На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 32 445
  • 740
  •   2
Отговори
# 570
Пък и що се отнася до цялата ситуация, наречена "първи клас", малко съм на принципа "бързай бавно"
Peace

# 571
  • София
Между другото ми направи впечатление, че в първи клас са участвали около 60 от общо 100 деца; във втори - около 40; към шести-седми клас, броят вече е около 15-20 на випуск.
Предполагам, че сложността на задачите нараства, и накрая остават наистина децата с по-изразени математически заложби.

# 572
Моят има 53 точки, предвид че не е писал нищо на 9, защото не е разбрал условието, мисля че е добре, явно другите са му верни ( той ми беше казал какво е писал, но знае ли човек дали така го е написал наистина, дали е драскал)
Е, вкъщи като я обсъдихме, я написа за секунди Simple Smile
Но то това беше замисълът, да види какво е и на изпит, как да се държи, как да пише, какво е напрежението...
Но той няма проблем с тези неща като че ли, докато дъщеря ми например ходи на изпити и състезания само под заплаха . Много е притеснителна и дума не може да става за такива неща. Дори на плуването не желае да участва в състезания, въпреки че тренира заедно със състезаващи се деца и е доста добра.

# 573
Така е, Ред. Не само за това състезание. В началото се участва на олимпийски принцип, после става отсявката според интереси и способности.

# 574
  • София
И правилно.  Grinning
Миналата седмица подслушах разговора на двама студенти в метрото.
Единият, който учеше някакъв вид компютърни науки, обясняваше, че във вторник имат 8 часа математика, в четвъртък - 7, а в петък само 4.
Свят ми се зави като си представих толкова висша математика накуп.
А хлапето изглеждаше доволно.
От друга страна аз съм с техническо образование по-скоро, и не е като да не съм учила математика, механика, строителна физика и прочее. Но на фона на чутото, моето следване ми се видя приказно чудесно, барабар с чертането и предаването на 5-6 проекта на семестър.
Много е важно човек да установи кои наистина са силните страни на детето му и да го насочи в съответната област.
Е то си е азбучна истина, но напоследък леко ме притеснява масовата мода по математиката.

# 575

но напоследък леко ме притеснява масовата мода по математиката.
Да, притеснително е, че всички /родители Wink/ искат да учат в СМГ. Това може да е некомфортно място за някои деца Simple Smile, от опит знам.
Но решаването на логически задачи няма да навреди.

# 576
Има такива залитания, Ред, както след VІІ клас масово с немския език.  LaughingПо мое време имаше хуманитарни моди.
Лично аз много се старая да се въздържам от подобен натиск, смятам, че е доста опасно родителят да определя посоката. А той го прави често без да се усети. Затова, на базата на личния си вече опит, смятам да го давам определено доста по- лежерно. Държа на задължителния материял и на логическите задачи у нас засега, на четенето с разбиране и писането /не на красотите на букви и срички, обаче/- методи за развиване на мисленето и изразяването, които са си житейски необходими. Пък по- натам ще видим.

# 577
Ох мойта точно с немски иска да е след 7 клас, като гледам баловете  Shocked не знам дали ще успее...каквато е притеснителна...но то си е и моя грешка де, трябваше повече да я тренирам на състезания от малка
За това малчо да се явява докато все още има ентусиазъм и желание и да добива всестранен опит, включително самообладание на състезания и изпити  Crossing Arms

# 578
  • София
Така е, Джуди.
По-скоро ми е странно какъв е този родителски напън, като и без това в СМГ преобладаващо би следвало да приемат децата, на които наистина математиката се отдава.
Като цяло отдавна наблюдавам дъщеря ми и установявам, че е копие и на мене и на мъжа ми - има равно разпределени таланти във всички области. Ако примерно един ден реша да я напъна, сигурно би се справила на прилично ниво, и да кажем би могла да влезе в СМГ. Обаче не мисля, че е математик в онази чисто научна форма.
И не бих причинила на детето си по-нататъшни нечовешки усилия само заради модата.

# 579
  • София
И нашият резултат от СМТ е излязъл в училище - 52 точки. Явно освен 9-та задача, която не е разбрал и е уцелил случайно едната 2-ка, има и още нещо сгрешено. Има две деца с 57, едно с 53 и той е четвърти - от нашите си първолаци де. Максимален резултат няма. Масово са объркали 9-та задача, а тя по неясни за мен причини има твърде голяма тежест - цели 12 точки от общо 66.
Доволна съм  Peace. Явно не е драскал  Wink.
Иначе са стигнали на буква Н - малка и на 8.

# 580
Има тежест, защото все пак не е толкова лесна. Трябва да преценят, че навсякъде трябва да им се получи равенството.

# 581
Абе все си мисля, че ако беше във формата на магически квадрат например, щяха масово да я решат Simple Smile
Ама карай, то това е част от "цаката"

# 582
  • софия
 zazu1 , поздравления за добрия резултат. Hug
Моят син е с 33 точки, доколкото разбирам 66 е максималния сбор., златната среда сме Mr. Green
Нашето училище е изнесло резултатите на таблото, искаше ми се да ги видя някъде качени в нета.

# 583
Направо като судоку си е 9-та задача, но е хубаво да има и по-трудни.

# 584
  • София
tzvetihc  Hug.
Според мен объркването на девета задача е дошло от другаде. Първолаците са решавали задачи, при които трябва да се открие на колко е равна дадена картинка (кое число замества) и примерно има гъбка, слънчице и листенце и всяко от тях отговаря на различно число. Поне при нас от там е дошло объркването  Wink

Общи условия

Активация на акаунт