ клас досежно видовете сложни изречения и литературните фигури.

# 89
Абе аз не за децата се притеснявам, а за мен Simple Smile Всичко съм изпозабравила, а на тях ще трябва да им обяснявам. От твоите обяснения тогава понаучих за буквите и звуците:) Сега попрочетох и за числата и цифрите. Лошото е, че се забравя като не се използва.
Леле, не била трудна - сега се зачетох в тези линкове - заболя ме косата, сонорни, след гласна, след съгласна, звучни, беззвучни и още сто подробности #Silly

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 13:59 от Djina

Общи условия

Активация на акаунт