2880лв накуп за майки-студентки - 12

• 50 688
  • 799
  •   1
Отговори
# 720
Е, толкова ли не може да се набере в Гугъл къде има прием в Пловдив и София, та ние да търсим?  Laughing Мен като ме вълнува нещо, преравям целия интернет и си избирам даже...

# 721
Вярно ли е, че помощта вече ще се изплаща само на майки студентки, които са записали втори курс?

Последното изменение в закона или правилника е от декември 2012г., така че това е поредният слух за сега. Peace

# 722
във всеки клон на банката,която сме избрали ли можем да теглим или само в този клон ,който сме писали в декларацията?

Аз даже въобще не съм посочвала клон на банка във формуляра и никой не е питал за него.

И аз обмислям записване на магистратура есента. Няма да крия, че целта ми е точно еднократната помощ. Няма да се оправдавам, до скоро твърдо отказвах, но обстоятелствата ме принуждават да се боря за всяка стотинка.
Интересува ме къде мога да се запиша без изпит и евентуално да е с най-ниска такса? Предпочитам в Пловдив или евентуално в София. Благодаря!

Зависи каква ти е бакалавърската специалност и дали можеш с нея да кандидатстваш за някоя евтина магистратура, например в ПУ. Иначе и в Аграрния не са скъпи програмите, даже имат и бройки държавна поръчка. Тъй или иначе, никъде не искат изпит за магистратура, просто ти зависи от документите и изискванията на избраната програма.

# 723
Момичета , кажете някой университет около Варна и скоро да има прием ... Бременна съм в 8 месец  и нямам много време . Няма значение дали ще е магистратура или бакалавър ...

# 724
Момичета искам да ви попитам в момента в който родя вече трябва да съм редовна форма на обучение или може след като родя да се запиша магистратура и да подам документите за помоща? Ако някой има сайта където е описано всичко може ли да пусне един линк ?

# 725
  • in Wonderland
След като си родила ,трябва до 6 месеца да идеш да си подадеш документите в СП . Ако успееш да се вместиш в тях ,няма значение кога си се записала в унито . Надявам се да си ме разбрала. А за страница - на първа страница на темата има мн инфо , мисля и линкове, разгледай ги .

# 726
Днес взех уверение от УНИто , че съм записана 1ви курс, 1ви семестър, утре ще подам документите, въпроса ми е ако прекъсна сега и от социалните изпратят до Университета въпрос за справка дали съм записана, от там ще върнат отговор, че съм прекъснала, тъй като ще е най0вероятно 2ри семестър вече, имат ли право да ми откажат помощта, предвид че условието е , да съм записана към момента на подаване на документа?

# 727
Прахче,трябва да се водиш редовно към момента на искане на справката инъче може и да ти откажат помощта.За социалните е важно не само какво уверение подаваш, а и какъв отговор получават те от уни

# 728
Днес взех уверение от УНИто , че съм записана 1ви курс, 1ви семестър, утре ще подам документите, въпроса ми е ако прекъсна сега и от социалните изпратят до Университета въпрос за справка дали съм записана, от там ще върнат отговор, че съм прекъснала, тъй като ще е най0вероятно 2ри семестър вече, имат ли право да ми откажат помощта, предвид че условието е , да съм записана към момента на подаване на документа?

Сега си записала първи семестър доколкото разбрах, до началото на втори няма как да прекъснеш, защото семестърът тече в момента вече,  а до 4-5 месеца от унито със сигурност трябва да са дали справка за теб - до началото на втория . Т.е. и да прекъснеш втори семестър , след като вече си получила помощта, няма последици.  Peace

# 729
Втори семестър започва от 10.02, вчера взех уверение, че към момента съм записана първи семестър, днес подавам документи. Предполагам, че от Социалните ще изпратят запитване до унито дали съм студентка при тях, въпроса е, че докато го изпратят е възможно да дойде вторият семестър и аз ще се водя прекъснала и те най вероятно ще върнат такъв отговор, че към момента на запитването съм прекъснала, но пък в закона нали пише към момента на подаване на документите трябва да съм студент а и имам уверение/ не можах да заверя подписите, защото лежах в патология Декември, та ще се наложи да прекъсна  Cry/ . Дали това, ще е основание да откажат, макар че пък в регистъра си се водя студент първи курс, първи семестър и уверението също, така, че най вероятно ако се наложи ще обжалвал  newsm78. Въпроса ми е как да тълкувам точно текста в наредбата и дали го тълкувам ок?

# 730
Аха, първоначално те разбрах, че сега започваш 1ви семестър. Правилно го тълкуваш - меродавният момент е този на подаване на молбата до СП /към този момент те трябва да искат и справката съответно/, но това не значи, че няма да ти откажат на ниво СП и да се наложи да стигаш до съд.

# 731
  • Варна
И аз имам подобни терзания. Понеже термина ми е в средата на февруари. Семестрите и сесиите ни обаче са сляти. Вече 5 изпита си взех, но края на февруари имам още лекции от 1-ви семестър и още 2 изпита от него. Втори семестър пък почва от март, доколкото разбрах и трябва да се плати до края на м. март. Много ми е чудно ако родя около термин и си подам документите в края на февруари, дали от унито ще отговорят подобаващо... (ако реша да не плащам 2-ри семестър)

# 732
здравейте и аз имам подобен проблем , но  мисля,че ако от университета  отговорят , че в момента на запитването не  си студентка редовна форма на обучение няма да изплатят помощта

# 733
Въпрос е че в наредбата пише, като изискване да си студент към момрента на подаване на документи, та за това се чудих има ли някой който не му е изплатена и е обжалвал и как е тълкувал закона

# 734
И аз имам запитване в момента съм задочна форма на обучение - магистратура, дали мога да запиша (като се има предвид, че няма да съм свършила магистратурата) редовна форма- бакалавър, иначе съм си харесала магистратури, които искам да записвам, но те все за задочни, та аз да взема парите и след това ще се запиша магистратура, която искам, дали ще стане така ?

Общи условия

Активация на акаунт