2880лв накуп за майки-студентки - 12

• 50 667
  • 799
  •   1
Отговори
# 45
Няма клауза, по която да те накарат да ги върнеш.

# 46
Има ли при някой развитие по въпроса ?  smile3511

# 47
Днес вземайки акта за раждане питах и за помощта. Казаха ми, че са пратили писмо до ВУЗ-а и същевременно проверяват в сайта на МОН. През м. ноември ми казаха да чакам отговор.

# 48
Днес вземайки акта за раждане питах и за помощта. Казаха ми, че са пратили писмо до ВУЗ-а и същевременно проверяват в сайта на МОН. През м. ноември ми казаха да чакам отговор.
оф а на мен не ми казаха до кога да чакам, ти кога подаде, извинявай ако си споменала по-напред ?

# 49
На 07.10 ама да видим. Не знам колко време отнема да напишеш писмо, да го пуснеш, този на който си писал да напише резолюция, да се провери и да се прати отговор. Сигурно е мнооогооо трудоемко  Crossing Arms

# 50
  • Варна
Здравейте!
Моят случай е следният. Аз съм студентка изкарала 4ти курс тази година, но имам един не взет изпит и съответно не предадена курсова работа. Има ли значение дали съм семестриално завършила(дори не знам дали се водя такава) или не, за да получа тази еднократна помощ?  Терминът ми е краят на февруари 2014г.
Моля дайте съвет как да постъпя, за да има по-голям шанс да ме одобрят и да не изпусна срока.
Благодаря предварително!!!

Според мен, ако не си си взела 1 изпит не си семестриално завършила. А ако си семестриално завършила, като се роди бебето не знам дали ще ти отпуснат помощта. Според мен е най-добре да попиташ в някое СП...

# 51
  • Пловдив
Здравейте. Искам да попитам, вярно ли е, че са тръгнали проверки от социалните за това дали се присъства на лекции и дали има заверени книжки? И, че еднократната помощ щяла да се изплаща след януари месец, ако майката е присъствала на лекции и има заверена книжка?
Дали имат право да правят такива проверки и да налагат да се ходи задължително на лекции? Нямаше го описано в закона и не мисля, че трябва да се изисква!

# 52
Здравейте!
Моят случай е следният. Аз съм студентка изкарала 4ти курс тази година, но имам един не взет изпит и съответно не предадена курсова работа. Има ли значение дали съм семестриално завършила(дори не знам дали се водя такава) или не, за да получа тази еднократна помощ?  Терминът ми е краят на февруари 2014г.
Моля дайте съвет как да постъпя, за да има по-голям шанс да ме одобрят и да не изпусна срока.
Благодаря предварително!!!

Здравей,и моят случай беше такъв,завърших магистратура семестриално,но не си бях взела държавните изпити(не по моя вина,късни дати),родих на 6.08.2013. и когато отидох за уверение от университета,инспекторката ми каза,че са ни "отписали",т.т.това,че не си си взел някой изпит или не си дипломирал,не значи че все студентка с редовни права ще бъдеш! И затова се наложи да запиша нова магистратура,така че съветвам те да направиш същото!

# 53
Цитат
Здравейте. Искам да попитам, вярно ли е, че са тръгнали проверки от социалните за това дали се присъства на лекции и дали има заверени книжки? И, че еднократната помощ щяла да се изплаща след януари месец, ако майката е присъствала на лекции и има заверена книжка?
Дали имат право да правят такива проверки и да налагат да се ходи задължително на лекции? Нямаше го описано в закона и не мисля, че трябва да се изисква!

Твърде съмнително ми звучи това, защото в моя ВУЗ например имам право като майка на дете до 1 година да не посещавам лекции 2 семестъра, а да се явявам само на изпити.

# 54
Аз също съм си пуснала молба за 30% посещаемост, а и от първото ми висше, което е икономическо имам признати изпити - т.е. няма да се явявам на лекции.
Изобщо не мисля, че някой ще се втурне по ВУЗ-овете да проверява посещаемост. Те някои преподаватели не посещават лекциите си, камо ли сметка да се държи на студентите ooooh!

# 55
В някои университети присъствието на лекции изобщо не е задължително. Няма и заверки.

# 56
Здравейте момичета, простете ако ви връщам мноого назад с въпроса си, ала тази помощ не беше ли обявена да се равнява на 12 минимални работни заплати?
 Гледах назад , но не разбрах защо не прогресира сумата, заедно с покачването на мин. заплата за страната?
 вече чак ми е забавно как гледат да ни скастрят отвсякъде,интересно ми е да разбера какво им е становището?

# 57
Защото размерът и се гласува отделно, не се повишава автоматично с МРЗ. Викам да не придиряме много, цяло чудо е как не са се сетили да я премахнат напълно, като се има предвид колко жени се записват само за да вземат помощта.

# 58
Защото размерът и се гласува отделно, не се повишава автоматично с МРЗ. Викам да не придиряме много, цяло чудо е как не са се сетили да я премахнат напълно,
ооо, да да , напълно съм съгласна, само малко инфо исках.... Hug
Аз  съм студентка втора година и сега започваме да работим за бебче. 'жени се записват само за да вземат помощта.', ала това не ми е минало през главата...
Благодаря ти, Алексче ,   bouquet надявам се скорои аз да има с какво да се похваля!

# 59
Успех ви пожелавам. Wink

Общи условия

Активация на акаунт