С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 858
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
ilianagm може да не са изчислили добре в коя седмица си и от там да идва разминаването. ако искаш отиди при друг АГ за второ мнение  Naughty

# 166
На мен на един преглед доктора ми каза, че бебо е с 1 седмица назад, но може да е от по- късна овулация и е нормално да има разминаване. Но не знам до каква степен може да има разлика. Ако имаш възможност се консултирай с друг лекар  Peace
Дано всичко е наред  Praynig Hug

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 09:26 от Desinka14

# 167
Добро утро май-чета! Тези от вас, които имат коте у дома, забелязали ли сте промяна в поведението? Нашата упорито се намества да спи до корема ми Simple Smile

# 168
Здравейте, бъдещи майски мами!
Бих желала да се присъединя към групата!
Терминът ми е 19.05.2014 г., който за моя голяма изненада и радост съвпада с рождения ден на дъщеря ми. Приемам го като един добър знак.
Пожелавам на всички приятна и безпроблемна бременност!

# 169
Ние имаме котка, но той не е от най- гальовните и по принцип не обича много да спи при хора, до сега не съм забелязала да има различно отношение към мен  Laughing Laughing

# 170
Добро утро момичета!
Нормално е да има разминаване и се случва не рядко. Аз например съм с по-дълъг цикъл и заради това ову-то ми е по-късно.

# 171
Днес съобщих на работа за бебчо, шефа ми хич не се зарадва, макар да отрони едно "честито". Каза само "хубаво за теб. зле за работата" с оглед,че ще търси човек.  Нито ме попита как съм, що съм, кога се очаква, според мен директно ме отписа в графа "бременна".
Малко кофти ситуация Simple Smile, това че ще ставам майка, не значи,че ще спра напълно работа, не мога да си представя да се изключа толкова. В смисъл искам хем и бебчо да си гледам, хем и да работя. Няма как да стане, но мога да си пренеса част от работата вкъщи, което може да не ги устройва,защото сега 1 седмица като бях болна, телефона се скъса да звъни, нямах пълно спокойствие. Незнам, започвам да се шашкам,обичам си работата.

@До момичетата с различни термини всеки път - аз моя термин не си го местя откакто ми е определен 16.05, всеки път ще казват различен нормално. Не за друго, а защото моя цикъл е на 26 дни,но когато съм забременяла е точно на 14-я ден при 28 цикъл. А съм сигурна,че точно тогава  съм забременяла, не заради друго, а точно тогава само правихме секс, мъж ми беше в командировка през тази седмица. Така че много много не ги гледайте тези измествания. Ще ги има до края на бременността още много. Като бях на преглед ме изместиха с термин 10 май, защото бебо се движел по-голям по-размери с 1 седмица. Е другия път може да е наваксал и да си е ок.

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 10:07 от CieraLeon

# 172
фибс, посъветвай се с доктора ти за диета, но според мен да се слагаш в някакви режими сега не е много редно. Зависи как се храниш сега. Трябва да разпределиш храненията на по-малки порцийки и да има от всичко необходимо. 90 дневната принципно обхваща всички храни и не те лишава от нищо, сигурно можеш да я спазваш, но мен лично психически като ме ограничава и се изнервям, затова не спазвам точно някакви диети, а следвам някакъв разумен режим. Но пък ако не се храниш много и с някакви " дебелеещи" храни просто може така да реагира организма ти..понякога наддаването е и хормонално, не само от това каквото ядем..

Благодаря ти много  Hug то и аз затова мисля да правя 90 дневната, защото се яде от всичко, но да видим на 18 като съм на преглед какво ще каже и доки той какво ще ме посъветва.

# 173
На моята първа ФМ, която беше преди няколко дни, гледаха всички органи подробно, не само изброените. Явно си зависи от лекаря.

Mea culpa, не се изразих съвсем коректно. Sunglasses Да, наистина зависи от лекаря, дали ще ти направи шоу или мълчаливо ще си свърши работата. Действително, оглеждат се основните органи и структури (всички, които са се развили към момента, не само изброените от мен), но ключови за развитието на плода на този етап са именно изброените по-горе и те се записват в анамнезата за бхс, поне при мен беше така. Просто органите не са все още добре развити и не са видими в подробности.

На втората ФМ вече нещата се разглеждат много по-подробно, броят се пръстчета, броят се костици, проследява се подробно ф-ята на всеки орган. Това исках да подчертая, каква е разликата. Тогава пък пречка е по-големият размер на плода, дефакто на един екран се събира само главата му.

Аз за пръв път ходя на ранен бхс през тази бременност, защото моят д-р сметна, че е необходимо. Досега някакси преживявах и без. Е, записах се и на втората ФМ, а може да направя и 1 късен скриниг, но само ако може да мине по каса. Иначе не ми се дават тия грешни пари.

