6 годишните на предучилищна

• 37 661
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
 Аз бях харесала Херлитц и Габол и й ги показах онлайн, но не хареса нито една. Купихме друга марка, на която хареса десена. С три прегради е, събира А4, има джобове от двете страни, гърбът е средно твърд и презрамките широки.

# 556
Аз бях харесала Херлитц и Габол и й ги показах онлайн, но не хареса нито една. Купихме друга марка, на която хареса десена. С три прегради е, събира А4, има джобове от двете страни, гърбът е средно твърд и презрамките широки.

Ако случайно намерите нещо интересно като модели и цени, моля да се публикуват снимки. Ще бъде полезно за всички! Hug

# 557
  • Sofia
Е, Ру, а снимки?  Grinning
Честита да ви е раницата! Щастливо да подтичква с нея към у-ще девойката!
Дано всичките ни деца да ходят с желание на у-ще!

Мой, разбирам те прекрасно...  и при нас (в квартала ни) няма почти никакъв избор.

Бебо, дано ви се размине боледуването!  Hug
Ще ги видим тиЯ дъски така или иначе. Wink
"Патиланско царство" съм я оставила за по-натам аз, горе-долу когато ще я ползват и в у-ще. Точно заради необичайните думички. Simple Smile  
Обмислям дали да не започнем Мечо Пух.  Thinking
А! Bulb Сетих се да ви пусна бисери от книгата... стрхотни са направо!  Heart Eyes
Скрит текст:
1.Пух? - каза Прасчо.
- Да! - отговори Пух.
- Нищо... - каза Прасчо, хващайки го за лапичката. - Просто исках да съм сигурен, че те има, Пух...

2. Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!

3. Обещай ми, че никога няма да ме забравиш, защото ако си помисля, че ще го направиш, никога няма да мога да си тръгна!

4. - Ще бъдем ли приятели завинаги? - попита Прасчо.
- Дори и за по-дълго! - отговори Мечо Пух.

5. Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб.

6. Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.

7. Понякога поставяш стени около себе си, не за да отблъснеш хората, а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие!

8. При все, че да ядеш мед това е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по- хубав.

9. Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед.

10. Колкото повече, толкова повече!

11. С каквито се събереш - с такива се събираш.

12. Понякога седя и си мисля..., а понякога просто си седя.

13. Името ми да не е Пух, ако не съм прав. А то е, значи съм прав.

14. Може да ме забележат, а може и да не ме забележат - с пчелите никога не се знае.

15. Прасчо:
- Знаеш ли, Пух. Мислех си…
- Това е добър навик, Прасчо! - прекъсва го Мечо Пух.

16. Какво трябва да... трябва?

17. По-забавно е да говориш с хора, които не използват дълги трудни думи, а по-скоро кратки и лесни, като например Какво ще кажеш да хапнем?...

18. - Защо ли нещата трябва да се променят? - прошепна Прасчо.
Пух помисли, помисли и каза:
- Така имат възможност да станат по-добри!

19. Прасчо пита Мечо Пух:
- Пух, какво е любовта?
- Това, което означава всичко за теб - отговори Пух.
- А до края ли продължава? - попита Прасчо.
- Не - отвърна Пух, - продължава дори ПО-ДЪЛГО, защото тя е безкрайна!
- И значи тя е по-велика от всичко? - попита пак замислен Прасчо.
- Не Прасчо, пак не разбра - ТИ СИ ПО-ВЕЛИК ЩОМ ОБИЧАШ, тя те прави такъв!!!

20.- Как се пише любов? - попита Прасчо.
- Тя не се пише, тя се чувства... - отвърна Пух.

Вела, май е изчерпала критерите за раница. Simple Smile Ще добавя само широки и подплатени презрамки и твърдо дъно.

Аз имам вече няколко варианта, взех ги втора употреба.
На Скаут- това е нашата, но имаме голям комплект - около 6 части бяха някъде - показаните + мекия несесер, торбичка и сак за спорт.
Samsonite - това е нашата, но 4 части, без твърдия несесер.
MC Neil  - същия модел, но тъмносиня, на ситни бели цветчета.
Всичките са според критериите на Вела + твърдо дъно, което, въпреки че утежнява ( ще му намерим цаката Simple Smile ) е много важно според мен за нашата си бг действителност - няма къде да си държат децата раниците  и се търкалят по земята... това си е...
       Спрях се на този вариант - 2-3 втора употреба - общо на цената на една нова, среден клас. За да имаме резерва, при инцидент или пране.  А и всъщност не е ясно колко ще трябва раница, ако си оставят голяма част  от нещата в стаята, в у-ще.

