На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 436
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Според мен насила не може едно дете да се научи да чете, трябва да се запали, да му е интересно, да е дошло подходящото време, не знам как се запали моя син, но колкото повече чете толкова повече му харесва, никога не съм го учила да чете. При математиката по различно ми се струва. Rolling Eyes

# 661
Вие откъде знаете колко деца четат? Според сина ми само три могат, но не съм сигурна доколко обръща внимание на такива работи.
При нас са до буквата Й  и мисля, че днес ще вземат 7. По математика вървят по бавно, защото имат по-малко часове, един ден от седмицата даже нямат занимания по предмета.
Аз нещо се притеснявам, че  в класа като че ли има сериозни проблеми с дисциплината и за учене не остава много време. Поне с такова впечатление останах на родителската среща.
Синът ми не се оплаква от децата, но се оказа, че почти всички останали изпитват страх от едно момченце, не смеят даже и до тоалетна да отидат. Аз чувам разкази за него, но по-скоро такива от типа- а знаеш ли каква беля направи, как му остри моливите и т.н

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 13:23 от valerie

# 662
Вие откъде знаете колко деца четат?
На първия учебен ден учителката раздаде на всяко дете по една фигурка от сгъната хартия, на която пишеше по две пожелания. И всички си прочетоха пожеланията и започнаха да коментират на висок глас "На мен ми се падна това и това" (не ги помня точно) и си ги сравняваха. Така стана ясно, че могат да четат.
След това са имали часове, явно по СИП - български език, в които някое дете, което има желание, става да прочете пред останалите книжката, която си е донесло.
Аз в началото не разбирах дъщеря ми защо иска да носи книжки на училище, но сега вече ми стана ясно какво ги правят  Laughing Предишните седмици носеше за Феликс, за Чук и Пук, а сега за Франклин.

# 663
Явно ние най-бавно вървим.

Приключихме с Н и 6-цата, заедно с 2-рото контролно от "Мечо и медунка".
Гледам да не избързвам, но пък му давам допълнително от разни сборници - този с морксото конче и една упражнителна тетрадка по БЕЛ.

Моето дете изкара 10 дни скарлатина, на която едва на 5тия станаха известни МБ резултатитe. Та, учи у дома. Само с музиката имам ядове, ама не е детето виновно.
Френският ще го проверя уикенда - нарочно го оставих за последен.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 14:22 от harmony_broken

# 664
  • София
Разбира се че говоря за класа, не мисля че е редно да говоря за децата по света като цяло  Tired
Защо веднага се засягате

Извинявам се ако съм прозвучала засегнато, просто споделях, наистина. Честно казано като ги гледам моите колко са различни, си мисля, че наистина е много трудно да се водят в една посока 20 деца. Едната чете с лекота и е предизвикателство да обсъжда текстовете и това я мотивира. Другата пък трябва да свързва сричките и хич и не й се занимава...

# 665
Здравейте имам първокласник живеем в Ловеч.Ние сме стигнали до голямо Л числото 8 .Все още не може да чете правят диктовки и той няма една вярна дума.Лек по лек ще се научи радвам се че ще обменям опит със вас.

# 666
Излязоха ни резултатите от СМТ най-после. Дъщеря ми има 48 точки. Едно дете в класа има 63!
Аз се зарадвах на резултата, а учителката така ми го съобщи, все едно ми казва "Има двойка". И като ми видя реакция, допълни със сериозен тон "Трябва още много да работи".
Абе то не че не трябва, ама според мен можеше малко по-окуражително да го съобщи, още повече и пред детето. Не очаквах от нея такова отношение, предвид, че ги движи по минимума и не им дава нищо допълнително или по-трудно. Пък знам ли, може на другите деца да дава, а само на моето не  newsm78

# 667
Я да ви пита- събираме пари за подарък на класната за коледа,нова година ... та дайте  идей за подарък.... и как бихте постъпили така да ги съберете без тя да разбере като се има в предвид обаче че има деца който пътуват с автобусите ,не се виждаме родители

# 668
Излязоха ни резултатите от СМТ най-после. Дъщеря ми има 48 точки. Едно дете в класа има 63!
Аз се зарадвах на резултата, а учителката така ми го съобщи, все едно ми казва "Има двойка". И като ми видя реакция, допълни със сериозен тон "Трябва още много да работи".
Абе то не че не трябва, ама според мен можеше малко по-окуражително да го съобщи, още повече и пред детето. Не очаквах от нея такова отношение, предвид, че ги движи по минимума и не им дава нищо допълнително или по-трудно. Пък знам ли, може на другите деца да дава, а само на моето не  newsm78
Нашата пък каза, че децата изкарали много добри резултати Laughing, предвид това, че изобщо не били решавали такива задачи. Само дето Иво е решавал вкъщитакива /повече миналата учебна година, че тази не остава време/, но пак ги е оплескал  здравата. А дъщеря ти според мен се е справила прекрасно, особено като се има предвид, че и скоро навърши шест години.
Иво не ме е питал за резултата, не съм му го и казвала.
Но един ден ми разправяше- ти защо ми даваш диктовки като аз там не правя грешки, пък от оная задача шестата нищо не разбрах на състеанието. Давай ми такива неща. Явно осъзнава, че трябва да работи повече по математика, макар много да не му се иска всъщност.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 18:42 от valerie

# 669
  • София
42 точки, без предварителна подготовка го считам за добър резултат.  Laughing

# 670
  • Бургас
Аз малко встрани от темата,но в нашето училище имало ВЪШКИ!
Дъщерята няма и в класа и няма,но кажете с какво да я мажа профилактично?

# 671
42 точки, без предварителна подготовка го считам за добър резултат.  Laughing
Моите момичета са се справили добре едната с36 точки, а другата с 43 точки,при условие че са ги изкарали на 20 минута от стаята "за да не се били стресирали".

# 672
Ужас! Това пък защо!?
Дано децата да не го приемат драматично.

# 673
....,при условие че са ги изкарали на 20 минута от стаята "за да не се били стресирали".

Звучи ми много странно. Кой го е направил? Ако е квестор, трябва да се оплачете. Същият човек може да причини доста проблеми и на следващи състезания.

# 674
Аз малко встрани от темата,но в нашето училище имало ВЪШКИ!
Дъщерята няма и в класа и няма,но кажете с какво да я мажа профилактично?
Инсектициден лосион

Общи условия

Активация на акаунт