Утрогестан обикновено се пие до края на първия триместър, защото прогестеронът е отговорен за бременността именно тогава. След първия триместър нивата му рязко започват да падат. Освен това силно се учудвам, че го предписват след една или повече успешни бременности. Thinking

Чери, моите зърна се оформиха от самото кърмене и така си и останаха. Преди това направо си нямах, камо ли пък да дам мъжа ми да ме пипне Crazy.

Sunshine, да не е стрептококова ангина (бета-хемолитичния стрептокок, дето причинява скарлатината) туй чудо твоето, че толкова боли, па и обрив? Confused

ilianagm, аз имам представа за какво иде реч, мога да ти пиша на лични, ако искаш, за да не разводняваме темата. Но най-общо казано още е твърде рано за да се постави диагноза интраутеринна ретардация. И все пак, 2 седмици е много голямо отклонение и може да има нещо. А и какво лошо в това да те следят и да се разрешават проблемите в ход.

monicat, нашият кот серый лоб (който се казва Мони, хихихихи) обичайно стои далеч от мен, по-рядко ми се гали (обича си повече мъжо), нооо по време на бременност, ела го виж. Снощи беше първият път за тази бременност, когато 8 килограмовият тулуп се настани в/у ми и направо останах без дъх. hahaha

CieraLeon, много тъпо от старна на шеф ти. Rolling Eyes Аз затва предпочетох сама да съм си шеф. Но го има и тва, че откак имам деца, не съм спирала да бачкам, а как ми се искааааа да спра поне за малко. Ще видиш, че като се роди детето, целият ти живот се преобръща, включително начина на мислене. Може да преосмислиш и отношението си към работата.

Иначе вероятният термин на раждане (ВТР) е по-скоро адиминстративен, хм...термин и веднъж определен по първи ден на ПРМ, той не се проченя, защото служи за фиксиране на болнични, дати за цезарово сечение и пр. В началото трябва да се реши кой термин ще се запише в картона и после вече няма значение какво показва ехографът. Щото ехографът може да показва напредване (по-едро бебе), изоставане (по-дребно бебе) и пр., няма всеки път да се сменя и термина, я.

silk, u'r welcome! Grinning

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 11:52 от Summert1me МadnesS

# 174
На мен ми казаха, че съм с две седмици закъснение в развитието и ще ме следят. Дали някой е имал такъв случай?
В темата може би няма, но често се случва да вървят назад/напред. До сега точно ли си отговаряше и знаеш ли кога е била О? Г.с.не са точна наука т.к.не всеки има О на 14ден и МЦ 28 дни, отделно знам че се изчислява на база глава/дължина на тялото. Не се притеснявай.
При мен пък има избързване ту с 4 дни, ту със седмица, а 0 ми беше точно на 14-15 ден.

Още нещо - някоя от вас има ли болки "отдолу" непостоянни, краткотрайни, слаби и леко срязващи  #Crazy Rolling Eyes
Имам такива болки за няколко секунди, понякога вечер когато лежа или сутрин. Мисля да почна 3х1 но шпа, защото знам че е хубаво да се пие заради растящата матка.

# 175
Здравейте мамии  Hug
Липсвахте ми, но ММ откакто се прибра и бяхме на неговото село малко. Голяма ядене и спане Simple Smile
missmall подкрепям да не бъде кръстено на никого детето. Simple Smile
viktoriq111 прекрасна изнедада  Hug Hug браво на мъжа ти
Violet story много интересно това за Работилница за родители. Дали в Русе ще има такава newsm78
Тeɣa честити сини гащи Simple Smile ние много искаме момче, но май момиче ще бъде. Важното е да се роди живо и здраво Simple Smile
Summert1me МadnesS ох тъкмо мислех, че съм приключила с тея вагиналните ехографи. Дано да не се наложи при мен. А като се преглежда матката за зашиване (серклаж) с какво ти бъркат?
Desinka14 и на мен Наталия много ми харесва. Но ми харесват и Валерия и Вилиана. Така че сложна работа Simple Smile
Malinkaaaa ние ги правихме мин петък. Купуваш от книжарницата 4 бланки за медицинско за сключване на брак. И ги попълваш - 2 с твоите данни и 2 с на мъжа ти. Първо психото се минава. След това ние ходихме в транспортна болница - платихме 36 лв за двамата и за цяла  сутрин успяхме да минем всички кабинети. И после в общината си носиш тези медицински, актова за раждане, лични карти и попълвате декларации и готово - записвате час и дата и така Simple Smile
ilianagm въобще не му обръщай внимание. 2 дни разминаване - че то гинеколога да не в ие светил, че е толкова сигурен кога си заченала ...
CieraLeon и аз днес мисля да кажа на шефа. Но не знам дали ще ми дойде кураж Thinking
Мен нещо ме наболява от ляво, но не знам от какво е. Коремче имам като леко напълняла и малко ме стягат дънките, трябва за шопинг да се замисля вече. Не знам как си въобразих, че мога дълго време да изкарам с моите си дрехи  hahaha

# 176
Много ми се хапва хот-дог, някой да знае къде се продават в София в центъра?

Абе определено ще се променят много неща.
Ще ходя след малко да запазвам дата за скл. на брак, мислим да е 05.12, и си мисля, всичките ми служебни документи съм си с моята фамилия, но мисля да приема и на мъжа ми,заради бебчо (да сме  с еднакви), а и моята е много специфична и ако я премахна просто се обезличавам.
Мислих си с тире, макар да става дълго, поне ще съм аз, но просто с тире.

