На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 426
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
....,при условие че са ги изкарали на 20 минута от стаята "за да не се били стресирали".

Звучи ми много странно. Кой го е направил? Ако е квестор, трябва да се оплачете. Същият човек може да причини доста проблеми и на следващи състезания.
Ние говорихме с класната, тя каза това на нас и на другите родители, които са се оплакали. А децата казаха че госпожата в стаята им казала ако някоя задача им се вижда трудна да не я решават и да излизат.И понеже в стаята бил само техния клас набързо се излизали навън

# 676
Аз също смятам, че ако детето не разбира  някоя задача, е по-добре да не я решава, отколкото да налучква отговора. И без това не съм фен на тестовата система, която насърчава играенето на тото.
По-добре  да се знае какви са му пропуските и да се набляга там.
Това не означава, че не трябва да се опитват да решават, а още по-малко да излизат на 20-тата минута, защото щели да се стресират Rolling Eyes В първи клас, убедих се, състезанието не може да ги стресира, освен ако преди това родителите не са нахъсвали детето. Или пък не му са се карали след това. Още по-зле, ако учители са го правили.

# 677
  • Бургас
Аз малко встрани от темата,но в нашето училище имало ВЪШКИ!
Дъщерята няма и в класа и няма,но кажете с какво да я мажа профилактично?
Инсектициден лосион

Благодаря,възползвах се вече.От дете не бях чувала за тази напаст.

# 678
Инсектициден лосион

Освен лосион, може да слагаш по 1 капка лавандулово масло зад ушичките и където прецениш още по главата на детето. Имай предвид, че ароматът е много силен и с 1 капка можеш да намажеш поне 2 места. Не е добре да прекаляваш (прекалено силният мирис може да предизвика главоболие). Два пъти седмично е достатъчно.
Вместо лавандулово, може да се слага и масло от лимонена трева. В инструкциите на маслата пише кое за какво може да се използва Simple Smile

# 679
  • Бургас
Инсектициден лосион

Освен лосион, може да слагаш по 1 капка лавандулово масло зад ушичките и където прецениш още по главата на детето. Имай предвид, че ароматът е много силен и с 1 капка можеш да намажеш поне 2 места. Не е добре да прекаляваш (прекалено силният мирис може да предизвика главоболие). Два пъти седмично е достатъчно.
Вместо лавандулово, може да се слага и масло от лимонена трева. В инструкциите на маслата пише кое за какво може да се използва Simple Smile
Така...противовъшков шампоан,терапия с арганово масло(да се пързалят) и е яко парфюмирана.
Ще купя днес лавандулово масло.Много ме е страх да не хване,че с тая дълга русолява коса...ужас ще е.

# 680
Има ли деца който в сряда ще са на олимпиадата по рисуване?

# 681
Да,от нашето училище доста деца ще участват в състезанието към СБНУ-"Аз рисувам"

# 682
И моята ще участва. Какъв е регламента?

# 683
По регламент имат 3 теми-"Моят любим празник","Аз играя безопасно" и третата мисля,че беше "Есен в гората".Само една от трите теми ще се падне в сряда и по нея трябва в рамките на един учебен час да нарисуват нещо.Хубаво е предварително децата да са си наумили какво ще рисуват.
Това състезание изобщо не е важно,то е част от многото състезания на Сдружение на Българските Начални учители(СБНУ).Те имат и сайт и там може да погледнете кои са датите на следващите състезания.Накрая,за националното състезание на СБНУ се класират деца,които имат пълен брой точки(50) поне на две от посочените състезания.

# 684
Това състезание изобщо не е важно,то е част от многото състезания на Сдружение на Българските Начални учители(СБНУ).Те имат и сайт и там може да погледнете кои са датите на следващите състезания.Накрая,за националното състезание на СБНУ се класират деца,които имат пълен брой точки(50) поне на две от посочените състезания.
И в този смисъл си противоречиш. Хем състезанието не е важно, хем максималния брой точки от него би ти помогнал да стигнеш до финалното. Не че и то не е пълна подигравка.

# 685
Състезанието "Аз рисувам" със субективния си начин на оценяване не дава точна представа за нивото на децата.Имало е случаи деца на художници да получават малко точки и обратното.В този смисъл това състезание ИЗОБЩО не е важно,тоест пояснявам на майките много да не се впрягат.,а ако толкова някой го вълнуват състезанията на СБНУ,да се фокусира върху следващите.
При "Аз и буквите" и "Аз и числата" вече има точен критерий на оценяване и  тогава  резултата и точките са реални.

# 686
  • София
Valerie,синът ти е в 119-то,нали.Защото ми стана интересно,че имате госпожа специално по английски,но може би само вашият клас са по някаква друга програма.На моя син класният им води английския.За наша радост на родителската среща господинът каза,че няма никакви оплаквания от дисциплината.И на зелено училище ги води в Сандански за 4 нощувки и за там каза,че много са го слушали.Дано все да са така!

# 687
kris79, мисля, че в два от първите класове преподава отделен учител. Аз много се зарадвах, че е така. При нас обаче са по-малко часовете, отколкото на останалите класове, защото имат повече СИП български език и литература.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 09:01 от valerie

# 688
  • Пловдив
Нашият клас в четвъртък е на кино...

# 689
И при нас има отделен учител по английски. Децата я обожават, късмет извадихме, че не се падна учителката, която беше на баткото. Има деца, които в четвърти клас все още не познават азбуката. Дано следващата година не я разпределят на нашия клас. Мисля сериозно да протестирам и подписка да събера, ако това се случи.
При нас рисуването няма да се проведе, поне учителката нищо не каза за него. Но ни предупреди за останалите предмети, че ще се провежда. Моята девойка ще участва. Предишните години участваше и баткото.
Утре ще им правят обща снимка на класа и индивидуална снимка пред голямото сметало. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт