Не спирам да се връщам към един от най-ужасните ми дни в живота,този в който доктора ми съобщи ужасяващата новина.А колко щастлива бях дни преди срещата ни с него.Бях толкова благодарана за това,че в себе си нося едно приказно създание,сътворено с толкова обич и любов.Това ме караше да сияя.Чаках с нетърпение да отида на преглед и да зърна как моето бебе се движи,как мърда ръчички и краченца,усещането е неописуемо.Копнеех за този момент.Дори за нова година пътувахме за Испания.По време на полета бях много притеснена,но пристигнахме живи и здрави.На 31 вечерта,си спомням как отидох до тоалетната,и тогава започна по-големият ужас за мен.Бях прокървила,реших че се дължи на силното ми притеснение от предният ден.В компанията,с която бяхме имаше и акушер-гинеколог,който ме успокои,че понякога се случвало,и не е толкова страшно.Чаках с нетърпение да се върнем в България,за да отида до Шейново.През цялото това време се молех,с бебето всичко да е добре.На 5.01 сутринта с моят любим отидохме в болницата.Доктора гледаше толкова дълго и задълбочено....,преди да изрече най-лошото,аз вече го знаех.Гледах приятелят си,който стоеше зад доктора,и продължавах да се моля.В един момент в кабинета нахълта друг лекар,който в ръцете си държеше албум със снимки,и започна да го бута пред лицето на доктора ,защото трябвало да му покаже кучето си.В този момент полудях,исках да разбера по-бързо как е бебето.Накрая дойде и този момент.И аз никога няма да забравя думите му "За голямо съжаление имам много лоша новина,бебето е умряло още в 11 седмица,имало е отлепяне на плацентата".А,аз бях вече в 15 седмица.Не можех да отреагирам.Но салзите ми не можаха да се задържат.Трудно ми беше да осъзная,какво се случва.Приеха ме веднага,за да премахнат мъртвия плод,имало е голяма опасност да получа кръвоизлив.Всичко стана ужасно бързо.Малко преди да влезна в операционната,дойде една акушерка,която така вяло ми каза,взимай една превръзка и ела с мен,полудях,попитах от къде бих могла да я взема,в крайна сметка не съм отишла там да ме кюртират доброволно.Не спирах да плача през цялото време,и докато ми биеха упойката също.Когато започнах да излизам от упойка,се питах дали през цялото време съм плакала,тъй като продължавах и след това.И същата тази акушерка дойде и ми каза ,"Можеш да си направиш тоалет,да се поразтъпчеш и да си ходиш.Персоналът там,за мен е под всякаква критика,никой не им дава право да се държат с мен като с крава за разплод.Разбирам,че за тях това е ежедневие,но в крайна сметка аз съм живо същество,загубило нещо толкова ценно,редно е да има някакво разбиране от тяхна страна,та нали и те са жени?!И питам се как може да се е отлепила плацентата ми,като тя се образува в края на 3 месец,а не в 11 седмица.Другият ми въпрос е как не го е видял доктора,в 12 седмица,когато бях там на преглед?!Но,си казвам,всяко зло за добро,не че ми действа много успокояващо,но трябва да гледаме напред.Мъжът,който обичам ми дава сили и вяра.Ако не е той,аз със сигурност нямаше да преодолея това испитание.Трябва да сме благодарни,че сме живи и здрави,и че ги има хората ,които много ни обичат и подкрепят.Трябва да сме силни,за да можем скоро да споделим пак това прекрасно усещане.Целувам ви много,и силно ви прегръщам.Много се разприказвах.Успех,сладурки!
.
, които пишат в тази тема. Моята история е почти същата като тази на Renny, но аз износих своето ангелче до края и 10 дена преди термина ми съобщиха тази гадна, зла, отвратителна новина. Моето Ангелче беше овързано 6, не един, не два , а цели ШЕСТ пъти с пъпна връв около малкото му вратленце, през рамото и през телцето. По дяволите !!!! не се ли вижда тази ГАДНА пъпна връв на видеозона. Защо това се случва на нас, които толкова силно желаем да имаме дечица, а тези, които не заслужават този безценен дар, раждат живи и здрави деца и след това ги изоставят или ........
Ася