Мнения за ЧОУ "Питагор"

• 83 524
  • 351
  •   1
Отговори
# 285
Вижте и училищата с математическа паралелка с изпит. Миналата година бяха с доста по-високи резултати седмокласниците от такива паралелки в сравнение  с резултатите на Питагор. Също така, всички деца се явяват на НВО.

# 286
  • София
Вижте и училищата с математическа паралелка с изпит. Миналата година бяха с доста по-високи резултати седмокласниците от такива паралелки в сравнение  с резултатите на Питагор. Също така, всички деца се явяват на НВО.
Зависи за кое НВО говорим, по МАТ бяха на 5то място, след СМГ, ПЧМГ, НПМГ и СС, което никак не е лош резултат. По БЕЛ не бяха особено добри резултатите, но не и чак толкова зле. Тук има и един друг фактор, повечето от тези деца (първи випуск седмокласници на училището, общо около 24 на брой) не са се борили за влизане в държавните училища, където НВОто по БЕЛ е решаващо.

# 287
Това е единственото училище, на което децата все не са му ОК.
Около 40 бяха в първия випуск Питагор. Явиха се 25 по БЕЛ и 24 по мат.

Аз говоря за паралелките, не за целите училища. В едно от тях имаше 6 паралелки [о/о 70т е средно за випуска], но тази с изпит обяви 90+ по мат и 82+ по бел с 27 ученици. В 107 математическата паралелка беше с над 94 т.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 12:53 от Spensa

# 288
Около 40 бяха в първия випуск Питагор. Явиха се 25 по БЕЛ и 24 по мат.

Аз говоря за паралелките, не за целите училища. В едно от тях имаше 6 паралелки [о/о 70т е средно за випуска], но тази с изпит обяви 90+ по мат и 82+ по бел с 27 ученици. В 107 математическата паралелка беше с над 94 т.

А кои са другите училища с математически паралелки? 125-то?

# 289
  • София
Никога не са били 40 деца в първия випуск седмокласници на Питагор, бяха 2 класа, един около 15 деца и един още по-малък. Сега вече в прогимазията са по горе-долу 40 във випуск - по 2 класа от по около 20 деца +/- 1-2.
За математическата паралелка на 107 съм абсолютно съгласна, че също имат много добър резултат на НВОто по МАТ.
В 125то май вече чисто математически паралелки няма от миналата година, но си проверете най-добре, а и нещата се променят.
В 56то в Люлин също има математическа паралелка с техен си приемен изпит, но то надали блести с особено добри резултати.

# 290
Искате да кажете, че в 5 клас на 107 се влиза с по-високи точки отколкото тук за в 5-ти клас. Това ли, че не разбрах?

# 291
Привет! Искам да попитам тези, които вече са в прогимназиален или гимназиален етап, по ваши наблюдения, резултатите от пробните  изпити, които се провеждат през годината, запазват ли се и на редовните изпити? Има ли големи амплидуди + и - в точките при вашите деца?

# 292
Пак аз Simple Smile
След преминаване на трите приемни изпита за 5-ти клас в Питагор, кога получавате резултатите от тях? След всеки приемем изпит по отделно или направо ви изпращат класирането?

# 293
Привет! Искам да попитам тези, които вече са в прогимназиален или гимназиален етап, по ваши наблюдения, резултатите от пробните  изпити, които се провеждат през годината, запазват ли се и на редовните изпити? Има ли големи амплидуди + и - в точките при вашите деца?

Към момента мога да споделя от изминалите до момента пробни изпити, че резултатите са  -/+ 7 точки.

# 294
Има ли родители на дечица, които са приети в ПУК от септември? Ще се радвам да споделяме информация Simple Smile

Да, ние сме прието и го записахме ПУК за септември.

# 295
Здравейте! 65т от изпит по математика да ли ще са достатъчни за прием в 5-ти клас?

# 296
Здравейте! 65т от изпит по математика да ли ще са достатъчни за прием в 5-ти клас?
Да.

# 297

За Питагор според мен да. Преди 1 година бала там падна толкова много, че май по едно време спряха да публикуват тази информация. Имаше случаи да "откриват нови места" за 7 клас в последните дни преди началото на учебната година.
Преценете доста добре дали Питагор или ПЧМГ ще изберете, ако все пак кандидатствате и в двете. Аз бих избрал второто по ред причини изброявани с годините.

# 298
  • Sofia
Ние сме много доволни от учебния процес и подготовка в Питагор, а също и от атмосферата в училището.

# 299
65 т. може да не стигнат за ПЧМГ. За Питагор са напълно достатъчни. Вижте и 107-мо, не знам кога им е изпитът. 94т., ако не се лъжа, беше миналата година резултатът на математическата им паралелка в 7. клас.

Общи условия

Активация на акаунт