6 годишните на предучилищна

• 38 632
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • София
На мен точно сега ми харесва да ходи - като са малко деца Laughing

# 526
  • Sofia
Да, няма спор, всеки си казва мнението просто.  Grinning
Разбрах те, Марианна. Simple Smile

# 527
При нас, от 14 деца клас, 3 са болни. Но днес са на училище по желание - няма да се пишат отсъствия. Аз ги пратих моите, здрави са засега, пък да видим.
А от грипа никой не може да се опази - нали излиза сред хора, не живее в пещера. Я в магазина, я в градския транспорт, я на някоя детска площадка - навсякъде може да се зарази. Между другото, изумявам се от някои родители - децата им болни, с вируси, спрени от детска и училище и ги водят по детските площадки. Интересно с каква идея - че няма да заразят децата там ли?

# 528
При нас, от 14 деца клас, 3 са болни. Но днес са на училище по желание - няма да се пишат отсъствия. Аз ги пратих моите, здрави са засега, пък да видим.
А от грипа никой не може да се опази - нали излиза сред хора, не живее в пещера. Я в магазина, я в градския транспорт, я на някоя детска площадка - навсякъде може да се зарази. Между другото, изумявам се от някои родители - децата им болни, с вируси, спрени от детска и училище и ги водят по детските площадки. Интересно с каква идея - че няма да заразят децата там ли?

От една година спрях да водя на местната площадка ,точно по тези причини. За сега не се оплаквам. Здрави са. Аз принципно винаги Никол съм я спирала от градина когато се разсополиви. Гледам да туширам нещата в зародиш. Ученика за хрема не го спирам.

# 529
Темичката ни е поизостанала, как сте?
При нас междусрочната ваканция започна предсрочно, тъй като и моята девойка се поразсополиви и разкашля, та сега сме вкъщи.

# 530
  • Sofia
Ние добре. Simple Smile
От коледната ваканция си е предимно вкъщи Гушкан. Преди грипната епидемия тъкмо тръгна и от тогава пак си е у дома. Вчера бях на РС с госпожите за 1ви клас - говориха общи приказки, а очаквах да си кажат конкретните изисквания и подхода си.
1ви клас ще са на 1я ет. и само те ще ползват второто стълбище в междучасията и към стола, останалите деца - главното стълбище. Стаята ще ползват цялия начален етап, та каквото облагородяваме по нея, ще знаем за какво го правим.  Аз предполагам (не е ставало дума сега за това) и се надявам и да им стоят някои от нещата там за седмицата. Simple Smile
Не ми харесва, че ще имат интерактивни дъски.  За целия начален етап има и занималня.
Това се сещам... Simple Smile

Мира, да оздравява бързо Ния!  Hug

# 531
  • София
И аз се чудех къде сте, дори търсих да няма нова тема, пък аз да съм забравила  Confused
Моите момчета също от Коледа са си вкъщи, здрави са, пу-пу. Мисля към края на февруари да ги пусна.
Морена, защо не ти харесва, че имат интерактивни дъски? 

# 532
Моята щерка  ходи на училище. Поразболя се с малко температура миналия уикенд, но до понеделник оправихме положението. Грипът май го изкара декември и то два пъти. Много кофти беше през две седмици болна и цяла седмица с температура.  Какви са ви плановете за ваканцията?

# 533
Аз пък много харесвам интерактивните дъски.  Никол имаха в градината и там беше ненужно, но за училище мисля ,че е необходима.
Класната на големия/ 3 кл./ се опита да събира пари за дъска. Аз казах ,че няма да дам. Няма да спонсорирам училище в което не съм сигурна ,че  след 4 клас ще остане детето. В крайна сметка не купиха. Но е факт, че има много хубави презентации на уроците и на децата им е интересно.

# 534
Моят син си ходи на училище. Госпожата им е болна и има заместничка, която ги е оставила на по-свободен режим- предимно рисуват, работят с пластелин, поканила е медицинската сестра да им говори за оказване на първа помощ и т.н. Аз съм много доволна, смятам, че на тази възраст имат нужда и от такива дни.

Интерактивна дъска имат на английския . На синковеца му е интересно и като се има предвид колко малко неща му харесват и колко трудно му се задържа вниманието, я намирам за полезна. Зависи и кой и как работи с нея, разбира се. В първи клас не знам дали ще имат.

През ваканцията ще сме си вкъщи, най-много да посетим някой детски клуб и да се попързаляме с шейна пред блока.

# 535
  • София (Възраждане)
Безветрен и топъл ден на всички!
Да попитам, от кога до кога има ваканция?

# 536
  • Sofia
Танини, не ми харесва, защото не бързам да е на "ти" с компютрите на тази възраст - когато освен да играят на тях, друго не правят/ не знаят. Разбира се вероятно има и изключения. Така или иначе няма да остане компютърно неграмотна в днешно време. Но аз искам да свикне първо да позлва компютъра за информация и учене, игрите гледам да са реални и с движение.
Лично менение, разбира се. Simple Smile

О, Му, радвам се да те видя, много зачезна...  Hug
Ето ваканциите, то пА една ваканция...  Wink

# 537
  • София (Възраждане)
хм, че защо от 01.02 я водят, кой ходи на училище на 02.02., например.

Моренита, аз чета най-редовно, тук съм, ама всъщност съм Мой Joy
Сещам се за нещо да се похваля, купих от акуцион книжката "На малките за звездите и планетите" по твоя препоръка от тази тема.  Hug

# 538
  • Sofia
Ааа, ок, Мой, много се радвам, че сте се сдобили с тази хубава и ценна книжка.  Hug
Аз бих препоръчала всяка една от списъка (ако някой случайно се интересува, веднага го предоставям... може и друг път да съм казвала досри Wink ) на домашната ни детска библиотеката. Simple Smile  Нали го набавих предимно по препоръките тук, във форумите, както и от личните ми спомени. Имам и много образователни книжки (особенно съм щастлива за една поредица на изд. Народна младеж "Пътуване в... " (някоя наука: астрономията, биологията, геологията, икономиката, математиката, физиката, химията
... от по-старите рабира се.
Ами четеш, ама не се обаждаш.  Hug

# 539
Танини, не ми харесва, защото не бързам да е на "ти" с компютрите на тази възраст - когато освен да играят на тях, друго не правят/ не знаят. Разбира се вероятно има и изключения. Така или иначе няма да остане компютърно неграмотна в днешно време. Но аз искам да свикне първо да позлва компютъра за информация и учене, игрите гледам да са реални и с движение.
Лично менение, разбира се. Simple Smile

О, Му, радвам се да те видя, много зачезна...  Hug
Ето ваканциите, то пА една ваканция...  Wink

Морена те в училище интерактивните дъски са за учене. Laughing В нашия клас/ на сина /  е много полезно да имат. Понеже са 33 деца и трудно се задържа вниманието на всичките. Но с дъската ще стане. Друг е въпроса ,че са скъпи. Много се ядосвам на бившия, вече директор/ днес се е пенсионирал/. Участва по разни проекти за засаждане на дръвчета, вместо да оправи тоалетните в училището например. Не че е лошо да има дръвчета, но поне при нас в Панчарево има доста и то в самото училище.

Общи условия

Активация на акаунт