# 558
Сина си оставяше / 1  и 2 клас/  и още си оставя в класната стая ,всичко по ИИ, ДБ, физкултура. Но все още раницата е пълна и тежка.
Забелязвам ,че в училището на Никол раниците   на първокласниците не са много големи. Тя ще ходи на плуване и задължително ще трябва един малък сак. Сега аз нося плувния сак .Но ако остане на занималня ,тя ще трябва да си носи всичко. ooooh! Tired  Имам познати майки на които децата са им в първи клас . Ще разпитам какво се оставя в училище. Ако въобще нещо се оставя.

На втория ми син раницата е стар модел  и има само крачета/ без пластмасово дъно/. Дъното още е здраво. Прала съм я зимата , изсъхна за една нощ в баня без отопление. Също може да се почиства с парцал.

Morena  от Продавалника ли ги взе?

Твърд несесер аз не харесвам. Няма да ни побира всичките моливи и фулмастри. Децата са с по два меки несесера. И те не са особено добри за ползване/ като затърсят нещо, то все на дъното се оказва/ , но поне не тежат. Сандвичите ги слагам в найлонови пликчета, които после децата изхвърлят. Имаме и кутии , но не ги ползват всеки ден. Гледам максимално да олекотя  раницата.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 16:19 от vela

# 559
Честити ранички!
На нас няма да ни трябва някаква специална, нищо не носят през седмицата, само понеделник и петък и то няколко тетрадки. На каката й купувах комплекти Scout Mega Exklusiv от Mytoys - раница с несесeри, сакове, портмонета:
http://www.mytoys.de/catalog/search?query=scout+mega+exklusiv&am … 40&sugg=false

http://www.scout-schulranzen.de/shop/kollektion/scout/scout-exkl … ulsets/c-24/c-84/

но сега не ми се дават 450 лв. за подобен комплект, след като няма да го ползваме ежедневно. Моят си ходи с една немска раница Die Spiegelburg T-Rex, купих му я от този магазин в центъра: http://www.spiegelburg.bg/products/T_Rex_World/index.html , мека, в понеделник си отнася спортния екип и папката в нея, в петък ги връща, ако не я скъса, догодина сигурно пак ще е с нея. Много по-удобно, отколкото да седи с твърдите чанти на Скаут в буса.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 17:22 от Анонимен

# 560
  • Sofia
Мдаа... и 200лв за раница не са ми по джоба, отделно пък и не ги намирам оправдани. С няколкото пдоробности най-най-много 150лв им давам. Общо трите раници, които съм купила са 110лв, в много добро състояние и ги давах през интервали от време, а не на куп.  Simple Smile

По повод раниците се сещам да си кажа впечатлението от предучилищната ни раница (показвала съм я тук) - изключително доволна съм.  Grinning

Вела, от ибея са. Да, и крачета на дъното са добър вариант.
Разбира се, ще гледаме да олекотим колкото можем. Иначе най-вероятния вариант е ние - родителите да носим. Има и такъв момент, че моето ще иска да си носи тя и тогава смятам да и взимам част от багажа, за да си носи детето, ако толкова му е мерак. Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 17:05 от Morena

# 561
  • Перник
Да се включа и аз за раница - бях решила да поръчвам от Спортсдирект. Има доста хубави и на прилични цени. Но имаше на Шел раници с точки, преди време. Взех една да я ползваме за градината, но като я разгледах, се оказа много хубава и реших да я пазя за първи клас. Има всичко, което сте изброили по-горе. А, и едно съседче носи такава вече няколко години.

# 562
Морена, много красиви раници. Ти си осигурила детето до 6-7клас Simple Smile тези модели на Scout и аз ги гледах миналата година, но много тежки ми се сториха. Сега раницата тежи около 4-5кг и съм много доволна,че не я носи всеки ден.
Ако не се скъса също смятам да кара и догодина с нея.

