2880лв накуп за майки-студентки - 12

• 50 670
  • 799
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Одобриха ми молбата на мен,днес я подписах,но не знам кога ще ми преведат парите-преполагам или този или другия месец...Но една съученичка завърши Техничести университет -Варна,а аз сега там уча и ми каза,че който не завърши специално от този университет си искали всички отпуснати пари и стипендии да се връщат,а аз подадох и молба за стипендия в размер на 70-80лв. ,която пак е за отглеждане на дете...Та сега не знам-има ли някакъв закон ,в който да се упоменава (поне за сега),че никой не може да си иска парите обратно,ако не завърша или...много се притесних,защото аз почти съм сигурна,че няма да завърша по ред причини..

# 61
прочети предната станица най-първия пост .... и ще получиш отговор!

# 62
Тази помощ не се отпуска от университета, за да си я искат обратно.

# 63
  • София
Днес подадох документи за еднократната помощ.Вчера ме върнаха от там,защото на уверението трябвало да пише годината на завършване.Днес ми обясниха,че следят и ако не завършиш в срокове сумата,която са ти отпуснали ще я изискват да се върне+ лихвите.Това било отскоро въведено,с цел да се спрат злоупотребите ,защото масово записвали взимали еднократната помощ и после прекъсвали.Не ,че аз имам намерение да прекъсвам,напротив даже ми се иска да завърша,колкото се може по-рано  Laughing Но се заформи дискусия с мои познати,които ми отричат,че има такова нещо.Някой по-информиран да сподели.За мен лично наистина има логика да следят дипломиране и пр.

# 64
  • Пловдив
Не може да променят така нещата без да е въведено като закон, пък после и да изискват. Когато аз съм си подавала документите, не е имало такова изискване. Така, че направо ме хваща яд като почнат да изискват такива работи. Значи все пак слуховете са верни. Идиотска работа. Пак ще трябва да ходя да се разправям.

# 65
Трябва да имат правно основание, за да я изискат обратно. Към момента аз поне не знам да има такова.

# 66
  • София
На мен служителката в СП ми каза,че вече са започнали да си изискват парите и цитирам"Ще стане същото,както с майчинските.Пуснали децата на градина взимат пълен размер",защото реално тези пари били помощ докато учиш да си плащаш семестри,учебници и пр.,и реално ако не си завършил,за какво ти е била тази помощ.

# 67
Днес подадох документи за еднократната помощ.Вчера ме върнаха от там,защото на уверението трябвало да пише годината на завършване.Днес ми обясниха,че следят и ако не завършиш в срокове сумата,която са ти отпуснали ще я изискват да се върне+ лихвите.Това било отскоро въведено,с цел да се спрат злоупотребите ,защото масово записвали взимали еднократната помощ и после прекъсвали.Не ,че аз имам намерение да прекъсвам,напротив даже ми се иска да завърша,колкото се може по-рано  Laughing Но се заформи дискусия с мои познати,които ми отричат,че има такова нещо.Някой по-информиран да сподели.За мен лично наистина има логика да следят дипломиране и пр.
това са пълни глупости, аз в закона не виждам такава клауза, само ни плашат, плюс това имаш право да прекъснеш ако си имаш основателна причина ?Например за отглеждане на дете до 3 год. мисля, че беше - просто може да е имало кой да ти гледа детето , а после няма...тако поне си мисля аз...а и те нямат право да изискват нещо със задна дата..,а изменени невиждам да има

# 68
Е няма как да стане като с майчинските, защото в случая с майчинските въпросните майки бяха нарушили закон.
В моя университет заверки няма и докато не съм си загубила студентските права, така или иначе не могат да докажат, че нямам намерение да завърша. (Това по принцип, де, аз ще завърша.)

# 69
Не мисля, че имат право, но и аз чувам слухове, че щели да проверяват кой ходи на лекции. Вижда ми се абсурдно, но все пак не знам... Аз не съм убедена, че ще успея да завърша. Sad

# 70
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Не мисля, че имат право, но и аз чувам слухове, че щели да проверяват кой ходи на лекции. Вижда ми се абсурдно, но все пак не знам... Аз не съм убедена, че ще успея да завърша. Sad

Това също е абсурдно, защото повечето майки студентки, имат право на 50% посещаемост, поне в моя ВУЗ е така.

# 71
И как точно ще проверяват? И те ли ще ходят на лекции?  Laughing Не ми се вярва де. Аз също записах с голям ентусиазъм, ама като гледам на къде отиват нещата ... с две малки деца е почти невъзможно да посещавам лекции и упражнения  Sad

# 72
  • Пловдив
До колкото разбрах от моята позната, изисквали списъци от преподавателите кой ходи и кой не. Нещо такова. Абе нямат право да изискват каквото и да било.

# 73
Дори и да получат списъци - не виждам къде в закона пише, че ако не ходиш следва да върнеш помощта. Опитват се да плашат хората май.

# 74
  • Пловдив
И аз така мисля Peace

Общи условия

Активация на акаунт