На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 409
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Хайде и аз да се запиша в новата тема   bouquet
На мен пък сутринта ми стана доста гадничко  Cry
Карам дъщеря ми на училище и на вън пред вратата на класната стая стояха 3 момичета и като я видяха започнаха да се смеят на глас и да и казват да отива в яслата  Shocked -тя съответно се разплака и не искаше да влиза в час,като я попитах какво става ми каза,че понеже вчера писала по-бавно и госпожата по занималня пред целия клас няколко пъти повторила,че ще е връща направо в яслата и днес сутринта явно това беше реакцията на децата от вчера  Rolling Eyes
Ох като я видях дъщеря ми как плачеше сутринта,направо сърцето ми се късаше,тъкмо започна с желание да ходи на училище и сега се притеснявам да не започне пак да мрънка,че няма да ходи на училище  Rolling Eyes
Говорих с класната,казах и че това изказване на госпожата по занималня не ми се струва никак педагогическо,каза че уж следобед ще говори с нея,да видим какво ще стане  Simple Smile

# 61

Относно конфликтите, в нашия клас няма побойници. Има по-палави деца, но няма агресивни. Като се замисля, синът ми досега никога не е участвал в сериозен конфликт, нито в градината, училище, по площадки. Не знам дали просто никога не сме попадали на побойници или той избягва по някакъв начин такива ситуации. Никога не се е оплаквал някой да го е ударил, обидил. Нито пък някой се е оплаквал от него. Единствените, с които се кара са брат му и приятелката му, с която са заедно още от яслата.
И при нас е така /след навършване на 2-3 г. възраст/. Но никога не можеш да бъдеш застрахован.
Ние нямаме никаква информация за състезания. Предполагам, че нашата учителка не смята за удачно децата да се явяват сега, щом не ни информира /и на мен това ми се струва по-правилно/. Не знам дали той би искал да се яви, но малко ми е странно, че не казват....  
miss_74, много неприятно, милото дете.

# 62
По Коледа е първото, но лично аз не считам, че е добра идея. Задачките не са трудни, има ги в нета дори - и примерни, и давани преди.  Peace

# 63
Аз не мога да преценя съвсем дали е добра идея. Съпругът ми разправя, че  колегите му смятат, че е добре децата да се явяват на състезания, защото така се отракват и после не се притесняват от изпити.
п.п тук всички ли са записани за СМТ?

# 64
Явяването на състезания и според мен не е лоша идея, но ще го оставя за по-нататък, и то ако има желание.
В нашия клас засега нещата са под контрол, няма някакви ексцесии. Дано така си и остане.

# 65
Моят ще го пратя на коледното състезание най-вероятно. Любопитно ми е какво би измъдрил по задачите, когато е сам и как би писал в такава обстановка. Не мисля, че ще е стрес за него, човекът е над тия неща. Той въобще малко е над всичко, което става около него  Joy Може би и затова не е участвал досега в някакви серизони конфликти. Просто някои неща сякаш не ги забелязва, не ги чува. Абе, не знам как точно да го обясня. Миналата година в градината, приятелката му се оплакваше, че им се карат учителките, ако не си направят добре упражненията в тетрадките. Питам го моя на него карат ли му се, какво му казват (правел е и той грешки в тетрадките, отделно супер кривите линиите), а неговият отговор: "А, не знам, може и да са ми се карали, ама аз да не съм разбрал"

# 66
Аз не мога да преценя съвсем дали е добра идея. Съпругът ми разправя, че  колегите му смятат, че е добре децата да се явяват на състезания, защото така се отракват и после не се притесняват от изпити.
п.п тук всички ли са записани за СМТ?

Ако иде реч за софийския математически турнир - той не е ли от втори клас?  newsm78
Аз знам, че има за първи клас Коледно математическо, Европейското кенгуру/но то е на пролет/ и на началните учители... Thinking

# 67
  • София
Аз пък нямам никакви намерение да го пращам на състезания, нито сега, нито по - натам.
Когато и АКО изяви желание, да отиде сам. Laughing Грам смисъл не намирам в такива колективни изяви.. Много ми е субективно и много измислено - болна амбиция, родителска. Мое мнение. Rolling Eyes

miss_74,  Shocked Нямам думи за тази г-жа.. Все едно не знае колко жестоки могат да бъдат по между си, децата.. Кой им взема на тези изпитите по психология, хабер си нямам. ooooh!

# 68
 ston, Laughing
Аз и друг път съм споделяла моите притеснения по темата за така модерните състезания. Според мен на тази възраст не може да се прецени дали детето се справя, защото е стимулирано с типови задачи или има математически заложби. Страх ме от залитане в грешна посока. А то може и да се справя само вкъщи с дообяснения. Затова пък от друга страна е добре да се провери как ще се справи в такава обстановка...., какво ще направи
Не бих се колебала да го пратя на някакъв тип състезание, което да е комбинирано - въпроси по БЕЛ, математика, роден край. За да свиква. Но защо има предимно по математика?
viliko, тук обсъждахме, има и за първи клас.

# 69
Да, често съм чувала от сина подобни определения, които са давани на децата от учителките, още от детската градина.
Истината е, че по-чувствителните деца винаги ще страдат, някак обстановката днес е4 такава, че трябва да си по-нахален и груб   Whistling

# 70
Валери - ето тук има и по други предмети  Peace http://www.sbnu.org/tests.php
Ще върна назад да прочета, явно има промени, които не знам, благодаря.
За мен причина да не гопусна е по-скоро страх от провала, ако не се справи и няма добър резултат. Все още не може да оценява обективно нещата.

# 71
"А, не знам, може и да са ми се карали, ама аз да не съм разбрал"
Joy
Сладур!

miss_74, аз за такава реплика от страна на учителка не знам какво бих направила! Първо детето ще напусне занималнята и второ ще изискам от учителката лично да му се извини.

Като чета тук от вчера за проявите на учителките и направо  Shocked Аз за колко по-малко се бях засилила да вдигам скандал на нашата учителка и доста язвителна реч си бях приготвила... Не че ще я пропусна, но сега осъзнавам колко по-зле принципно могат да бъдат нещата и затова ще отложа разговора, за да видя дали нещата ще се пооправят някак.

За състезанията аз съм против. Моята ще ходи, защото макар да не знае какво е състезание, явно и е прозвучало много интересно и се записала. Кой знае какво си представя  ooooh!
Но аз съм против идеята, че е полезно за децата да си изграждат състезателен дух и т.н. В една по-късна възраст, може би. Но за момента не бих насърчавала участието, ако някой ме беше питал.
Най-вероятно тя сама ще се откаже още след първото, защото сигурно няма да разбере условията или просто няма да и се седи толкова дълго на едно място.
Поне ще им бъде на място в училище, което ще спести емоциите с непозната обстановка и бъсканици с тълпи от изнервени родителки.

# 72
Аз ще ги запиша ако те поискат. Засега никой нищо не ни е казвал. Не съм питала госпожата По принцип в тяхното училище участват в такива мероприятия, предполагам тя ще ги амбицира.
Можете ли да ми кажете в една такава задача кой е верния отговор: Оградете само числата - 1,8,4,11,9,6?

# 73
Оф, всички дискутирани проблеми ги имаме- и момиче, което го тормозеше, и му чупеше гумичките например...и той не искал да я изказва, защото не е изказвач  ooooh!
И тази от занималнята продължава да се проявява...и тя с коментари пред класа...хваща ме много яд
А ми се струва че класната полага усилия да са сплотен клас, но без да толерира агресията
И аз говоря, говоря...

# 74
Ама я напиши задачката коонкретно - търсим излишното ли?

Общи условия

Активация на акаунт