# 563
  • Sofia
Сънчо, благодаря! Simple Smile 
Смятам за началния етап - до 5 клас да свършат работа, супер доволна ще съм. После предполагам други ще са желанията. Simple Smile

Надя, честита ви раничка и на вас! Simple Smile

# 564
  Раницата е от SPORT DEPOT ,Мол"България" Има от 23 и 19 л.,за нашето гръбче избрахме по-малката.Удобна,здрава,спортна,в тъмни цветове!  Moдел Wander- Full  Samsonite  
Скрит текст:
Това са и характеристиките-  Изработена от ‘Rip Stop fabric’ - материал, устойчив на разкъсване, протриване, разпаряне, напрежение и дърпане.

• Удобна и функционална визия

• Система за охлаждане и вентилиране

• Лесен достъп до основните отделения

• Организирано вътрешно пространство

• Заздравен анатомичен гръб
• Ергономични презрамки 
• Ключодържател

Материал:
Rip Stop fabric

Размери:
29 см (широчина) x 44 см (височина) x 21 см (дълбочина)

Обем:
19 литра

Тегло:
0.500 kg

Гаранция:
2 годишна международна гаранция

# 565
Раницата е от SPORT DEPOT ,Мол"България" Има от 23 и 19 л.,за нашето гръбче избрахме по-малката.Удобна,здрава,спортна,в тъмни цветове!  Moдел Wander- Full  Samsonite  
Скрит текст:
Това са и характеристиките-  Изработена от ‘Rip Stop fabric’ - материал, устойчив на разкъсване, протриване, разпаряне, напрежение и дърпане.

• Удобна и функционална визия

• Система за охлаждане и вентилиране

• Лесен достъп до основните отделения

• Организирано вътрешно пространство

• Заздравен анатомичен гръб
• Ергономични презрамки 
• Ключодържател

Материал:
Rip Stop fabric

Размери:
29 см (широчина) x 44 см (височина) x 21 см (дълбочина)

Обем:
19 литра

Тегло:
0.500 kg

Гаранция:
2 годишна международна гаранция

Честито! Много е хубава.

# 566
  • Sofia
Честито! Много е хубава.
+1

# 567
  Благодаря!  Аз исках да споделя не толкова за раницата ,а искрената и чиста радост от очакването на 1 клас...Толкова са още малки,наивни и милички.Дано имат децата късмет с добри  учителки! Това е най-важно...!   Иначе дъщеричката не ме учуди ,че си хареса без картинки,само и само да е като на бате!Мъжка! Grinning

# 568
Страхотни раници сте показали!
Скоро я подпитах моята госпожица, даже и снимки и показвах, но тя категорично казва, че иска с колелца на Уинкс. Хич не ми харесва това, ще се опитам да се преборя с нея. Имам малка раничка на Габол и съм много доволна от нея, мисля пак към тази марка да се насоча. Но с интерес следя какво показвате и може от тук нещо да си набележа.

# 569
Отново сте подхванали много полезна тема  - раниците и аз започнах да ги заглеждам тези дни, но още нямам ясна концепция по въпроса...Wink До преди няколко месеца бях сигурна, че ще е някаква динозавърска, но те вече са 4ти в класацията му от любими животни...Wink На този етап никъде не съм срещнала училищна раница с настоящата му любов - косатка. След известно време ще започна да го питам и него, но сега ми се струва рано!
Сигурно ги знаете този сайт, но да се пробвам и аз да бъда полезна с нещичко: http://www.ranitsi.com/uchenicheski-ranitsi Тези на Габол наистина ми се струват добър вариант, особено по отношение на цена-качество... Дано да има и къде да се видят на живо, че така по мрежата се придобива много обща представа!
За училищата - ние подадохме заявление в 25то, като ще ни разрешат да запишем и дребната в ПГ група на 4.6г. и така ще си върви с предния набор...Та се надявам поне този въпрос да сме решили, но докато не ги видя записани няма да съм спокойна, че всичко става...И с тази интернет комуникация винаги може да има изненади!
П.П. И още един опит за полезност: вероятно вече всички имате своите предпочитания, но и това може да е от полза за някого: http://www.danybon.com/index.php/education/maturi/1005-rezultati … a-v-sofia-4-class

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 21:03 от marini

Общи условия

Активация на акаунт