# 177
ilianagm въобще не му обръщай внимание. 2 дни разминаване - че то гинеколога да не в ие светил, че е толкова сигурен кога си заченала ...
За 2 дни е ясно, ама тя пише за 2 седмици. Rolling Eyes

Вагинален ехограф се налага при по-особено разположение на матката. Моята била навътре ли, назад ли, не знам. Но само в началото (до 13 г.с.). При ниско разположена плацента може да се наложи да бъде огледана с вагинален ехограф и на по-късен етап.

За шийката - колпоскопски преглед, не е страшно. Дано не се наложи серклаж, макар че понякога това е единственият начин пък.

CieraLeon, къде в центъра търсиш, щото е доста широко понятие?

Аз се записах с тире и от доста години искам да  го махна, ама са много разправии, та... още не съм. Решила съм да се обезлича, да взема мъжовата фамилия само. Премислих, че така е по-гот (а и нумерологично по си пасваме, хихи).

# 178
Хайде честита нова седмица на всички Simple Smile Който е на преглед да се похвали само с добри новини! Мимолетке, чакаме те теб днес !

Съншайн, направо си за ожалване spoko Вземи да отидеш на лекар най-добре. Сигурно е някакъв вид ангина. Моя малчо така преди 2 години се разболя от ангина, с висока Т и изведнъж и обриви по стъпалата и дланите...беше много странно и му мина за 2 дни, но явно яко са мутирали вирусите вече... Бързо да се оправиш!
Иначе той е добре , даже го пуснах на детска ! Вчера беше пълен кукуряк, ходихме и на разходка. Днес пък пак ще го водя на езда, много му хареса, та да хванем последните хубави дни Simple Smile Как ми се искаше и на мен да се пробвам, ама ще почакам и догодина лятото може би ще се метна на някое конче и аз Simple Smile

ilianagm, има много варианти, наистина отиди и на второ мнение. НО най-вероятно е да си била с късна овулация, не се шашкай предварително!
Аз пък също съм с цикъл на 26 дни, а пък бебето е станало на 12-тия ден ( и аз си знам със сигурносст ), та си върви по-напред винаги. Термина се води на 30-ти по калкулаторите, първо ми казаха 27-ми и аз за това тази дата си считам, пък документално ще съм за 30-ти. Но пък тъй като най-вероятно пак ще съм секцио, със сигурност ще е по-рано..

Сиерче, на мен любимите ми хот-дози са в Южния парк. Ако ти е наблизо  Laughing АМа май ги махнаха баш тези дето харесвам и сложиха едни колички тип американски newsm78 Отдавна не съм яла Simple Smile
Знам и за две бутки около ВМА...
Аз вчера от м-на под нас си купих едни мини кренвиршчета, колкото и да избягвам да ги ям...ама не можах да се сдържа...Simple Smile
О, да ви кажа излязоха ми резултатите и навсякъде , където нещо е свързано с желязо ми е под нормата, или на минимума..ще трябва да засиля приема. Ще питам АГ-то дали с хапчета, или само хранително да се опитам.

Това с шефовете е почти неизбежно. Няма как да са свръх доволни, освен ако не са ни близки приятели и за тях не сме по-ценни като приятели, а не като служители.
Мойта шефка уж е много готина, но не е останала очарована според мен..не е изразила радост. Само каза да си гледам здравето и ме пита как съм от време на време. Но ми е много интересно как не ме пита за кога се очаква, но аз смятам да повдигна скоро темата и дали ще взима някой друг , защото ако е решила да не взима ще стане мнооого лошо...но да не мисля негативно от сега.

Чери и аз да кажа за зърната по повод кърменето. И мойте бяха много зле и въобще не се справяхме с бебчо. Накрая открих спасението в силиконовите зърна. Два месеца кърмих с тях, така хем ми заздавяха мойте ( които кървяха иначе ), хем се оформиха, позагрубяха и успешно си го кърмих 1 година ! Това за мен си е постижение Simple Smile

Silk, добре дошла и ти при нас !  bouquet

# 179
amonita, за ниско желязо и засилване на имунитета през зимните месеци моята лекарка ми изписа Biozin mama. Съдържа лактоферин, който е основна съставка на коластрата. На мен лично доста благоприятно ми действа и се чувствам добре. За сега даже успешно се разминавам с вирусите, въпреки, че имам дете, което ги носи вкъщи.
Съншайн, хубаво е да отидеш на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт